Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A ±50 V-os táphoz 2x36 VAC váltakozó feszültségre lesz szükséged. A pozitív és a negatív tápágba egyaránt kell pufferkondenzátor. A kimenő áram eléri az 5 A-t, ezért legalább 5000 µF kondi ajánlott tápoldalanként (a 2x2200 µF is elég, csak persze duplán).
A tárgyalt erősítő átfogó vissza csatolással rendelkezik, ez önmagában elegendő DF-t biztosít. A DF meghatározásához az erősítőt a kimenet felől kell meghajtani és ebből számolni a belső ellenállását. Persze ennek van frekvencia függése és hozzá kell számolni a hangszóró kapcsokig terjedő vezetékek és kontaktusok valós, illetve látszólagos ellenállását. Komplex mérést igényel, a DF általában nem témája az amatőr építésnek. Inkább a gyári erősítők marketingjében dominál. A hozzászólás módosítva: 10:38
Ajánlok egy sokkal egyszerűbb, bevált alternatívát a VF2 topicból: Bővebben: Link
Köszönöm... akkor ezt a DF ügyet lezártnak tekinteném...
![]() Viszont az én olvasatomban a táp +/- ellátását maga a panelon lévő ( bekarikázott ) rész állítja elő a betáplált 50V = ből. Ez persze nem azt jelenti, hogy jól is értelmezem... inkább én úgy gondolom. A két 2200µF kondi csak a kbl406g egyenáramának pufferelését szolgálja.
Kezdjük azzal, hogy milyen transzformátorod van? Ehhez az erősítőhöz olyan kell, aminek két 36 VAC-s szekunder tekercse van, legalább 1,5 A terhelhetőséggel (2 A az ideális, a több az nem baj).
Megfelelő transzformátor birtokában a mellékelt egyenirányítási módok közül választhatsz.
Értem! B... de a feszültség bemeneteknél csak + és - van. A Gnd a panelon hol van... Illetve, szerintem a Gnd a két oldalon található 100µF 63V kondival jön létre...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |