Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4047 / 4047
(#) nagym6 válasza Fats Domino hozzászólására (») Sze, 22:59 /

Nézd meg a fólián mit szól a pákához forrasztási hőmérsékleten pillanatnyi ideig. Természetesen olyan helyén a fóliának, ahol nincs semmi nem lesz baja a vezetékeknek. Ha kibírja, akkor egy pillanat alatt kell megcsinálni. Ha nem, akkor áthidalni vékony dróttal másik pontokról.
(#) Fats Domino válasza nagym6 hozzászólására (») 8:30 /

Köszi!
(#) speedbump hozzászólása 14:02 /

Relé kapcsolás gyújtáskor

Sziasztok,

Olyan eszközt keresnék, ami 13-13.5 Volt feszültség felett kapcsolni tud egy relét alatta viszont semmit sem csinál (például az autó akkumulátorát sem szívja le). Motorok markolatfűtését csinálta meg így az Oxford, hogy ha esetleg bekapcsolva felejti az ember akkor sem meríti le az akkut, mert ha a generátor nem tölt (akkufesz 14.4-ről leesik 13V alá) akkor néhány perc múlva lekapcsolja a fűtést. A relé áramfelvétele kb 100mA.

Mindenképpen kész eszközre lenne szükségem, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy diszkrét alkatrészekből ezt hogy lehetne összerakni szóval ha van ötleted és időd, akkor kérlek mutasd meg.

Köszönöm.
(#) bitmixer válasza speedbump hozzászólására (») 17:35 / 1

Hasonló célú kis adaptert fejlesztettem és gyártottam pár évvel ezelőtt HHO generátorokhoz egy megrendelő számára. A projekt kifutott, de maradt 2 darabom ilyen kütyüből. Ezeknél a küszöbök 13,5/11,8V-ra vannak beállítva, de át tudom írni, mert PIC alapú az egész. Ha érdekel, írj pü-t!
Üdv!
Következő: »»   4047 / 4047
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem