Fórum témák
» Több friss téma |
"11-12 ezer körül már vannak olyan írók amik tudnak DVD M-DISC lemezt is írni" - linkelnéd? Az 1ezer Ft alatti lemezzel együtt. Vagy nem Ft hanem $ ?
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2025
Most tényleg ez megint az a szint, hogy még a gugli használata sem megy?
Bővebben: Link Hozzáteszem, a leírásból nem egyértelmű, hogy most akkor az M-DISC-et írni is tudja-e vagy csak olvasni... A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2025
Egyértelmű hogy nem tudja csak olvasni..
⒈ A gyorsnézőkéhez (F3, Ctrl+Q) WLX kiterjesztésű bépülőket tudsz felrakosgatni, azok bővítik képességeit. Képekhez nálam az "SGViewer" beépülő van telepítve ‒ nem tudom, hogy tud-e webp képeket is kezelni.
⒉ A beállításoknál a "Szerkesztő/Nézőke" részen csak egyetlen program meghatározására van lehetőség a "Szerkesztés" (F4) gombra, ezzel a limitációval kell beérned. ⒊ Én azt figyeltem meg, hogy kiterjesztések szerinti rendezésnél először magukat a kiterjesztéseket teszi ABC rendbe, utána azokon belül a fájlokat. | Én "gyors szűrést" szoktam végezni: Ctrl+Alt+* és a csillag után beírom a kívánt fájltípust, pl. ".mp4", így csak az a fájltípus fog látszódni ‒ a kiterjesztés elé mindenképpen kell csillag karakter.
Egyértelmű, hogy nem egyértelmű.
Vagy talán mégis. Szóval itt azt írják, hogy M-Disc kompatibilis. Egyébként én így írtam volna: Egyértelmű, hogy csak olvasni tudja A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2025
SSD-nél az is számít, hogy mennyire van tele mert a wear leveling és a különböző garbage collector algoritmusok működéséhez kell legalább 10% szabad hely, különben nem tudják átpakolgatni az adatokat és összevonva frissíteni a cellákban az adatokat.
HDD-nél pedig, ha nem fizikai behatás éri (pl. leejtés) hanem simán elszaporodnak a hibás vagy instabil szektorok) akkor van előjele a megállásának mert a legtöbb érezhetően elkezd lassulni és átmegy operába: miután leszúrják, fél térdre rogyva még legalább 3 felvonást végigénekel. ![]() Merevlemeznél lassulásnál érdemes ránézni a SMART-ra mert ha hirtelen megnő az áthelyezésre váró szektorok száma, akkor érdemes azonnal menteni róla mindent, amit lehet.
Azt hiszem akkor a plugin írást megpróbálom. Meglátjuk mit hoz össze az AI...
A beépülők közt majd még szétnézek. A billentyűparancsos javaslat még mindig csak fél megoldás.
SSD állapotSziasztok!Melyik az a legjobb, win11 alatt is korrektül működő ingyenes ellenőrző program, ami az SSD diszkekről a legpontosabb információkat mutatja? Állapot, élettartam, hibahelyek, stb.
Igazad van, nem olvastam vissza.
Csak nem gramofon lett belőle?
A HDD Sentinel. Vagyis úgy ingyenes, hogy limitációkat tartalmaz.
Köszi, letöltöttem, működik rendesen.
Egy dolog zavar, amit nem értek a mai világban. Fix az ablak mérete, nem tudom nagyítani. Így kicsit zsúfolt a fejléce a nyolc diszk számára. És az USB külső diszkek még nincsenek is csatlakoztatva. Van valahol erre beállítási lehetőség? Vagy szokjam meg.
Jó a Crystal is, de a HDD Sentinel a legnaprakészebben tartott (ráadásul magyar a fejlesztője) S.M.A.R.T. megjelenítő program: annak a mindenkori, aktuálisan legfrissebb verziója az egyetlen hitelesnek tekinthető konzumer S.M.A.R.T. megjelenítő program, ami közvetett utalást ad a drive állapotára. Azért kell mindig a legfrissebb rendelkezésre álló verziót használni mert a régebbiek le vannak maradva a gyártók változtatásait tekintve (amit a különböző meghajtók firmware-jeiben csináltak), így ugyanaz az érték mást jelenthet (máshogyan súlyozott) itt vagy ott, még látszólag két, teljesen egyforma típusszámú meghajtó közt is, amik csak firmware-jükben különböznek. Éppen ezért kell tudni összességében elemezni az általa adott adatokat, mert a S.M.A.R.T. elég komplex és meg tud tréfálni azzal, hogy az egyes értékeket önmagukban nézve fals eredményt adnak, mert sokszor csak több érték együttes elemzése ad értékelhető eredményt (ezért nem lehet a S.M.A.R.T. értékeket önmagukban elemezni, hanem mindig érdemes őket összevetni lehetséges viszonyítási alapokkal).
Ugyan van a gépemben M-Disc író de nincs bedugva, hogy bootolásnál ne teljen azzal is az idő, így nem tudom megmondani, hogy pontosan milyen, csak arra emlékszem, hogy LG: talán GH24NSB0.
Viszont nem volt annyira drága, 1000 USD (átszámolva) meg végképp nem.
Ez nem DVD hanem BR.
Az ISO9660 helyett jobban kedvelem az UDF-et 8GB DVD+R-en. Mert olyan egyszerű mint egy pendrive.
Azért nem tudom mennyibe került mert ajándékként kaptam egy gépben, viszont az árukergetőn kb. mindenki azt emeli ki, hogy nem drága.
Akármennyire "fél megoldás" szerinted, én mindig úgy szűrök, a billentyűkombinációval, teljesen megszoktam.
A Drivert nem fogadja a PCASUS EN210 silent videokártyám van de a PC nemfogadja a letöltött driver miért ;
Ennyi információ kevés. Mit ír ki, mikor nem fogadja el a drivert?
1: Nem a megfelelő drivert töltötted le.
2: A win10, vagy 11 már lehet hogy megtalálta, és újabbat, mint amit letöltöttél. 3: Az Nvidia oldaláról töltötted le a geforce drivert, vagy valami drivereket kínáló oldalról? 4: Milyen operációs rendszert használsz? A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |