Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Vagyis a testet ami a jack hez megy. Azt onnan vittem amit be karikáztam feketével. Ami feketével van bekarikázva meg alatta a másik 4 láb ami nincs bekarikázva azok mind össze vannak kötve. Azt mérjem ki hogy a bluetooth csíkja melyik C -re megy rá illetve annak a C-nek a másik lába megy a potira, és azt kellene ki forrasztani. (ezt ha jól értelmezem) ?
A feketével karikázott (kvarc kristály) lábtól azért tartom jobbnak a poti lábáról hozott testet, mert a köztes vezetősávon digitális zaj lehet.
Kondi keresés: a hangerő potenciométert tekerd alacsony állásba, hogy a csúszkára kötött alkatrészek minél kevésbé zavarják a mérést. Egyik mérőcsúcs menjen az ábrádon fehérrel karikázott poti lábra, a másikkal szakadásvizsgáló állásban végig járod a közeli kerámia kondik lábait. Ha megtalálod azt az egyetlen kondenzátor kivezetést amelytől a műszer sípol, akkor megvan az egyik kondenzátor amit ki kell forrasztanod. A kék karikás poti lábbal ugyan így járj el! Ha nem vagy jártas felület-szerelt alkatrési kiforrasztásban, akkor nézz utána, vagy kérdezz!
Rendben köszönöm!
Így már értettem. Estefelé megoldom és meg írom.
Az nem a kvarc lába, hanem a kapcsolós potinak a kapcsolója, ami az "OFF" állásban kikapcsolja az erősítőt. Az amúgy nem valószínű, hogy GND pont. A GND inkább a poti másik két szélső lába.
A sztereo poti két "meleg" pontjára kellene kötni a bemeneteket a BT csatoló kondenzátorainak kivétele mellett, ahogy írtad.
Az egy külső kondenzátor a jack és a potméter közé, jellemzően 0.1-10µF közötti értékű szokott lenni. A vezetősáv megszakítást azért írtam mert bluetooth résznek a jel részét le kéne szedni a potiról, mert terhelést jelent a külső jelre. De ha megtudod keresni a potiról (3.kép poti bal oldaláról) a 2 csatornának vezetősávját és ha szerencséd van akkor van 2db smd kondenzátor és ha azt kiszeded akkor a poti oda forrasztod a jack-et ahogy akartad csak a testet a pirossal karikázott részre tedd.
De már a kolléga leírta neked. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2026
Sziasztok!
Kimértem. Végül nem a C7,C8,C12 körül van . A potinak a bekarikázott fehér lába megy a túloldalt a C16-ra a C16 másik lába megy az IC7- lábra. A potinál a bekarikázott kék lába megy a C15 re a C15 másik lába az IC 8 lábra. Ezt a kettőt kellene akkor ki forrasztani. (meg a Jack testet át forrasztani a pirossal bekarikázott részre. )
Meg csináltam. (ki szedtem a két kondit a jack testet át forrasztottam) A hiba ugyan az ,bekapcsolás után szól kb 3 mp-t aztán el hallgat.
Lehet, hogy BT adatfolyam nélkül a BT csip némítja a végfok IC-t. Próbáld meg párhuzamosan BT jelet is küldeni rá egy másik forrásból. Sajnos ezt a végfok IC-t nem ismerem, nem tudom melyik a mute lába.
Telefonrol is rá küldtem a BT jelet úgy megy, ami a Jack en keresztül megy rajta megy, de így nem sok értelme lenne így használni.
Szerintem marad a Jack-es vásárlás. Azért köszönöm mindenkinek!
Ne a vége előtt add fel. A végfok IC feliratát le tudod fotózni? Talán van róla adatlap.
Üdv! A legutóbbi fotón látszik:
WUZHI PA50W*2
Szia!
Bocsi a tegnap végül vissza forasztottam a két kis kondit,(mondván majd csak jó lesz egy bluetooth-os erősítéshez). Rendeltem egy másikat ami Jack-es. Azért köszönöm a segítségeket! Nagyfrekvenciás erősítőSziasztok.Építettem egy frekvenciamérőt, aminek a bemenetére megépítettem egy magas bemeneti impedanciájú erősítőt, sokatoknak ismerős lehet a kapcsolás, csak a félvezetőket váltottam le korszerűbb/beszerezhető darabokra. 100MHz-ig szeretnék mérni, viszont 50MHz felett már nagy az erősítő csillapítása, nem is csoda, egy ilyen határfrekvenciájú frekvenciamérő kapcsolásról koppintottam. A kérdésem az lenne, hogy melyik alkatrészeket kellene cserélnem, hogy viszonylag lineáris legyen az erősítés 100MHz-ig, afelett pedig essen az erősítés a magasabb frekvenciás zajok szűrése miatt. A panelterv megfelelhet-e ekkora frekvenciára, illetve melyik alkatrészeket kellene, ha kell módosítani a helyettesített FET/tranzisztor miatt, gondolok itt munkapontokra.A rajzokat csatolom, a kapcsolási rajzon pirossal írtam a mostani alkatrészek típusát. Előre is köszönöm a segítséget.
Első ránézésre a leggyengébb láncszem a T1 és környezete. Ez eredetileg se nagyon tudhatta az 50MHz-et, inkább csak gyengíteni )
Szóval R5-öt én átkötném a kollektorra, hogy stabilabb munkapontot adjon, és csökkenteném az értékét. Az R4-et is kb 100Ohmra. Ennek megfelelően R4-et olyanra, amivel a kollektoron közel fél tápfesz jelenik meg. Ez önmagában sokat segíthet 100MHz körül..., de tudnod kell, hogy amikor méred, kizárólag 10-es osztós szkópszondát használhatsz, mert kapacitív terhelést csak keveset bír el még átalakítva is...
Annak idején csináltam pár szelektív antennaerősítőt. Én az ezekben alkalmazott szereléstechnikát ajánlanám. Azaz boxos, átvezetőgyöngyös, árnyékolással. Ez adhat stabilitást a környezetben
DAC kimenetSziasztok!Tervben van egy dual DAC vasarlása ami egy PI-re fog költözni. Ehhez keresnek valami átalakító kapcsolást: I/V. Adnak, azaz lehet hozzá venni "output board-ot", de kicsit hozósnak találom azt az összeget. Kérdésem az lenne hogy tudtok e ilyen kapcsolást ajánlani, ami már egy ST151-nek a kivezérlését meg tudja oldani? Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm a választ, bár nem annyira egyértelmű. R4-et 100ohmra cserélem, és R5-öt módosítom olyan értékre, hogy a kimeneten fél tápfesz legyen? Illetve akkor az R5 gyakorlatilag a bázis-kollektor közé kerül. Méréskor természetesen 10-es osztásban használom a szondát.
Köszönöm, teli réz a panel túloldala, és egy árnyékoló burkolatot kap majd felülről.
Az árnyékolás csak egy része az ajánlatomnak.
Lemaradt, akkoriban dobozválsággal küzdöttem. A horganyzott lemez jobb lehetőséget ígér az árnyékolás tekintetében. Valamint, egy erősítő mindig probléma lehet a linearitás tekintetében a stabilitása miatt is. És a be és kimeneti illesztése is fontos. És ajánlatos beméretni a végén a képességét, hogy tudjad mid lett.
Véleményt szeretnék kérni! Nmos-220Kedves Hozzáértők!Keresném, hátha van valaki, aki ismeri ezt a kapcsolást. -És ha ismeri esetleg véleményezni tudná! Egy mély sugárzót ( ARN-312-00/8 ) szeretnék ezzel hajtani. Köszönöm előre is...
Szia! Úgy tudom a kapcsolás teljesen rendben van, sikeresek az utánépítések.
A NYÁK rajzon a pufferkondik így ebben a formában nem értelmezhetőek a számomra. A beültetés képe az elfogadható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |