Fórum témák
» Több friss téma |
Hali. Belül a csillámlap hogy néz ki,nem koszos, kormos?
Szia! Ahogy láttam ebben nincs, csak egy fehér műanyag ajtó takarja a magnetron antennát. Szerintem az van olyan anyagból, amely kiváltja a csillámlapot...és az teljesen tiszta.
Whirpool AVM 600/WH kondenzátor csereSziasztok!Adott a fent nevezett mikró, ami működik csak nem melegít. Méregettem és oda jutottam, hogy zárlatos a nagyfesz kondi. Az eredeti, immár zárlatos kondi 1,15 µF-os. Nekem volna egy hibátlan 0,95 µF-os amire ki tudnám cserélni. A kérdésem, hogy mennyire kritikus az érték, magyarán cserélhetem-e kisebb értékűre. (Volna 1 µF-os is, de azzal az a gond, hogy a kondi kapcsain kivezetésenként csak két csúszósaru csatlakoztatható, az eredetin meg hármat kellene.) Köszönettel.
Köszi a választ!
Akkor kipróbálom azzal... biztosítékHelo.Találkozott már valaki időszakos zárlattal? Kimegy a betáp bizti, legtöbbször a konnektorba dugáskor. Ilyenkor levágja az automatát is. Új biztosítékkal egy darabig hibátlan. Fura.
Kapcsitáp ? Nézd meg vagy a bemenetén lévő varisztor vagy egy pufferkondi a bűnös ....
Mikró hibaSziasztok!Van egy Samsung MW86N-SX típusú mikróm. Működik, melegít, de olyan problémám van vele hogy sokkal gyorsabban számlálja a melegítési időt. 30 másodperc kb 8 másodperc alatt telik le. A rendes időnél is az óra és perc közötti 2 pont is sokkal gyorsabban villog. Találkozott már valaki ilyennel? Lehet javítani? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Ha van órajel kristály ill. oszcillátor az alaplapján, akkor én azokat ellenőrizném szkóppal. Nem tudom, hogy ez saját (MCU) időalapot használ vagy a hálózati feszültség 50 Hz-éből számolja az órajelét. A hozzászólás módosítva: Vas, 11:56
Ez a panel
Annyira nagy szakértő nem vagyok. Egy ellenállást, kondit, diódát kitudok mérni hogy jók-e, azt ennyi.
Szerintem kettő külön (zöld és drapp) panelről beszélünk.
Kvarcot meg már régen nem tesznek.
Nekem úgy tűnik, ez egy panel, a két képen az alkatrész illetve fólia oldal.
A bekarikázott alkatrész lehet a quartz (vagy kerámia rezonátor). A hozzászólás módosítva: Vas, 13:20
Ez egy három lábú kerámia rezonátor. A Quartz + két kondi helyett alkalmazható a kontroller mellet az órajel előállítására.
Szia! Kerámia rezonátor. De a nyákon látható pozíciófelirat megmondja.
egyszerre írtunk.
Akkor ez az alkatrész felelhet a hibáért?
Ritkán szokott így meghibásodni, de más meg nincsen ottan...
Gondolom ezt csak oszcilloszkóppal lehet kimérni multimérerrel nem.
Létezik olyan multiméter, amelyik tud mérni frekvenciát, de amelyik 4 MHz környékén is tud, azok általában elég drágák.
Viszont az az alkatrész filléres tétel, egy gyors cserét megérhet, veszteni nem vesztesz vele. Nem látom hol lakozol, de ha Budapest és nincs kedved csak emiatt rendelgetni, tudok adni. Bontott, de a próbához jó lehet.
Most megnézve jobban ezt az alkatrészt szerintem ezt cserélték már. Az se biztos hogy ilyen volt eredetileg benne. Úgy kaptam ezt a mikrót, előéletét nem ismerem.
Mikro pár másodperc után lekapcsolSziasztok!BOSCH beépíthető mikro (em8p012hvb) bekapcsolás után 1-2másodperccel kikapcsol. Valami védelmi ok miatt lehet vagy egyszerűen vezérlő hiba? próbáltam úgy hogy lehúztam a sarut a trafó primer oldaláról, (tehát elvileg semmi terhelés nem lehet) mégis ugyanaz a jelenség. Kapcsolási rajzom nincs, van öteletetek?
Kis szerencsével tényleg az lehet, hogy aki cserélte beletett éppen ami volt a fiókban, és örült hogy működik a készülék.
Ha megszámolod, hogy mennyivel jár gyorsabban az órája, akkor ki lehet találni, hogy mekkora frekvenciájú kellene bele. Vagy levadászol egy Service Manualt a netről. Én látatlanban valami ilyesmire gondolnék. Kis szerencsével kettő lábú is jó lehet. De ha tudjátok, hogy ez a dilije, akkor meg lehet szokni, mint a 24 órás vagy visszafelé forgós órát is.
Ilyen is meg olyan is lehet benne: Bővebben: Link
Igen, néztem én is hogy szerelik kristállyal és kerámiával is, csak az nem tudtam eddig hogy milyen frekvenciájú kell bele, mert ami benne van nem biztos hogy megfelelő, de ezek szerint 8mhz 3 lábú kerámia kell.
Eredeti kérdésed szerint pont nem:
Idézet: „30 másodperc kb 8 másodperc alatt telik le. A rendes időnél is az óra és perc közötti 2 pont is sokkal gyorsabban villog.”
Valóban használható kristállyal és rezonátorral is, viszont a tápját is ezek szerint kell alakítani:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

egyszerre írtunk.