Fórum témák
» Több friss téma |
whirlpool awo/d 45140Sziasztok, a család öreg mosógépe 13év után feladta a harcot, egy Whirlpool awo/d 45140-es. F08-as hibakóddal megáll és nem hajlandó semmit csinálni. Töltöttem le szerviz utasítást, ez alapján fűtőszál hiba lenne, viszont mérve a fűtőszál jónak tűnik. Ennek ellenére kicseréltem, kimértem a vezetékeket is, a vezérlő panelen sem látszik semmi különösebb. A relé is működik ami kapcsolja a fűtőszálat. A motor szénkeféit is leszedtem, kopottak, de még nem vészesen. A szervíz programot elindítva még odáig se jut el, hogy vizet engedjen, rögtön kiáll F08-al. Valakinek van ötlete, hogy mit nézzek még meg rajta?A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2025
Üstszáj gumi visszatételÜdv!Egy kérdésem volna a szerelőkhöz. Hogy, milyen módszerrel teszik vissza az üstszáj gumi drót karimát. Köszönöm előre is!
Nem vagyok szerelő, de magam szoktam javítani a mosógépeimet.
Én eddig csak rugalmas fém rugós vagy ricnis műanyag verzióval találkoztam. Semmi extra nem volt velük, a leszedéssel ellentétesen kellett visszatenni. Az üstszájgumi tetején volt egy nyíl, arra figyelnem kellett, hogy fentre mutasson. Siemens nem forgatHelo.Siemens mosó/szárító dobja nem pörög fel, csak megmozdul kicsit. Olyan mintha nem tudná észlelni a pozíciót. Nem zárlatos az IPM, ennek ellenére lehet hibás? Vagy inkább a körítés? Van egy TSH24 opamp meg LM339 komparátor, gyanítom közük lehet a dologhoz. MU600A az inverter típusa.
Úgy tűnik forrasztási hiba volt valahol. A folyamat során létrejött ez a skicc, hátha valakinek segít majd. Vagy félreviszi, garancia nincs :d Viszont szeretném ha ez a gép sokáig tartana, mit tudok tenni ez érdekében? Láttam szétégett proci halott inverter képeket párat, első lépésként a bevonatot vissza kéne állítani amit lekapargattam. Színtelen lakk megteszi? Esetleg tvs dióda a tápágakra, pici venti külön tápról?
Szia!
Sikerült e rá jönni hogy mi okozza ezt csodás dolgot? Ugyan ez az eset játszódik nálam is. Annyi hogy a forgó rész nem éget le csak szétolvadt a műanyag, meg takarítva működik a motor tovább(már 4. alkalommal) Aztán bontóban vettem új vezérlő lapot, amellyel bő 1 évig dolgozott a szét olvadt motorral. Majd megint szénkefe hiba(a bontóból használt kefe...bár ne tettem volna),cseréltem viszont azóta a bontott vezérlő is 2-3 hetente "tönkre teszi a motort". Van egy olyan érzésem hogy ez gyárilag ilyen, hogy még véletlen se lehessen javítani... A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2025
WF60F4E0W0W mosógép Eco Bubble Nem kapcsolbeÜdv!WF60F4E0W0W mosógép Eco Bubble Nem kapcsol be, semmire nem reagál! Pin 4-5= 5VDC Pin 3-4= 8VDC Nem vagyok benne biztods de a mért feszültségek jok vagyis a vezérlő jó lenne. De akkor miért ne kapcsol be a készülék? A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2025
Indesit hibakódSzervusztok, Indesit NTM1081 típusú szárítógép hibakód megfejtésében kérek segítséget, a szárítógépes fórumra fel is tettem, de ez a fajta kezelő nem csak szárítógépen van, ezért ide is felteszem.Mellékelt fényképen látható kijelzőn a világító LED-ek kombinációja utal a kódra hogyan lehet meghatározni ?
Az AI szerint:
For your Indesit NTM1081, error codes appear as flashing lights (LEDs 1-5) or digital displays (F01, H20, Locked) indicating faults like pump issues (F11), heater problems (F07/F08), or control board errors (F09). You read them by counting the flash sequence (e.g., 11 flashes = F11) or noting the code on the display, then checking common causes like blocked filters, kinked hoses, or door lock problems. Common Indesit Error Codes & Meanings: F01: Motor Triac short circuit. F02: Motor jammed/tacho issue. F03: Water temperature sensor (thermistor) fault. F04: Pressure switch stuck on empty. F05: Pressure switch stuck on full. F07/F08: Heater relay fault/stuck. F09: EPROM/Software error. F10: Pressure switch not sensing. F11: Drain pump fault/not activating. F12: Communication error. F13/F14/F15: Dryer-related issues (fan, element) for washer-dryers. H20: Machine not filling (check taps/hoses). LOCKED: Door lock error (check interlock). How to Read: LED Flashes: Count the rapid flashes, pause, then flashes again to find the number (e.g., 11 flashes for F11). Digital Display: Note the letter and number shown (e.g., F05). Quick Fixes (Before calling for repair): For F05, F11: Clean the drain filter and check the pump for obstructions. For H20, Locked: Check water taps, hoses for kinks, and ensure the door is shut properly. For Unbalanced Loads: Redistribute laundry evenly. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2025
Köszönöm a válaszodat, de sajnos itt nem a LED villogás számából kell következtetni a kódra, hanem a 3 oszlopban világító LED-ek kombinációja adja meg a kódot. Erről találtam leírást, de sajnos konkrétan a meghatározásra nem.
Volt egy weboldal, ahol mindenféle manualokat lehetett letölteni, a saját elektrolux gépemhez is onnan szedtem le javítási kézikönyvet.
Az istennek nem jut eszembe a neve... Ha valakinek rémlik, lécci írja már be, hátha ott fent van Indesithez javítási útmutató. Köszi!
Elektrotanya?
Eh, igen, köszi szépen!
Sokféle Indesit van fent, pont ezt a típust persze nem találom: Bővebben: Link
A kérdező írta: "ez a fajta kezelő nem csak szárítógépen van" Tehát már csak fel kéne sorolnia a típusokat...meg megnevezni a vezérlő fajtáját, pl. EVO II.
...és máris sinen vagyunk, vagy nem? Bár ez egy hőszivattyús szárítógép...ilyet mosógépben még nem láttunk, de kituggya. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2025
Igen tudom hogy ez egy szárítógép eredetileg a szárítógépes fórumra tettem fel, bár onnan törölték mivel egy kérdést csak egy fórumon lehet feltenni. Amiatt tettem fel a mosógépes fórumra is mivel vannak olyan kezelők melyeket mosógépen is és szárítógépen is használnak (Pl. Samsung DV90DG52A0AELE szárító, WW90CGC04DAELE mosógép).
Gondolom a hibakód megjelenítése azonos lehet.
Itt rossz helyen van, a másikon topikban írtam választ: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2677028.html#2677028
Siemens WM16E440/06 szénkefeSziasztok!(Természetesen, így karácsony előtt) extra sürgősséggel ilyen mosógépbe keresek szénkefét. Tudomásom szerint a méretei: 5 x 12,5 x 44 mm, csatlakozása 4,8 mm AMP. Segítsetek! Köszi: A Gyerek67
Hali. Eleg furcsa ha 4cm hosszú szenkefe kell.. biztos ? Szénkefére gugli kismillio talalatot ad, hivogatni kell hol van ilyen méret.
Én a carbosint- nél szoktam vásarolni. Az orczy meg kimondottan haztartasi gép cuccos
Ezeket a méreteket találtam a típusszám alapján.
Más micsodája elv alapján Szervizmacska fórumtársunk hétfőn, vagy kedd reggel el is sétálhat a boltba, és akkor ebédre akár Pakson lehet az szent kefe.
![]() Cserébe fizetem a halászlevét (amúgy is tervben volt).
Köszi szépen Gafly, de képzeld el, itt a világ végén (Szekszárdon) az imént találtam egy mosógép szerelőt, aki "sofort" felkapta a fejét a kínom hallatán, és azonnal jelezte, hogy rendbe tudja hozni "a eszközöt".
Annyi kérése volt a Messsternek, hogy a gyerek (mármint a fiam), hozza haza Dortmundból a komplett motort, hogy ki tudja takarítani és ki tudja cserélni benne a szénkeféket. Kérdeztem a fiamat, mondta, hogy simán ki tudja venni a mocit és hozza haza, persze még egy mosás után. Az utolsókat rúgja szegény. Nem a fiam, a mosógép! ![]() 23-án pedig Pakson eszünk EGYÜTT egy jóféle halat! (vagy akármit)! Gorenje mosógép panelSziasztok!Ismerős valakinek ez a vezérlő panel? Elpukkant benne az R2 jelölésű ellenállás, ami az 1,8mH-s induktivitás alatt, a szürke 22nF-os kondi mellett van, az első kép jobb felső sarkában. A darabjai nincsenek meg,így be sem tudom azonosítani. Eldurrant még az LNK304GN táp ic is, de azt cseréltem. Pár ilyen vezérlő panel tápját már javítottam, volt amelyikben 22Ω, 47Ω, 100Ω volt, de ebben nem emlékszem milyen lehetett. Ha esetleg volna valaki, akinek van ilyen panele és megnézné mi való oda, megköszönném. A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:22
Szia! Bármelyik jó 22-100 ohm közt, de emlékeim szerint gorenjéknél 33 ohm.
Köszi,akkor teszek bele azt. Igazad van, azt kihagytam a felsorolásból. Búék!
elektroluxSziasztok!Egy érdekes, talán javíthatatlan hiba jelentkezett az egyébként működő elektrolux mosógépünknél! A tünet a következő: centrifugálásnál rendellenes surlódó hang, és füst keletkezik a mosó dobban! Ami vicc, hogy a mosódob kézzel forgatva könnyedén forog és hang nélkül!! Tengelye nem lóg, nem kóvájog. Idegen tárgyat nem találtam beesve. Sajnos szerintem a dob nem szedhető szét, mert ragasztva(??) van, vagy ha szétszedem, az isten se rakja már össze, így nem tudom mélyebben kutatni a problémát!? Valaki szedett már ilyet szét???
Elöltöltős? Párat szedtem már szét. Vékony flex koronggal a hegesztésnél vágtam el, kis fordulatszámmal.
A vágási felületet szalagcsiszolóval kiegyengettem, végül FBS meg csavarok. Szerintem valami lesz abban az üstben még ![]() Húzd ki a fűtőszálat, a keletkezett lukba meg kukucskálj be.
Idézet: „Elöltöltős?” Az hát!! Én nem vettem volna egy oldalon felfügesztett csapágygyilkost!! Idézet: „Húzd ki a fűtőszálat, a keletkezett lukba meg kukucskálj be.” Benéztem én már minden lukon, de semmit nem látok!! Idézet: „Vékony flex koronggal a hegesztésnél vágtam el, kis fordulatszámmal. A vágási felületet szalagcsiszolóval kiegyengettem, végül FBS meg csavarok.” Állat vagy!! Nagyon nehezen visz rá erre a lélek!! A hozzászólás módosítva: Pé, 15:43
|
Bejelentkezés
Hirdetés |