Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   149 / 149
(#) granpa válasza tki hozzászólására (») Feb 12, 2026 /

A konkávságról: tíz kanál levestől jóllaktam ezzel. Amúgy sima, "mívetlen", de súlyra megvolt. A liter teavíz 1' alatt forrt. Izometrikus, 50 cm.
(#) tki válasza uniman hozzászólására (») Feb 12, 2026 /

Bármi lehet, csak az a furcsa, hogy még komolyabb fröcsögésekre is csak egy-kettőre emlékszem (egyszer én is megpróbáltam két egész tojást megfőzni benne víz nélkül; buff, kinyílt a mikró ajtaja és félkörívben minden tojásos volt előtte...), 95 százalékban búrát használok, de utólag úgyis bizonygathatom. : -)
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2026
(#) tki válasza granpa hozzászólására (») Feb 12, 2026 /

Ja, végül is melyik kanál nem konkáv. Én is az öblösöket szeretem és levesből a sok is kevés, de ez már erősen off-topic. Vannak mikrók, amik meglepően kockásak felülről nézve.
(#) mraulajos hozzászólása Pé, 16:34 /

Dióda

Hali!
Hozzám került egy LG mikró, ami kiverte a nagyfesz. biztosítékot. Nem tudom a képen mennyire lehet látni, két dióda van a kondenzátoron. A Baloldali, 2X062A, a jobb oldali, HVR-1X jelöléssel van. Semmilyen értéket nem tudok rajtuk mérni a legnagyobb (2000 MOHM) értéken sem. A kondenzátor a mérések alapján jó. 0,960 UF. Mi lehet a probléma? Több mikróval találkoztam már, hogy nincs is benne ilyen nagyfesz. biztosíték. Ebben az esetben mi van ha valahol zárlat van? Mi tévő legyek? Hagyjam ki a diódát, ami a két kondenzátor sarkot köti össze? Próbáljam megy bizti nélkül? (Nagy füst nagy korom?)
Köszönöm a segítséget!
(#) Ge Lee válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 16:59 /

Úgy nem is fogsz tudni mérni rajta semmit. Fogsz egy 9V-os elemet, sora kötöd a diódával nyitó irányban, és látni fogod, hogy mekkora feszültség esik rajta (4-8V körül) már ha jó. Ritkán mennek tönkre. A kondin lévő diódának védelmi szerepe van, anélkül is működik, de ha már ott van ne vedd ki.
A kondenzátort kéne megmérni multiméterrel, ha 10MΩ körüli értéket mérsz akkor jó. A biztosíték néha ok nélkül is kiolvad, rendelj bele másikat, ideiglenesen kipróbálhatod sima biztikkel is, én sorba szoktam kötni 2-3db-ot belőle.
(#) mraulajos válasza Ge Lee hozzászólására (») Pé, 17:10 /

A multiméter felkúszott 11MOHM ig, de írtam, hogy kapacitást mértem a kondenzátoron. Az elleállás mérés biztosabb?
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 18:12 /

Szia! A teszt menete videón: Bővebben: Link
(#) mraulajos válasza kadarist hozzászólására (») Pé, 18:56 /

Köszönöm szépen?
(#) rush1979 válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 21:10 /

Szia! Lehet hogy inkább a magnetron a hibás. Sok ilyen mikrót csináltam amibe kiment a nagyfesz bizti, és legtöbbször a magnetron volt a ludas.
(#) Gafly válasza rush1979 hozzászólására (») Szo, 6:41 /

Azon belül is az átvezető kondenzátor ("fehér csatlakozónak" is szokták hívni) gyakran.
Multimétertrel a test felé nem szabad vezetnie.
(#) mraulajos válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 7:22 /

Köszönöm! Ezt ismerem, már cseréltem is.
Következő: »»   149 / 149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem