Fórum témák
» Több friss téma |
Hakko 941 hegy?Sziasztok,nemigazán találtam jobb topikot a kérdésemnek, én tudom milyen alkatrész csak nem tudom honnan szerezzem be. Az öreg Hakko 941 forrasztóállomásomban tönkrement az utolsó száram is és nem találok hozzá pótot sehol. T1-es sorozat kell bele, amit használatam: T1-16D Nem tudtok hozzá beszerzési forrást vagy nincs valakinek felesleges régi maradék hegye? Úgy hozzámnőtt az évek alatt, nem szeretném lecserélni. SOT23-6Sziasztok!Ismeri valaki kapásból ezt a 305 feliratú svábbogarat? Nem volt még dolgom ilyennel és egyelőre nem tudom beazonosítani. A helyzetéből ítélva valami vonali adó/vevő, vagy szintillesztő lehet?
Talán FDC6305N
Kösz, lehet hogy tényleg az, de kiderült, hogy nem ő a hunyó...
Hát jó, akkor nézek egy utódot neki a szülinapomra. Köszönöm mindkettőtöknek hogy utánanéztetek.
D 91 ICSziasztok! Azonosítani szeretnék egy IC-t, de nem találok róla semmit. Analod Devive gyártmány, IC jelölése 91. 2db optokapu jelét fugadja. Mi lehet ez pontosan?
AD5248BRMZ100 lesz.
Köszönöm! Igen, ezt valamelyik nap én is megtaláltam, csak hitetlenkedtem, mert nem értettem, hogy az optocsatolók jelét minek fogadja egy digit potméter. De a lábkiosztás alapján akár jó is lehet, ki tudja mire gondolt a tervező.
Ez milyen tranzisztor lehet?Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy a fotón lévő tranzisztor az milyen tranzisztor és mi lehet a lábkiosztása! Kerestem már az interneten is, és próbáltam az AI-vel is, de nem jutottam eredményre!? Köszönöm a segítséget!
Magát a lábkiosztást és milyenségét valamennyire meg lehet saccolni (kiforrasztás nélkül is), ha multiméterrel minden láb minden irányában (összesen hat) végzel egy mérést multiméterrel, első körben dióda vizsgáló állásban.
Jelöljed meg, hogy melyik láb az 1, 2 és 3. Mérésnél hol volt a piros.
Első tipp: FDV304P P-MOSFET
Fent D Lent balra G Lent jobbra S Ezt nézd meg, hogy beleillik-e a környezetébe.
Nagyon köszönöm! Az még talán hasznos információ lehet, hogy ez egy kávéfőző gép, kazán hőmérőjére (NTC) van rákötve, a felső lábra!
Köszönöm szépen! Nagyjából minden láb között 80 kOhm körüli ellenállást mérek, kivéve az alsó 2 lábon, mert az rövidre van zárva egy 10 kOhm ellenállással! Ott 10 kOhm a mért érték!
28621 ICSziasztok!A képen látható IC beazonosításában kérnék segítséget. Sajnos nem tudok jobb képet róla.
LTC2862 lesz. A linkelt adatlapban a 3. oldalon feltüntetik, hogy 28621 a part marking, azaz a felirta.
Parkside lámpaÜdvözletem!Milyen alkatrész lehetett a Q1. Parkside lámpa vezérlő paneljén eldurrant ( szerintem egy kóbor csavar lehetett a ludas ,szabadon zörgött a tokban és egy borulás után lett a hiba). Javításra került hozzám. Pozitívot kapcsol így PNP tranzisztor vagy P mosfet lehetet szerintem . A tápja 18.5V 1.5A -erről üzemelt (akkuja már bizonytalan). A Hestoban találtam P mosfetet 2-3A-re is de PNP tranzisztor csk 1 van SS8550-H 1.5A "terhelhetőségű". Melyiket látjátok oda valónak? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2026
A harmadik képen egy 230V-os led lámpa meghajtója van a hibás IC-t kellene beazonosítani. (valamiért lemaradt a szöveg a módosításkor)
Köszönöm.
Ez feltehetően egy led Driver Ic, rajzold vissza talán a qw 2886 jó lehet....
Adatlap szerint vészvilágításhoz való.
Azt írtad fentebb, hogy ez egy ledes lámpában van,,, a Google- ba beirod QW 2886 a sehema rajzát összeveted a paneleden lévú IC visszafejtett rajzával. az IC 1-8 láb .Ezt csak te tudod elvégezni hiszen nálad a panel.
Vagy valaki itt majd megnézi egy hibátlan ilyen panelen az IC pontos számát. Részemről egy tipp volt,és én hogyan csinálnám. Ismeretlen SMD kondenzátorÜdvözlet!Meg szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy a képen látható SMD kondik milyen fajtájúak? Köszönöm!
Köszi! Gondolom, az a lába, ahol mindkét felére rá van hajlítva a lemezke, az a pozitív.
Igen, a Tantáloknál a pozitív van jelölve.
Szia!
Még egy tipp, a fényképed töredék alapján..BP2886 X....Az adatlapját vessd össze a te paneleddel hátha jó ?
Üdv!
Köszönöm. Ez lesz az de elengedem a javítást. Van a kapcsolásban egy S4165M PWM vezérlő és nem tudom az okozhatta-e a hibát , esetleg az is sérült.
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen teszünk fel!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

91. 2db optokapu jelét fugadja. Mi lehet ez pontosan?