Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2572 / 2572
(#) vladcepes válasza reloop hozzászólására (») Sze, 15:24 /

Szia!
Vagyis a testet ami a jack hez megy. Azt onnan vittem amit be karikáztam feketével. Ami feketével van bekarikázva meg alatta a másik 4 láb ami nincs bekarikázva azok mind össze vannak kötve.
Azt mérjem ki hogy a bluetooth csíkja melyik C -re megy rá illetve annak a C-nek a másik lába megy a potira, és azt kellene ki forrasztani. (ezt ha jól értelmezem) ?
(#) reloop válasza vladcepes hozzászólására (») Sze, 15:40 /

A feketével karikázott (kvarc kristály) lábtól azért tartom jobbnak a poti lábáról hozott testet, mert a köztes vezetősávon digitális zaj lehet.
Kondi keresés: a hangerő potenciométert tekerd alacsony állásba, hogy a csúszkára kötött alkatrészek minél kevésbé zavarják a mérést. Egyik mérőcsúcs menjen az ábrádon fehérrel karikázott poti lábra, a másikkal szakadásvizsgáló állásban végig járod a közeli kerámia kondik lábait. Ha megtalálod azt az egyetlen kondenzátor kivezetést amelytől a műszer sípol, akkor megvan az egyik kondenzátor amit ki kell forrasztanod.
A kék karikás poti lábbal ugyan így járj el!
Ha nem vagy jártas felület-szerelt alkatrési kiforrasztásban, akkor nézz utána, vagy kérdezz!
(#) vladcepes válasza reloop hozzászólására (») Sze, 15:46 /

Rendben köszönöm!

Így már értettem. Estefelé megoldom és meg írom.
(#) Suba53 válasza reloop hozzászólására (») Sze, 16:11 /

Az nem a kvarc lába, hanem a kapcsolós potinak a kapcsolója, ami az "OFF" állásban kikapcsolja az erősítőt. Az amúgy nem valószínű, hogy GND pont. A GND inkább a poti másik két szélső lába.
A sztereo poti két "meleg" pontjára kellene kötni a bemeneteket a BT csatoló kondenzátorainak kivétele mellett, ahogy írtad.
(#) Trivium93 válasza vladcepes hozzászólására (») Sze, 16:16 /

Az egy külső kondenzátor a jack és a potméter közé, jellemzően 0.1-10µF közötti értékű szokott lenni. A vezetősáv megszakítást azért írtam mert bluetooth résznek a jel részét le kéne szedni a potiról, mert terhelést jelent a külső jelre. De ha megtudod keresni a potiról (3.kép poti bal oldaláról) a 2 csatornának vezetősávját és ha szerencséd van akkor van 2db smd kondenzátor és ha azt kiszeded akkor a poti oda forrasztod a jack-et ahogy akartad csak a testet a pirossal karikázott részre tedd.
De már a kolléga leírta neked.
A hozzászólás módosítva: Sze, 16:22
(#) reloop válasza Suba53 hozzászólására (») Sze, 17:08 /

Jogos az észrevétel.
(#) vladcepes válasza Trivium93 hozzászólására (») Sze, 18:06 /

Sziasztok!

Kimértem. Végül nem a C7,C8,C12 körül van .
A potinak a bekarikázott fehér lába megy a túloldalt a C16-ra a C16 másik lába megy az IC7- lábra.
A potinál a bekarikázott kék lába megy a C15 re a C15 másik lába az IC 8 lábra.
Ezt a kettőt kellene akkor ki forrasztani. (meg a Jack testet át forrasztani a pirossal bekarikázott részre. )

1.jpg

(#) reloop válasza vladcepes hozzászólására (») Sze, 18:16 /

Igen, így kéne eljárnod.
(#) vladcepes válasza reloop hozzászólására (») Sze, 18:31 /

Rendben! Utána írom a fejleményeket.
(#) vladcepes válasza reloop hozzászólására (») Sze, 19:16 /

Meg csináltam. (ki szedtem a két kondit a jack testet át forrasztottam) A hiba ugyan az ,bekapcsolás után szól kb 3 mp-t aztán el hallgat.
(#) reloop válasza vladcepes hozzászólására (») Sze, 19:30 /

Mi a jelforrásod? Az nem állhat le?
(#) tothbela válasza vladcepes hozzászólására (») Sze, 19:30 /

Lehet, hogy BT adatfolyam nélkül a BT csip némítja a végfok IC-t. Próbáld meg párhuzamosan BT jelet is küldeni rá egy másik forrásból. Sajnos ezt a végfok IC-t nem ismerem, nem tudom melyik a mute lába.
(#) vladcepes válasza reloop hozzászólására (») Sze, 19:33 /

Laptoprol Youtube. Nem állt le.
(#) vladcepes válasza tothbela hozzászólására (») Sze, 19:43 /

Telefonrol is rá küldtem a BT jelet úgy megy, ami a Jack en keresztül megy rajta megy, de így nem sok értelme lenne így használni.

Szerintem marad a Jack-es vásárlás. Azért köszönöm mindenkinek!
(#) tothbela válasza vladcepes hozzászólására (») Sze, 20:23 / 1

Ne a vége előtt add fel. A végfok IC feliratát le tudod fotózni? Talán van róla adatlap.
(#) reloop válasza tothbela hozzászólására (») Sze, 21:16 /

Üdv! A legutóbbi fotón látszik:
WUZHI
PA50W*2
(#) tothbela válasza reloop hozzászólására (») Csü, 4:34 /

Szia!
Adatlapot nem találtam sajnos.
(#) vladcepes válasza tothbela hozzászólására (») Csü, 9:18 /

Szia!
Bocsi a tegnap végül vissza forasztottam a két kis kondit,(mondván majd csak jó lesz egy bluetooth-os erősítéshez). Rendeltem egy másikat ami Jack-es. Azért köszönöm a segítségeket!
Következő: »»   2572 / 2572
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem