Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Wifi rádió
Akkor fejtsd már ki, hogy mi a szűk látókörűség?? Hogy nem rögtön egy egész vállalati szintű topológiában gondolkodva kap választ egy egyszerű feltett kérdésre?? Kérdése a MAC címre hivatkozott, hogy nem tudja.... Kapott tanácsot a kiderítésére... Az, hogy utána mit kezd vagy se vele, majd a jövő kérdése. Ha random mac címmel megy a cucc? Majd rájön, hogy igen vagy nem, megkérdezi, és lehet tovább haladni... Nem rögtön rázúdítani mindent is, főleg ahogy fogalmaztad:
Idézet: "bár mint megint idézzelek ez is elég lekezelő, ha már annak tituláltál, te sem vagy különb....„Célszerűtlen, túlzó, és a nyitott témáiból is látni, hogy mennyire nincs meg ezen a területen a megfelelő tudása, sőt sokkal kevesebb sem. És ezen a jópofáskodó smiley-k sem segítenek.” " mert úgy se sok haszna lesz, mert belekavarodik.
Egyáltalán: végigolvastad a használati útmutatót?
Mert nekem is került ilyen internetes radió, egeszen egyszerűen (mivel került) letöltöttem a használatiját, aztán csak annyi kellett, hogy megadjam a WIFI kódot. Az, hohy a SETUP menü nem elérhető, hát azt nem hiszem A hozzászólás módosítva: Csü, 21:23
Én is úgy latom: egyszerű benézésröl van szó, és csak túlbonyolítják a hsz-ok.
Semmiféle vállalati szintű topológiáról sincs szó, hanem a mai - otthoni és más - eszközök viselkedéséről. Ott áll feketén-fehéren. A többi csak annak megvilágítása volt, hogy valami miért ilyen vagy olyan. Amúgy sem tudod követni, mi történik: a témanyitásról uniman kapcsán beszéltem, és ami a lekezelést illeti, csöpögött az oktalan cinizmustól, azzal indított, én csak reagáltam rá, ahogy rád is. Keresd az addigi hozzászólásaimban bárminek az erőltetését.
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:48
Ez egy fórum, nem igaz? Milyen meglepő, hogy beszélgetünk a problémák hátteréről... Egy darabig mindig sikerül is, aztán a szépen összeszedettekből a kérdező együttműködésével ki lehetne válogatni, hogy mi történik valójában.
Csak mindig jön valaki, aki támad, többnyire azzal az ökörséggel, hogy "ti túl sokat beszéltek, én majd rövidre vágom, mert én jobban tudom, hogyan kell ezt csinálni és hogy ki mennyit képes, ill. nem képes felfogni" (amire semmilyen bizonyítéka sincs)... Nem hoz új információt, csak jobban tudja. Ezért részleteket kell kicibálni a kedvéért, többet nem lát át, az eszmecsere meghal, a kérdezőt meg elviszi az erdőbe a probléma lényegének tisztázása helyett, a részleteken pedig a végtelenségig lehet vitatkozni. Rövid magyarázat ilyen összetett dolgokra szükségszerűen hamis. Befejeztem. A hozzászólás módosítva: Pé, 2:34
DomiG, a kérdező tényleg eléggé csendben van, ami szerintem kettő dolgot jelenthet:
- Már régen megoldotta a leírtak alapján. ![]() - Vagy vakarja a fejét, hogy miről is beszélnek ezek. ![]() Ti viszont nagy lelkesedéssel dömöckölitek egymást Karácsonykor, ami nem jó. A hozzászólás módosítva: Pé, 8:14
Jó, csakhát a használatiban mintha benne lenne, hogy hohyan talalja meg azt s MAC-t.
HÁLÓZAT - NETWORK "Network wizard" Írja be az AP SSID kereséséhez, majd írja be a WEP/WPA kulcsot, vagy válassza a Push Button / Pin / Skip WPS lehetőséget a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozáshoz. "PBC Wlan setup" Push button konfiguráció, a WPS -t támogató AP csatlakoztatása (WiFi védett beállítás). "View settings" Az aktuális csatlakoztatott hálózat adatainak megtekintése: Aktív kapcsolat, MAC -cím, Wlan -régió, DHCP, SSID, IP -cím, Alhálózati maszk, Átjáró cím, Elsődleges DNS és Másodlagos DNS. Csak ezért írtam, hogy talán van egyszerűbb is, mint a megkerülésen fáradozni.
Ezt már linkeltem az elején, bár angolul. Azóta írt a kérdező és ott van a kutya elhantolva, hogy
Idézet: , ez az állapot nem áll még fenn, így nem fog menni.„Az aktuális csatlakoztatott hálózat adatainak megtekintése...” A Hotspot és a MAC szűrés ideiglenes kikapcsolása is működhet.
Nos, ha te is így látod, hogy a használatit kell elővenni, akkor egyetértünk. Az tán kevésbé gáz, hogy én magyart adtam...
Azt továbbra is fenntartom: az enyém a használati elolvasása (és betartása) után egyből működött (és működne, ha nem volna gagyibb az internetrádió a normálisnál) Itt van a lábamnál A hozzászólás módosítva: Pé, 18:45
Hmmmm.
Nem vettem elő a használatit. Így 20 perc után találtam MAC-t
No, az enyém Renkforce nevű. De szívesen fogadok egy kisUnicumban szagértővel: szerintem ugyana török gyárban készült, mint a JVC.
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:47
Mester, egy órája volt itt a kérdező és nem válaszol semmire.
Szerinted érdekli még bármennyire is a dolog?
Mert még nem ért rá.
Van ilyen, majd megnézi. (Még az sem lehetetlen, hogy épp ezen bütyköl, és szidja a felmenőim közben ) A hozzászólás módosítva: Pé, 20:14
Idézet: „Azt továbbra is fenntartom: az enyém a használati elolvasása (és betartása) után egyből működött (és működne, ha nem volna gagyibb az internetrádió a normálisnál) Itt van a lábamnál” A kérdés továbbra is az, hogy egy MAC szűréssel bolondított router esetén, ahol nem tudsz kapcsolódni a hálózathoz a wifi kulcs ismeretében sem, mutatja-e a MAC address-t a menüjében. A kérdező járt itt és írta, hogy nem tudja ezt megnézni, mert: Idézet: „A készülék menüjébe is szívesen belépnék - ha lenne rá menüpont. De ha van is, bekapcsoláskor a varázsló indul el és előbb-utóbb mindig visszatér a hálózatkereséshez.”
Van rá menüpont.
Csak iszonyú gyorsan vált, de tényleg. Ezert tartott nekem is 20 percig, mert többször visszaugrott. De tényleg nem vagyok ott nála, precízen nem tudhatom.
Persze, azt is elhiszem, van olyan, hogy valaki beállítja úgy a saját router-jét, hogy a saját eszközeit se engedje be. Ilyet én nem csináltam, tehát nem tudom, mit kell ilyesmivel kezdeni.
Esetleg megjegyezni azt a kódot, ami beenged? Nem, nem tudom, no A hozzászólás módosítva: Pé, 20:52
Nem kód van, írta, hogy MAC szűrést van beállítva, csak az csatlakozik, aminek előre beírja az egyedi MAC Address-ét a routerben, nincs mit megjegyezni.
Erről beszéltem volna.
Az enyém mutat MAC-t, bár 20 percet mulyáztam. Aztán nem tudom. Informatialag béna vagyok, mégis itt (a rég halott) Szőllősi Csák Gergelyt hallgatom. Akkor valahogy lehet ezt.
De te már csatlakoztál a routeredre, mikor meg tudtad nézni, nem? Nálad nincs MAC szűrés, ráböksz a routered SSID-jére, kéri a kulcsot, megadod és kész, csatlakozott.
Hát, kb 2 éve van itt.
Azzal már (másodszor mondon) tudok én mit kezdeni, ha valaki kitiltotta a saját eszközeit??? Én nem tettem. Fel kéne oldani ez esetben a tiltásokat? Informatikailag béna létemre mit mondjak? Mindenesetre: láttam a MAC-t (bármi is légyen az) Akkor be is tudnám írni, ha kéri valami/valaki? A hozzászólás módosítva: Pé, 21:25
Nahát, most hallgattam egy darabig.
Még jó, hogy nem adtam pénzt érte.
Nekem nem kellett letöltenem, mert benne volt a dobozban magyarul, kisérleteztem is vele sokat, sokszor megadtam a WiFi kódot - de hiába
Azért fordultam ide.
Ezt az iszonyú gyorsan váltást hogy cselezted ki, ha esetleg kirészleteznéd úgy, hogy én is utánad tudjam csinálni.
Így van, nem értem rá, a fűtés főgáz szelepe nem zárt le teljesen és azt baszkuráltam. Merthogy az azért fontosabb volt. Ma meglett, úgyhogy holnap egész nap WiFi -zek, csinálok ernyőképeket is, talán úgy szemléletesebb lesz a probléma. Volt egyébként már nyitott routerrel is kísérlet, az sem vált be.
Remélem láttad az UNDOK-ot is...és megpróbálod azzal (is).
Biztos megpróbálom, csak előbb a jól bevált Nokiám helyett kell keríteni egy androidos kütyüt.
Sehogy.
Igyekeztem időben megnyomni a megfelelő gombokat. Amikor nem sikerült, anyáztam kicsit ![]() Itt legalább nem jár bírság érte (a nem időben beadásért, félrenyomásért, stb), nem tachográf A hozzászólás módosítva: Szo, 15:41
Na, a fűtés az azért sokkal fontosabb, egyetértek.
Válasz tki csü 16:53 -as hozzászólására:
De egyszerűbb lenne, ki is próbáltam, két állapota van amikor nyitott a rendszer, egyiknél még titkosítást sem alkalmaz: a két képen látható, azonban az eredmény az, hogy az előzetesen belogolt nyomtatóval is megszakad a kapcsolat. Tehát ezzel a routerrel íly módon nem sikerül a dolog..
Meg van a megoldás!
szs Pé 20:45 -ös hozzászólása alapján: Először is köszönet a Idézet: mondatért. Ez tette a bolhát a fülembe és eszembe juttatta amikor a 70'-es években az akkor még ritkaságnak számító tudományos zsebszámológépen villám gyorsan és ütemesen nyomkodtuk a 2nd és Random gombokat, ami által előbb-utóbb olyan számokat csalhattunk ki belőle amit akartunk. Erre lehetett fogadásokat is kötni. Úgyhogy itt is nekiálltam a képen bekarikázott 1 -és 2 gombok gyors nyomkodásának és előbb-utóbb sikerült is a hálózati varázsló helyett egy főmenübe jutni. (képek) Innen már gyerekjáték volt eljutni a MAC számig. Érdekesség, hogy miután már volt hálózati kapcsolat, bármikor egy hosszú "2" -es gombnyomással be lehet valamely menübe lépni. Azért mások esetleges segítése végett leírom az utat:„"Csak iszonyú gyorsan vált, de tényleg."” Bekapcsolás --> Menü gomb (gyorsan nyomni) --> Utolsó menüpont --> System settings --> Network --> View settings --> MAC szám, ha meg már siekerrel bejelentkezett akkor az IP cím, DHCP engedélyezes, stb is megtekinthető Végeredményben a Csehországban gyárott JVC rádió szoftvere van kissé rosszul megírva, hogy megnehezíti a setup megtalálását. Mondjuk, ha az önmegsemmisítő menüpontot kellene elrejteniük..... Köszönöm mindenki segítségét, tanulmány értékű milyen polémiát váltott ki egyszerű kérdésem. A következő témakör: hogyan lehet olyan szép hosszú állomás listát kerestetni a rádióval, mint pl ami a https://myonlineradio.hu/ oldalon van? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

" mert úgy se sok haszna lesz, mert belekavarodik. 

)
Azért fordultam ide.