Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelemes rendszer kérdés
Lapozás: OK   6 / 6
(#) Laca13 válasza gozi hozzászólására (») 19:07 /

Idézet:
„Ez a normál engedélyezési eljárás szerint létesülő rendszerekre vonatkozik, ehhez viszont olyan invertert kell választani, amely az engedélyezett inverterek listáján szerepel.”

Már megint itt tartunk. Egy korrekt nem visszatápláló inverter, úgymond UPS -ként működik, épp úgy nem kell hozzá engedély, mint a PC szünetmentes tápjához. Természetesen tudnia kell még a hálózatra "visszarúgás" mentességet is.

Ami nekem nem tiszta, hogy nálunk még mindig nullával egyesített földelés van, ahol saját földelést kialakítani tilos. Na most akkor mit hogyan kell földelni?
(#) Atis57 válasza Laca13 hozzászólására (») 21:40 /

Szia!
Szerintem is --csak az a sok pénzéhes vállalkozó hinti a rizsát......

Bár az áramszolgáltatói Üzleti szabályzatban van ilyen kitétel;
A szigetüzemű berendezés is bejelentés köteles,.......miért?
-főleg ahol villamos hálózat sincs! (Upponyi erdőben vadászház kb 5kmre a villamos hálózattól ) Hogyan tévedtek oda?

A napelemes lobbi meg épp a saját érdeke/kedve szerint csűri -csavarja .(hátha lesz vmi pénz belőle )
Nálam többféle "ÉMÁSZOS tudós csoport " is előadta ; Lehet, Tilos, Engedély köteles az APC jellegű sszünetmentes táp- Hát le vannak.....?
A lényeg 1db 20W-s napelem --ugyanolyan mint az 50kWp feletti --szerintük.
(#) erbe válasza Atis57 hozzászólására (») 21:48 / 1

Biztos vagyok benne, hogy a sok útszéli póznára szerelt napelem mind engedélyes és 5 percenként jelenti a FEAK-nak a termelést.
(#) erbe válasza Laca13 hozzászólására (») 21:50 /

Idézet:
„Természetesen tudnia kell még a hálózatra "visszarúgás" mentességet is.”

Nem kell tudnia, hiszen alapból nem képes rá.
A hálózatra csak egy diódahíddal kapcsolódik, amiről tölti az akkut.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem