Fórum témák
» Több friss téma |
"8 MHz-es kell"...a fotódon meg 4 MHz-es van, és mégis gyorsabban ketyeg!
Hogy is van ez...majd valaki elmagyarázzza? (Fel/"al"harmonikusok...?)
Több hardver verzió lehet ebből a mikróból mert közben láttam 6 MHz-el szereltet is (ha jól láttam, mert a fotó minősége csapnivaló volt).
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megoldódott a probléma. Ki lett cserélve a rezonátor egy ugyanolyan 4MHz-esre. Mostmár tökéletes működik.
Sziasztok!
Erre semmi ötlet? Az összes lényeges rész kipróbálva, minden jó. Magnetron rész külön megtáplálva jó, ventillátor jó, tányérforgató jó. Hővédelmek átadnak. Valójában a vezérlő nem húzza tovább a reléket. Külön relé a magnetronnak, a ventinek és a lámpának. Van esetleg ötlet hogy aktiválódik valami védelem vagy egyszerűen rossz a vezérlő? DE akkor miért indul el? Ha nyomva tartom a start gombot akkor is leold.
Mi csinálja az időzítést? Rajzod van róla? Némelyik gépben van belül.
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:15
Mostanában a mikróm erős csattanással indul (néha). Amúgy rendesen működik, se melegedés, füst, zörej, szag, semmi. Vajon végét járja? (nem mai darab)
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:43
Nincs rajzom és ez a fő gond! Amúgy a lényegi része teljesen standard, pont a vezérlő az ami egy homály és m inden gépben más. Mint a fotón látszik egy elektronikai panel a hátoldalán SMD alkatrészekkel, LED kijelzővel...
Húzzad meg a csavarokat, ami az lemezeket rögzíti.
![]() Szerintem ez még az a szentesi kegytárgy, amit a szüleimnek vettem annó, nagyjából húsz éve lehetett... Full analóg, örök élet meg egy nap.
"Analóg"...a digitális az On/Off (1/0), az analóg 0%-100%...vagy nem?
Ha "mechanikus", abban az érintkezők el tudnak kopni, pl. az időzítőben. Vannak árámhatárolós indítással rendelkező mikrók, meg van pár típus, amiből ezt kihagyták. Az utóbbiak hangosabbak lehetnek indításkor, meg nem maximális teljesítményen használva működés közben is. A lemezburkolatot kevés csavar rögzíti, de láttam olyat is, ahol az érintőleges felületeken volt valami rezgéscsillapító anyag (filc, gumi-, szivacs-féle). A hozzászólás módosítva: Pé, 8:30
|
Bejelentkezés
Hirdetés |