Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1186 / 1186
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Kedd, 13:24 /

@pipi ‒ Aha, sajnos csak fájlokra működik, almappákra nem (mekkora hülyeség).
@veroka ‒ Nem tudom, hogy az mennyire jó, de minden, amit szoktam használni az a Total Commander-ben van: mindkét oldalt fülek (zároltak is), Ctrl+Q nézőke és annak beépülői (.wlx), Ctrl+Alt+betű módszerrel való gyors szűrés, fájl útvonal másolása vágólapra, csak fájlnév másolása vágólapra, fájl megnyitása szerkesztésre F4-gyel.
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 14:44 / 1

A süketség mellett ezt hívják életképtelenségnek, mikor valaki előtt ott van egy szoftver, és nem kattint rá egy rohadt menüre, hogy kipróbálja.

Az alábbi, Total Commander-ről készített screen shot-on balra ott van egy TEMP és jobbra egy Temp1 könyvtár, mindkettő tartalmaz egy "a" alkönyvtárt. A dialógus bal oldalán ott van a Compare gomb (jobbra meg a Synchronize, amit nem használunk). Igen, "szinkronizálás" a funkció, a dialógus neve, de attól még összehasonlítás is van rajta. Még sosem láttunk ilyet, hogy pontatlanul van valami elnevezve, mekkora meglepetés...

Az alattuk levő eredményből látható, hogy az "a" nevű alkönyvtárban van három egyforma fájl, aztán bal oldalon van egy "ttt" nevű fájl, de nincs "nnn" nevű, jobb oldalon van egy _eltérő_ "ttt" fájl, valamint egy "nnn" nevű fájl, ami csak a jobb oldalon van meg.
(#) Skori válasza tki hozzászólására (») Kedd, 15:11 /

Szerintem azért "nem vette az adást" elsőre, mert nem tudta, hogy a "Compare" magyarul összehasonlítást jelent. Vagy azért, amit a suliban is napi szinten látok, hogy ha kettőnél több mondat van leírva egyszerre, akkor a harmadik mondatot már csak 10% olvassa el, a negyedik mondatot meg gyakorlatilag senki sem...
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 15:44 / 2

Ahogy mondtam:
1. Ott ül az adott program előtt, és kérdezgetés helyett nem nézi meg azonnal. (És olyan nincs ebben a programban - sem -, hogy megnyitja a menüt és máris elkezdi valami széttúrni a fájljait, azért nem teszi meg.)

2. Nem logikus, amit írsz, mert a Synchronize szóra meg egyből lecsapott, hogy az nem jó neki. Ha már kötözkötünk: a "compare" még gyakrabb szó is, és a "komparál", "komparatív" benne van az idegen szavak szótárában, vagyis nemcsak a "szinkronizálás" lehet ismerős az angolul nem tudóknak.

3. És ha valami problémát meg szeretne oldani valaki, ill. kifejezetten neki válaszolnak egy megoldással, akkor felháborító, ha nem olvassa el a többi mondatot is. Ráadásul ismerhet már annyira ezen a helyen, hogy számítástechnikai kérdésekben van pár évtized tapasztalatom.

4. Hozzáírhattam volna az előbb, hogy aki nem ismeri fel jó közelítéssel, hogy mikor kap információt blabla helyett, azzal is baj van. Ez a többiekre vonatkozik.

A jelenség világos, hogy hogyan állnak az emberek az olvasással az olvasatlanság ill. az információözön miatt általában, csak ez nem ugyanaz a helyzet. Kíváncsi vagyok, milyen kibúvót sikerül még találni az értelmes és a másikra odafigyelő lényként való viselkedés alól.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 15:53
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Kedd, 16:40 /

Egyébként ennyit elrontottam: "Az alattuk levő eredményből látható, hogy az "a" nevű alkönyvtárban van három egyforma fájl." Mármint a "temp" könyvtárakban van három egyforma, és a másik kettő van lejjebb, az "a" nevűekben, ill. az egyikben... De a képen szépen látható.
(#) SzervízMacska válasza tki hozzászólására (») Kedd, 18:02 /

Tegyük hozzá, hogy állítólag idevágó szakmai végzettséggel…
(#) Udvari Zsombor válasza tki hozzászólására (») Kedd, 19:06 /

Működik ez, bár amíg ez az ablak nyitva van, addig nem enged a főablakba kattintani, így nem lehet manuálisan végigmenni a listán, de nem okozott galibát az így indított másolás sem.
(A képen a lista csak egy újragenerált példa, mert másolás után magától kiürül a lista, ami így nem lenne szemléltethető ‒ természetesen eredetileg ← irányba másoltattam.)

tcmd_sync.png

(#) Udvari Zsombor válasza SzervízMacska hozzászólására (») Kedd, 19:16 /

Nyugalom, eddig még nem kellett mappákat szinkronizáltatnom ‒ és ezután se fog "sűrűn" kelleni ‒, mivel mindig manuálisan szoktam másolgatni, de ilyen kusza "megvan / nincs meg" állapotnál már nem ment volna.
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 19:23 /

Ha a jobb egérgombot megnyomod a lista egy elemén, egy csomó dolgot csinálhatsz a fájllal, majdnem mintha a főablakban lennél - lásd a képet.

Ha duplán rákattintasz a lista egy elemére, akkor egyből megnézheted, összehasonlíthatod a fájlok tartalmát, láthatod a különbségeket, mintha kiválasztottad volna ezt a funkciót a jobb gombos menüből. Persze szövegfájloknál.

Ha a fentiek esetleg nem fedik le azt, amit ezekkel a fájlokkal tenni akarsz, ennél is szabadabban akarod azokat manipulálni, akkor nyiss egy második TC-t, és akkor bármit meg tudsz tenni velük, miközben a már elkészült különbséglistád változatlanul ott marad...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:25
(#) Udvari Zsombor válasza tki hozzászólására (») Kedd, 19:28 /

Már mindegy, a kívánt tartalmú másolást megcsináltam a "Szinkronizálás" gombbal.
(#) Skori válasza tki hozzászólására (») Kedd, 22:46 /

Nyilván csak találgatni próbáltam. Zsombor eddigi fórumbeli tevékenysége alapján ez a reakció (ill. a reakció hiánya) teljesen beleillik a képbe. Mindig két emberen múlik a dolog, aki kérdez, meg aki veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon, (és egyik sem kötelező). Ha leírod a megoldást, de nem foglakozik vele a kérdező, az csak rajtad áll, hogy hogyan kezeled a továbbiakban. Gyakran találkozom ilyesmivel, és nem csak ebben a fórumban. Van amikor leírom szájbarágósan is a magyarázatot is, de van amikor elengedem a dolgot, mert nem mindenkinek lehet segíteni, csak annak aki pl. hajlandó értelmezni a kapott választ...
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») 0:22 /

Témától, egyetértés meglététől függetlenül szívesen szoktam válaszolni neked a szándékaid miatt, de mindenképpen visszás lenne, ha itt megfelelő alapossággal kezdeném bemutatni a saját nézeteimet az emberi elme és a valóság kapcsolatáról. : -) Mindenesetre ami indulatnak látszott, az inkább módszer - nem igazán billent ki az ilyesmi, a hasznosságot tartom szem előtt. És amúgy sem neki dolgoztam ki a megoldást részletesebben (hanem mindenkinek), mivel nem szeretem a túlzott hálálkodást...
A hozzászólás módosítva: 0:27
(#) Gombszem válasza tki hozzászólására (») 7:30 1 /

Megy itt a pszichológia nagyon. Az is megérne egy elemzést, hogy a fekete képernyő kinek tetszik, és miért. Könyvet sem nyomtatnak fekete papírra fehér betűvel.
(#) tki válasza Gombszem hozzászólására (») 8:33 /

Sok hülyeséget hallottam már, de ez sem akármi. : -)

Egyébként vannak a szemnek lényegesen kellemesebb sötét témák, csak az ilyesmihez is kell egyfajta tehetség, másfelől kevés az ehhez felhasználható szín és árnyalat, amiből válogatni lehet, a legtöbben mégis szeretnének valami egyedit belevinni és ez jön ki belőle...
A hozzászólás módosítva: 8:41
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») 8:53 /

Ebben tévedsz. Pár évtizede láttam már ilyen könyvet emlékeim szerint, de azt nem találtam most guglival. Találtam viszont másikat a "fekete könyv fehér betűkkel" keresésre: Bővebben: Link
(#) veroka válasza Gombszem hozzászólására (») 12:55 / 1

A fekete témának OLED és AMOLED képernyőkön, illetve ezek leszármazottainál van értelmük, praktikusan mobiltelefonoknál és tableteknél. Ezeken a képernyőkön maguk a képpontok világítanak, nincs háttérmegvilágítás mint az LCD képernyőknél. Mivel a fekete képpontok nem világítanak, ezért a fekete téma energiatakarékos. Ezt csak azért írtam le, mert nem mindenki van tisztában a fekete témák értelmével.
És ha valaki a telefonján megszokta, az lehet, hogy a laptopon-asztali monitoron is jobban szereti a fekete témákat. Más izlését ne itéljük már meg...
(#) Ge Lee válasza Gombszem hozzászólására (») 13:10 /

Mivel nem érted, kielemzem neked, bár nem kell nagy elemzőnek lenni hozzá.
Amikor ott ülsz egyfolytában órákat a gép előtt, mondjuk egy szimulátort nyomkodva, a monitor fénye már annyira le van véve amennyire csak le lehet, mégis olyan érzésed van, hogy majd kifolyik a szemed, na akkor majd rájössz, hogy mennyivel szemkímélőbb egy fekete háttéren dolgozni mint a fehéren.
Nálam sötét a windows háttér, sötét a tcmd, sötét a szimulátor háttere stb.

Az, hogy ilyennel mást próbálsz lejáratni, inkább a te szegénységi bizonyítványod...
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») 13:15 /

Ez a windows háttérképem az összes (5db) gépemen (ugye mekkora hülyeség?).

page-bg.jpg

(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») 13:35 /

@Gombszem ‒ Nálam is sötét módra van állítva amit csak tudok, az igaz, hogy TN paneles LCD monitorom van, de a sötét mód akkor is jobbat tesz az embernek. Nálam emellett zöld ablakszín is van, plusz az ablak (szürke helyett) zöldes alapszínét a "WinPaletter" program intézte egy régi Win98 témából.
@Ge Lee ‒ Nekem mindegyik gépemen más a háttérkép, sőt, mindhárom monitoromon is más-más kép van beállítva, amiket kedvem szerint időnként lecserélek.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») 13:49 /

+1 vélemény: Nekem már a CRT monitoros korszakban is sötét háttérkép volt beállítva.
(#) Régi motoros hozzászólása 16:17 /

Ha már Total Commander

Mivel most épp felkaptátok a TC-t, nekem is volna kérdésem vele kapcsolatban.

1. A beépített nézőke, ami [F3] gyorsbillentyűvel lehetőséget ad pl kép vagy szöveg fájlok megtekintésére, állítható e úgy, hogy amit nem tud megjeleníteni, használjon egy másik beállított programot a megtekintéshez, pl *.pdf, *.webp vagy akármilyen más kiterjesztésű fájlnál,
mondjuk a már telepített megjelenítőjét?

2. Ugyanígy, a jobb kattintásos menüből a Szerksztés opcióra választható e különböző programok,
a különböző fájltípusokra, szintén a már telepített programok közül?

3. A kiterjesztés szerinti fájl sorba rendezésnél választható e olyan feltétel, hogy az indítható fájlokat előre sorolja, konkrétan az *.exe, esetleg *.com vagy *.bat fájlokat?
Ez a funkció anno a DOS Navigator -ban benne volt, és őrült jó, mikor nem kell egy mappában csak azért lefelé tekerni 66 képernyőnyit, mert pl tele van *.dll fájlokkal az a mappa, ahol az indító *.exe állomány is található.

Tudom, ki lehet tenni parancsikont az *.exe -hez, de itt most nem ez lenne a megoldás.

Nem tudom elég érthetően fogalmaztam e...
A hozzászólás módosítva: 16:18
Következő: »»   1186 / 1186
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem