Fórum témák
» Több friss téma |
Tessék egy választási lehetőség: Foscam BP4
Ennek elvileg nem kell látnia netet, anélkül is működik, viszont kell bele mikroSD kártya. Ha minden igaz, akkor az alkalmazásával hozzá tudsz csatlakozni direkt is, s meg tudod nézni mit rögzített.
Szóbanforgó konkrét probléma itt van.
Szakmailag egy kamera nem kamera, meg ki figyeli, és akkor mi van... Emberileg, meg kicsi a közösség, és tűpontosan lehet tudni, hogy "Ödön bácsi", aki odapiszkít. Ha van róla képfelvétel, akkor majd jól bemutatják a karácsonyi bulin a videót, hogy "Ödön bácsi, nem kapsz bájglit, mert odapiszkoltál"? Vagy hogyan?
Tanúlt imformatikus kollégám kezeli a társasházuk kameráit.
Elmondása szerint nekirontott a lakótárs hölgy, hogy: Idézet: „Ellopták a biciglimet. Nézzük meg. Igen, látom. Maga engedte be. Ja, emlékszem hogy szólt, hogy NE CSUKJAD BE, még tartottam is neki az ajtót. Igen, ezt is látom. És??? 4 perc után azt is látom, hogy viszi ki a vállán a kerékpárt. És??? Veszel egy új bicót.” A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2026
Autó körkörös védelmeTudtok e ajánlani autó körkörös védelmére olyan kamerát, amit az utastérben kell felszerelni?Köszönöm szépen.
google keresés: Best 360 degree camera for car
Szia! Van halszemoptikás meg 360 fokban mozgatható kamera is. Melyikre gondolsz? Az előzőnek a régebbi változata volt nekem, de pocsék, rossz felbontású "gömb"-kép nehezen volt értelmezhető.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2026
Az autó "körül"... -hogy a 4 ablakon kívül mi történik, sok minden nem látható abban a kerek felvételben. Csak egy keskeny sáv látható a kültérről, a beltér van "többségben".
Az, hogy a bezárt autó belterében mi történik, nem fontos.
Ami az autó környezetében történik az a fontos. Motortér, kerekek.
Valami barom mind a négy kereket, bicskával kiszúrta.
A város főtere, van több kamera. (B.szni nem lehet) , de a fizető parkolót egy sem látja.
Kezdő lépéseknyamnyam fórum társtól került hozzám egy hikvision kamera amiből képtelen vagyok képet kicsikarni. Nem tudok átjutni a belépési részen. A reset gombot kb 40 másodpercig tartottam nyomva és a gép hang meg is szólalt. Tudtok valamit erről a kameráról?
Kezdő lépés! : Megnevezni pontosan az "erről kamera" típusát...van rajta címke?
Aztán lehet kezdeni kutakodni a gyártó weboldalán... A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2026
Ennyinfóm van.
Ha vízszintesen fényképeztél volna, akkor beleférne egy képbe az egész címke. Konkrétan hogy néz ki ez a "belépési rész"?
Szia! Elég nehéz a megfelelő leírásra rátalálni. Amit itt mutatsz az sem a tárgyalt típushoz való, csupán egy általános leírásnak tűnik. A jútubon is vannak videók, de azok is nehezen érthetők.
Ha meg valaki először csinál ilyet... DE úgy látom ez SD kártyás, én tennék bele, aztán egy röpke használat után kivenném és megnézném PC-n, hogy felkerült-e rá valami... Ez a kamera wifi-s is...azokról meg van külön topik, meg az IP kamerákról, mivel egy kamera az nem "megfigyelőrendszer", talán rossz a topikválasztás is. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2026
Értem...de ha már rátaláltál a hozzávaló Quick Access Guide-ra , akár be is linkelhetted volna, vagy a pdf fájlnevet. (Én minden mást találtam hozzá, de a lényeget nem...)
Én sem szeretem, ha "megnevezést" kérek, de betűk helyett odavágnak egy képet... A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2026
Szia! Hikvision kamerát a reset után (ennek nem néztem utána) az SADP.tool progival lehet beállítani: új Ip cím, jelszó beállítás, stb. Utána az iVMS.4200 progival nézhető, rögzíthető.
IP címnek az otthoni IP címtartományban kell beállítani egyet( az első 3 számnak passzolni kell az otthonival, az utolsó szám 1-255-ig lehet. Kamera választásIMOU IPC-K9DCP-3T0WE-V2 és egyébb egyszerű társaitól mire számítsak? Olyan kérdések érdekelnek, működik e WIFI nélkül ,vagyis csak alkalmilag látna WIFI-t amíg megnézem a felvételeket. Az ember érzékelés az a kamerán belül történik, vagy hálózaton keresztül, és esetlegesen még + előfizetés is kell hozzá? Valóban elvan legalább nyáron napelemről, vagy igényli a folyamatos áramellátást? Esetleg milyen egyébb buktatók vannak még?Egy nem használt ingatlanra szeretném kitenni, ha lehet minél kevesebb macerával (nincs wifi) Nézegettem vadkamerákat is, de amit jónak gondolnék az sokkal drágább. ( gondolom nem véletlenül.) Esetleg ha van közöttük olcsó és jó tippeket szivesen fogadok.
Amíg van madár lesz rá sz@r is esete!
Komolyabb betörő egyből levágja, hogy biztonságtecnikailag egy nulla! napelem, wifi Az ilyen olcsó izékkel az a baj, hogy 1 év után lekonyul a felhő alapú szolgáltatás, aztán vagy előfizetsz vagy kidobod....
Idézet: „Amíg van madár lesz rá sz@r is esete!” Na pont erre jók, hogy a madár tudjon mire szállni
Az hogy leverik, nem érdekel, a WIFI része terveim szerint addíg működik, amíg a telefonhoz hotspotként csatlakozik visszanézéskor. A felhő alapú szolgáltatás jobban zavar. Van már egy dahua kamerám, szintén az imou sorozatból 6 éve. Azt kétszer újra indítottam, más baj még nem volt vele. Igaz vezetékkel használom és a html része már reklamál, mert a böngészők kimennek alóla lassan. Az appból elérhető előfizetés nélkül. Az csak egy egyszerű változat. Az ember érzékelés ott biztosan felhő alapú, előfizetéses. Arra lettem volna kíváncsi, fejlődött e már annyit a technológia, hogy ezt helyben megoldja, illetve mit találnak ki / egyszerűsítettek a gyártók, hogy ne legyen olyan egyszerű ami annak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2026
Ha leveri, akkor el is viheti a cuccot (ha szaki, kiveheti belőle az SD-t is) vagy behajítja a közeli bozótba.
A nem kedvelt felhő szolgáltatásnál meg megmaradt az utolsó percekig a felvétel...
Kezdeti beruházáson kívül nem szándékozom rá költeni. Komoly oka sincs amiért fel akarom tenni. Neken védelemnek elég, hogy nem annyira láthatóan és magasba teszem. Az elmult 20-25 évben kerítés sem volt, igazán kár sem történt. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, mert néha az udvarban olyan dolgok jelennek meg, (pl csikkek) amik nem tudom honnét származnak.
A helyedben megfontolnám kerítés létesítését, legalább valami vastagabb tyúkhálót, mivel a csikkek arra engednek következtetni, hogy valaki/valakik szokott/szoktak járni nálad.
"kerítés sem volt"...és most van már? Villany sincs (épület/ház van?)...a napelemes macera helyett?
Milyen gyakran jársz arra? Én akkutelepről is el tudnám képzelni az usb-ről működő kamerát... Még wifi sem kell...én 2 SD-kártyával operálnék: Kiveszem a régit és otthon nyugiban végignézem, ez ugyani nem két percig tart. A másik SD-t meg előre leformázva berakom a kamerába. Persze epületben elhelyezve, kandi-kameraként, még kültéri kamera sem kell.
Napelemes, 4G kamerám 4 éve megy már a kertben, tőlem 20km-re, és bármikor látom mi történik, app,ban pedig visszanézhetem a történéseket.
Nem ördögtől való
Biztos nem olvastad, hogy ez esetben nincs wifi a helyszínen. 4G az SIM kártyás cucc, erről sem volt szó ezidáig! (De ötletnek jó, csak pénzbe kerül...)
Időszakosan odamegy a tulaj és a telefon-hotspotjával adna wifit a kamerának, amíg átnézné a felvételeket. De egyenlőre még az sem tudni, hogy wifi nélkül a kamera hogyan működik... Erre mit mondasz? Egy 20 ezer Ft-os napelemes wifi/IP-s, SD kártyás kamerát vásárolna... A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2026
Idézet: „4G kamerám 4 éve megy már a kertben, tőlem 20km-re, és bármikor látom mi történik” Ez alapján nekem mobilnetesnek tűnik... |
Bejelentkezés
Hirdetés |