Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Vagyis a testet ami a jack hez megy. Azt onnan vittem amit be karikáztam feketével. Ami feketével van bekarikázva meg alatta a másik 4 láb ami nincs bekarikázva azok mind össze vannak kötve. Azt mérjem ki hogy a bluetooth csíkja melyik C -re megy rá illetve annak a C-nek a másik lába megy a potira, és azt kellene ki forrasztani. (ezt ha jól értelmezem) ?
A feketével karikázott (kvarc kristály) lábtól azért tartom jobbnak a poti lábáról hozott testet, mert a köztes vezetősávon digitális zaj lehet.
Kondi keresés: a hangerő potenciométert tekerd alacsony állásba, hogy a csúszkára kötött alkatrészek minél kevésbé zavarják a mérést. Egyik mérőcsúcs menjen az ábrádon fehérrel karikázott poti lábra, a másikkal szakadásvizsgáló állásban végig járod a közeli kerámia kondik lábait. Ha megtalálod azt az egyetlen kondenzátor kivezetést amelytől a műszer sípol, akkor megvan az egyik kondenzátor amit ki kell forrasztanod. A kék karikás poti lábbal ugyan így járj el! Ha nem vagy jártas felület-szerelt alkatrési kiforrasztásban, akkor nézz utána, vagy kérdezz!
Rendben köszönöm!
Így már értettem. Estefelé megoldom és meg írom.
Az nem a kvarc lába, hanem a kapcsolós potinak a kapcsolója, ami az "OFF" állásban kikapcsolja az erősítőt. Az amúgy nem valószínű, hogy GND pont. A GND inkább a poti másik két szélső lába.
A sztereo poti két "meleg" pontjára kellene kötni a bemeneteket a BT csatoló kondenzátorainak kivétele mellett, ahogy írtad.
Az egy külső kondenzátor a jack és a potméter közé, jellemzően 0.1-10µF közötti értékű szokott lenni. A vezetősáv megszakítást azért írtam mert bluetooth résznek a jel részét le kéne szedni a potiról, mert terhelést jelent a külső jelre. De ha megtudod keresni a potiról (3.kép poti bal oldaláról) a 2 csatornának vezetősávját és ha szerencséd van akkor van 2db smd kondenzátor és ha azt kiszeded akkor a poti oda forrasztod a jack-et ahogy akartad csak a testet a pirossal karikázott részre tedd.
De már a kolléga leírta neked. A hozzászólás módosítva: Sze, 16:22
Sziasztok!
Kimértem. Végül nem a C7,C8,C12 körül van . A potinak a bekarikázott fehér lába megy a túloldalt a C16-ra a C16 másik lába megy az IC7- lábra. A potinál a bekarikázott kék lába megy a C15 re a C15 másik lába az IC 8 lábra. Ezt a kettőt kellene akkor ki forrasztani. (meg a Jack testet át forrasztani a pirossal bekarikázott részre. )
Meg csináltam. (ki szedtem a két kondit a jack testet át forrasztottam) A hiba ugyan az ,bekapcsolás után szól kb 3 mp-t aztán el hallgat.
Lehet, hogy BT adatfolyam nélkül a BT csip némítja a végfok IC-t. Próbáld meg párhuzamosan BT jelet is küldeni rá egy másik forrásból. Sajnos ezt a végfok IC-t nem ismerem, nem tudom melyik a mute lába.
Telefonrol is rá küldtem a BT jelet úgy megy, ami a Jack en keresztül megy rajta megy, de így nem sok értelme lenne így használni.
Szerintem marad a Jack-es vásárlás. Azért köszönöm mindenkinek!
Ne a vége előtt add fel. A végfok IC feliratát le tudod fotózni? Talán van róla adatlap.
Üdv! A legutóbbi fotón látszik:
WUZHI PA50W*2 |
Bejelentkezés
Hirdetés |