Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése

Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   350 / 350
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 13:20 /

Ennél azért nem ártana több adat a motorról!
Mi a (2db)...fehér vezeték 2 db van!. Ez nem érthető:
Idézet:
„Fehér vez. kondi, (2db) fekete vez.”
A hozzászólás módosítva: Hé, 13:26
(#) mraulajos válasza uniman hozzászólására (») Hé, 13:50 /

Igazad van, elnézést.
A fehér vezeték, a kondenzátorok. Az előző hsz.ban ha az első képet nézzük, baloldalon van a 150µF os, jobb oldalon a 25µF os kondenzátor. A fekete vezeték a hálózati csatlakozó. Köszönöm a további segítséget!
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 14:07 /

Így vakon mondanám, hogy a "reverse" kép alapján kéne a két átkötést átrakni...
...de a motorról (típus/teljesítmény 0,75-1,5kW?) továbbra sem tudunk semmit, fogjuk rá, hogy van belül egy centrifugális kapcsoló is.
A tekercseket az ellenállásuk alapján neked kéne azonosítani, és átgondolni...
A hozzászólás módosítva: Hé, 14:14
(#) mraulajos válasza uniman hozzászólására (») Hé, 14:31 /

Ennyi van rajta.
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Hé, 20:31 /

A rajz az véletlenül nem úgy van, hogy az U1-U2 a főfázis a segéd az a Z2/W2-Z1/W1-en de akkor a Run C az a V1-Z1/W1-en kellene lenni ... a többit elköti a röpsúlyos kapcsoló? Persze a forgásirány váltáshoz az áthidalásokat függőlegesen kell rakni DE a betáp az ott maradjon az eredeti bekötési helyén.
(#) uniman válasza VIM hozzászólására (») Hé, 20:41 /

A rajzot csak példaként linkeltem (nem az enyém)...meg aztán nem véletlenül írtam, hogy "azonosítani, és átgondolni..."
Fotóról mi nem tudunk ellenállást mérni...
(#) mraulajos válasza VIM hozzászólására (») Hé, 21:58 /

Meg próbáljam az áthidalásokat függőlegesen, a többi kötés maradjon ott ahol van.?
(#) VIM válasza mraulajos hozzászólására (») 16:10 /

Ezt a képet figyelembe véve a fekete kábel kék és barna szálai azok maradjanak a helyükön csak az áthidalások kerüljenek függőleges helyzetbe, így a segéd és főfázis közös pontja felcserélődik (így megfordul az áramirány).
Következő: »»   350 / 350
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem