Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez itt ekkora sértésnek számít errefelé? Engem sosem zavart ha kaptam.
Nem mostanàban volt 2-3 éve. Szerintem csak annak a bizonyos felhasznàlónak. Még ma is aktív tag.
Nem haragszom rá különben. Lehet rossz napja volt. Meg tényleg nem olyan volt a hozzászólás, ami olyan lett volna, ami negatívot érdemelt. Szerintem csak azt vette rossz néven. ![]() Nektek nem volt hasonló? Pedig viszonylag sokan vagyunk itt, akik több mint egy évtizede itt vagyunk a HE-n. Már sok mindent olvashattunk.
Az elkövetkező 2...3 hónapban ez várhatóan gyakoribb lészen.
![]() Sűrűbben szoktam kapni hasonlókat, telefonon is. Felsőbbrendű szerint: Idézet: „A szlengben a „megy a dev nullába” (vagy „irány a /dev/null”) kifejezés azt jelenti, hogy valami haszontalan, elutasításra kerül, vagy örökre eltűnik a süllyesztőben. Informatikai körökben akkor használják, ha: Panasz/vélemény: „A főnöknek írt javító javaslatom ment a dev nullába” – azaz senki nem olvasta el, vagy azonnal kidobták. Kommunikáció: „Beszélhetsz neki, úgyis minden megy a dev nullába” – vagyis falra hányt borsó, az illető oda sem figyel. Szemét: Ha valami (pl. egy rossz kód vagy levél) teljesen értéktelen és a kukában a helye. Miért ezt mondják? A kifejezés a Linux/Unix rendszerek /dev/null nevű virtuális eszközéből ered, ami egy szoftveres „fekete lyuk”. Bármit, amit ide irányítasz, a rendszer azonnal megsemmisít anélkül, hogy hibaüzenetet küldene vagy bárhol elmentené. Ezért vált az informatika világában a megsemmisítés, a figyelmen kívül hagyás és a süllyesztő szinonimájává.”
Az jutott eszembe, hogy esetleg akkor lehet érdekes ez hogyha valami olyan hszre érkezik a down ami konkrét adatot/információt tartalmaz, és azt gondolhatja valaki tárgyi tévedésben van. Ilyenkor megindulhat az internet túrása, vajon tévedtem valamiben, rosszul emlékszem, marhaságot írtam? Ezért lehetséges a rákérdezés....
Nyilván véleményformáló hsz esetén nincs ilyen relevanciája... Idézet: Igazad van. De akkor korrektebb lenne szöveges válaszban megírni, hogy mi a hiba a hsz-ban. „vajon tévedtem valamiben, rosszul emlékszem, marhaságot írtam?”
Konkrétan velem is volt ilyen. Megkérdeztem az illetőt, hogy mi a gond, nem ért egyet, vagy egyék ok? A válasz kb.: mobilról néztem, véletlenül nyomtam rá. Amúgy ez ellen tehetne valamit az oldal, hogy ne lehessen véletlenül rányomni egyikre sem (van ilyen like/dislike karakter UTF8-ban: ?? de a hozzászólásban nálam nem marad benne, másnál is csak kérdőjel marad belőle?)
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2026
Sokféleképpen megoldható, lehet "hosszú nyomás", vagy lehetne egy pici lenyíló menüben az értékelés. Akár a mostani, sarokban levő menübe is át lehetne tenni, ahol a mod kérés, és a kedvencek vannak.
Pl. az ikon maradhatna a fejlécben de readonly, de az oldalsó lenyíló menüben be lehetne kapcsolni: "értékelni szeretném a hozzászólást" menüponttal, és onnantól arra a hozzászólásra rw mód lenne. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2026
Mobilon lehetne valamerre húzással is értékelni, mint amikor fogadsz vagy elutasítasz egy hívást a mobilon.
Szerintem itt egyáltalán nem hiányzik semmi hasonló.
Aki azért jár ide, hogy dis/lájkoljon, követőket szerezzen, nézegesse hogy kinek mennyi hozzászólása van, meg hasonlók, az menjem a facére.
Ismerős a dolog... a saját weblapom több mint 22 éve üzemel, és meglehetősen egyszerű dizájnnal indult, mivel inkább "hobbi programozó" vagyok, és párszor költöztetni is kellett. A legrégebbi amit a webarchive.org-on találtam, 2004-ből származik (Link) (szerintem hiányos mert már akkor is volt a jobb oldalon is menü), itt volt először rendes tárhelyen, de már előtte is volt különféle ingyenes tárhelyeken (sokáig pl. a tar.hu-n, talán 2000 környékén). Aztán amikor az előző tárhely megszűnt, és ismét költözni kellett, akkor lett belőle simán skori.hu A dizájn nagy része maradt az eredeti, ez főleg a régebbi cikkeken látszik, de az újabbaknál is inkább a tartalom a lényeg.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2026
Akkor szerinted le kéne szedni teljesen? Mert szerintem nem, pl. szerintem az is hasznos, ha valaki nagy marhaságot ír, akkor x darab dislike után automatikusan eltűnik a hozzászólása. A like pedig azért hasznos, mert ha egy kérdésre több válasz is jön, akkor látszik egy témát kevésbé ismerő felhasználó számára is, hogy melyik volt ezek közül hasznos...
Öt negatív kell, hogy eltűnjön adott hozzászólás.
A pozitív szavazatok száma nem mindig áll egyenes arányban adott hozzászólás hasznosságával. Láttam már nem egy olyan hozzászólást amit többen is kedveltek, miközben a szöveg szembe ment a fizika ma ismert törvényeivel. Egyszerűen a helyén kell kezelni ezt is.
Szerinted mennyire betegnek kell ahhoz lenni, hogy olyan fejlesztést követeljen ezen a fórumon, hogy a mobiltelefonon "véletlenül" nyomott dislike törölhető legyen?
Törölhető mindkettő, úja rá kell kattintani.
Szerintem csak beszélgetünk róla, meg ötletelünk, ennyi és nem több. Amúgy meg tudja törölni is aki akarja, akár mobilon is. Mindenkinek más az értékrendje, priorizálása, stb., én senkit nem neveznék emiatt betegnek. Szerintem inkább azok betegek akik nem bírják ki pl. folyamatos trollkodás nélkül, szerencsére ezek nagy része már "kikopott" az oldalról, mivel a felhasználók elkezdték alkalmaznia "ne etesd a trollt" hozzáállást (és nyilván tagadhatatlan, hogy a moderációnak is komoly szerepe volt/van ebben).
Jogos az észrevétel, semmilyen mobilképernyőre való optimalizálást nem csináltam. Ha lesz is ilyesmi, az valószínűleg nem mostanában lesz
Amúgy pl. az én telefonomon viszonylag elfogadható, ill. használható, de ez inkább a telefon, vagy a böngésző érdeme ![]() A weblapon levő óra pl. szinte a lap kezdete óta megvan, még akkor készítettem amikor a javascript-tel ismerkedtem, ma már lehet, hogy ügyesebben is meg tudnám oldani, de szándékosan hagytam meg ebben a formában. A vendégköny esete szintén hasonló, az első php programozási próbálkozásaim egyike. Manapság egy chatgpt 1 másodperc alatt nagyobb tudású vendégkönyvet gyártana, csak akkor az már nem az én munkám eredménye lenne.
A háttérben futó részletekről semmit nem tudok, így ezeket véleményezni sem tudom, de kipróbáltam Skori web-lapját.
Nálam tökéletesen látszik, szélsőséges mértékben nagyítható (bőven 300% fölé), akár állítva, akár fektetve, bejárható az egész felület nagyítva is, és sehol nem tördelődik szét a kép. Az én telefonom 8 éves régi darab (első 2 kép ennek a képernyőfotója), ezért a friss cégessel is kipróbáltam -ez egy puccosabb készülék-, ahol szintén tökéletes az egység, semmilyen anomáliát nem tapasztaltam (második 2 képernyőkép). Tehát azt nem tudom értékelni mennyire korszerűen van megírva az egész, de amit én elvárok egy honlaptól, azt nekem maradéktalanul nyújtja a jelenlegi formájában is. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2026
Aztán ha meg megújítanák, akkor meg kiabálna mindenki, hogy a régi jobb volt, minek kellett hozzányúlni, nekemnemtetszik, oda a régi fórum kinézet, miért kellett megújítani. Kíváncsi lennék amúgy milyen balhé lenne belőle
Egyáltalán nem akarok akadékoskodni, mert nem értek hozzá. Csupán arra akartam rámutatni, hogy az én (alantas) igényeimet jelenleg is kielégíti a honlap a mostani formájában is. Mindezt monitoron, és két telefonon teszteltem is.
Ugyan többször is hangsúlyozod, hogy a nagyítás az nem a kétujjasat jelenti, számomra mégis ez a jobban láthatóság eszköze. Nem mellékesen, jól funkcionál a módszer, jelentős méretnövelést tudok így elérni.
Érteni véltem első perctől mire gondolsz. Dinamikus tördelésnek hívom magamban azt, amit hiányolsz (informatikusunktól átvett konyhanyelvi megfogalmazás). És valóban vannak előnyei, de nekem nélkülük is értékes a honlap.
Én voltam véletlenül, és most már múlt időben, mivel már nincs ott. Bocsi, ha megzavartam a lelki nyugalmadat, legközelebb jobban figyelek.
Ó, nem zavartad meg
![]() Simán csak poén lett volna, hogy nem fogta valaki a poént. Így már, hogy kiderült: véletlen volt, semmi érdekes nincs benne.
Most akkor kérjem meg a moderátort, hogy törölje ki, csak hogy megmaradjon a poén?
Én sem szoktam számolni (a negatívot meg nem is lehet).
Arra meg végképp nem mennék el, hogy amikor megnyitod a fórum kezdőlapját, felugorjon egy kérdőív: Idézet: „Szavazzatok a hét legjobb kommentelőjére.” KRESZ kérdésSziasztok. Mozgássérültet szállító autó, megfelelő parkolási kártyával ,várakozhat-e várakozni tilos tábla hatálya alatt (igen), de ha van alatta kiegészítő tábla "kivéve önkormányzati engedéllyel" akkor ez esetben is várakozhat-e, vagy akkor már szabálytalan? Konkrétan megkérdeztem két különböző MI-t, és egymásnak ellentmondó válaszokat kaptam.
A kivéve... a tábla tiltó hatálya alól ad felmentést. Azaz a várakozni tilos táblánál várakozhat az is, akinek erre az önkori engedélyt adott. Viszont ez teljesen független attól, hogy te a mozgássérült parkoló kártyával várakozhatsz-e ott, vagy sem (de igen).
Szerintem is ez lenne a logikus. Többektől viszont azt a választ kaptam, hogy ha van kiegészítő tábla akkor csak az ott felsoroltaknak van kivétel, azaz ha nincs ott a mozgássérült a kivételek között akkor nem parkolhat ott.
Szerintem várakozhat, mivel a mozgássérült kártya alanyi jogon biztosítja ezt a lehetőséget. Akkor nem parkolhatna ott, ha az lenne kiírva, hogy mozgássérült kártya nem érvényes. Ezt abból is gondolom, mert vannak olyan parkolási zónák, ahol ki van írva, hogy a lakossági parkolási engedély nem érvényes.
De ez csak egy tipp, nehogy miattam bárkit is megbüntessenek! A közterület felügyeletet kellene megkérdezni. Lehet holnap be is ugrok hozzájuk
Szerintem is úgy értelmezhető, ahogyan bbb leírta. Nem korlátozza a jogokat, csak kibővíti.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2026
Ha már kresz: adott egy egyenrangú kereszteződés 4 járművel. Egy Skoda, egy Suzuki, egy BMV és egy ruszki tank. Kinek van elsőbbsége?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |