Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   222 / 223
(#) meslac válasza img hozzászólására (») Jan 9, 2026 /

Köszönöm. Már nem NAND, hanem EMMC van már bent.
(#) img válasza meslac hozzászólására (») Jan 9, 2026 /

Hirtelen a "H"-t "D"-nek néztem, a széria jelölésnél. De a lényeg u.a., hogy flashelni kell.

Azt én is gondolom, de azt hiszem ahhoz kikellene venni, és utána vissza forrasztani.

Igen, így van mert ezek nincsenek foglalatban, hogy megkönnyítsék a dolgot.

Sajnos, de azt hiszem felejtős. Kösz.

Ha elhozod vagy elküldöd az alaplapot (Budapesten vagyok), akkor meg tudom csinálni az írását.
(#) meslac válasza img hozzászólására (») Jan 10, 2026 /

Köszönöm, de túl messze vagyunk egymástól és már, nem akarok többet egyenlőre rákölteni.
(#) img válasza meslac hozzászólására (») Jan 10, 2026 /

Értem.
(#) uniman válasza img hozzászólására (») Jan 13, 2026 /

Szia. Nekem a UE40D5700 LED TV-mben is van egy hiba (így került hozzám). Hálózat keresés (wifi és LAN-nál is) indítása után elsötétül és újraindul . Újraindulás után ugyanúgy működik, mint előtte. USB-ról újraírattam a szoftvert, ugyanazt, mert frisseb nincs a neten, de nem változott semmi. Nincs ötleted mi lehet a gond? Gyanítom, hogy itt hardverhiba lehet a gond...
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Jan 13, 2026 /

Szia!

Zárlatos a Wi-Fi modul, amíg nem tudod kicserélni addig elég, ha lehúzod róla a csatlakozóját.

Én kivezettem a TV-ből mert nem akartam addig szétszedve tartani, amíg megérkezik Ebay-ről.
(#) img válasza img hozzászólására (») Jan 13, 2026 /

Meg kivezetve jobban pozicionálható a router antennáinak az irányába.

Alaplapon van a LAN csatlakozó, külön modul pedig nincs semmilyen...talán a infravevőnél volt valami. Hogy néz ki ez a modul?
Kép
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2026

Nem az alaplapon van, hanem egy külön kis fekete dobozka, négyeres vezeték megy bele: ilyesmi.

Köszi. Már a google sem ad egyértelmű találatot. Majd megnézem, ha legközelebb szétkapom. Bár egyetlen 4-es csati van az alaplapon, de az a hangszóróké. A középső lehetne az (fekete filccel jelölve)..talán touch kapcsolókkal van egybekábelezve. A 14-es a táp.
Az alaplapi LAN kábeles net nem működik függetlenül a wifi modultól, ha a wifi modult eltávolítom?

csatik.jpg

A Google már régóta csak azt találja meg amiért fizetnek neki, de amit keresel azt véletlenül sem.

Csinálják azt is, hogy több érintkezős alaplapi csatlakozóból van leágaztatva a Wi-Fi-hez menő.

A LAN a Wi-Fi-től függetlenül is működik: ezért mondtam, hogy húzd le a Wi-Fi-t.
(#) uniman válasza img hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Elég macerás levenni a hátlapját, ami vékony alulemezből van. Meg a csavarmenetek is eléggé problémásak. A konyhaasztalon kéne megszerelnem. Nekem a LAN elég lenne...csak kíváncsi vagyok, hogy mit lehet vele csinálni (van rendes TV okosítóm). Még a CA-modufogadó is hiányzik róla, azt is be kéne szereznem.
Azt vettem észre, hogy sat-tuner képe sokkal szebb, mint a HDMI-ről. Műholdas TV előfizetésem van, persze még egy kártyaolvasót is kéne hozzá intéznem.

Köszi az infókat.
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

"sat-tuner képe sokkal szebb, mint a HDMI-ről"

Az valószínűleg csak beállítás kérdése. Egyrészt lehet állítani a bemenet módját, hogy pixelpontos legyen mindenféle látványélményt javító eljárások nélkül (mint audio-ban a passthrough), másrészt a színeken pedig lehet műszeresen finomhangolni.
(#) nagyg282 hozzászólása Jan 19, 2026 /

LG tv hiba

LG 32LH6047

Sziasztok, segítséget kérném az alábbi hibával kapcsolatban !
Egy LG 32LH6047 tipusu tv, 5éve hibátlanul működött,majd egyszer csak
bekapcsolás után bejön az LG logó a képernyőn majd kikapcsol és kis idő múlva ismét bekapcsol folyamatosan ez ismétlődik !
Tápját átnéztem, semmit hibát nem találtam rajta,háttérvilágítás működik.
Alaplap EAX66769505 (1.0) típusu (alaplap csere megoldhatja a problémát ?)

Válaszokat előre is köszönöm !
(#) img válasza nagyg282 hozzászólására (») Jan 19, 2026 /

Szia!

Bootloop-os.

Alaplap csere megoldja, de alapvetően csak a flash-t kell újraírni mert elfáradt és sérült a tartalma.
(#) nagyg282 válasza img hozzászólására (») Jan 19, 2026 / 1

Szia !
Ment Pü !
(#) kl1234 hozzászólása Jan 21, 2026 /

LG tv hanghiba

Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy régi 47LD750-ZA típusú LG tv-vel kapcsolatban. Egyik pillanatról a másikra megszűnt a hangja. Fejhallgatót bedugva kb. másodpercenként egy-egy pillanatra van hang. A Scart csatlakozón is ugyanez a helyzet. Az optikán nincs jel, nem is világít. A tápfeszültségek úgy tűnik rendben vannak. Az NTP7100 nem kapja meg az I2S jelet a 17, 18, 19 -es lábain.
Tud valaki segíteni? Esetleg van valakinek eladó működő alaplapja a készülékhez?
(#) img válasza kl1234 hozzászólására (») Jan 27, 2026 /

Szia!

Mire jutottál vele?

Át lehetne melegíteni a BGA alkatrészeket mert sokszor segít az ilyesmi, trükkösebb hibáknál.

Az órajelek rendben vannak? Esetleg valami kondenzátor fáradt el. Illetve kis valószínűséggel kontakt hiba, mert az nem pontosan periodikusan jelentkezne hanem inkább véletlenszerűen.
(#) kl1234 válasza img hozzászólására (») Jan 28, 2026 /

Szia!
Sajnos semmire. Nincs órajel az audió rész felé és a többi I2S jel is hiányzik. Az átmelegítés hatására annyi történt, hogy már kép sics, azaz nem bootol be a készülék, megáll a logónál.
(#) img válasza kl1234 hozzászólására (») Jan 28, 2026 /

Ha a flash-t / eMMC-t átmelegíted újra (bőven flux-al, 350 Celsius fölé nem menve) akkor be kellene kapcsolnia. Ha mégsem, akkor az MCU-t is, mert azt is melegítetted. És ugye használtál fluxot?
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2026
(#) kl1234 válasza img hozzászólására (») Csü, 17:06 /

Nem használtam fluxot, mert csak paszta volt jelenleg kéznél. Lehet, hogy megpróbálom még egyszer megmelegíteni. A flux mindegy milyen fajta, vagy van valami konkrét, amit szerezzek be?
(#) img válasza kl1234 hozzászólására (») Csü, 20:11 /

Ja értem, akkor ez a menet valószínűleg a flux hiányán csúszott el. BGA-nál mindig használni kell.

sucuka-tól vehetsz jobb fajta RMA-223 vagy Alpha RMA7 fluxokat (ha éppen van neki).
(#) kl1234 válasza img hozzászólására (») Pé, 8:44 /

Köszi!
(#) kl1234 válasza kl1234 hozzászólására (») Hé, 8:44 / 1

Köszi még egyszer a tanácsokat! A melegítésre újra beindult a tv. Lett kép. a hanghibát pedig egy I2C vonalról titokzatos körülmények között eltűnt felhúzó-ellenállás okozta.
(#) img válasza kl1234 hozzászólására (») Hé, 12:28 /

Jó, hogy megoldódott. Viszont az a pull-up nem magától tűnt el: azt valakinek le kellett sodornia, tehát előtte már valakinek bele kellett néznie a TV-be, de erről nem volt szó a korábbiakban.
(#) kl1234 válasza img hozzászólására (») Hé, 19:02 /

Nincs gazdája. Azért írtam, hogy titokzatos körülmények között tűnt el. Engem is meglepett a hiánya. Barátom tv-je és állítása szerint még csak bele sem nézett senki.
Következő: »»   222 / 223
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem