Fórum témák
» Több friss téma |
Mester szerint a legjobb az útszélen talált, kerékről lepantittott keréksúly, tömény sósavba mártva. Villanypáka nem jó, mert kicsi a teljesítménye, ezért likakat üt a lemezbe zömítés közben.
Gázzal kell csinálni. Ez is azért ilyen, mert nem gázzal, hanem gyenge villanyossal volt, azzal meg nem lehet rendesen dolgozni. Meg mindenki kikeni szilóval, osztán örökélet.
Kezdő koromban sok nyákot tettem tönkre a forrasztó vízzel. A Wolf forrasztó krém és olaj is hasonló. Csak azért írom le, hogy nehogy valakinek eszébe jusson ezeket a nyákra kenni. Le se ehet ezeket takarítani, mert beszívja a nyák.
Megjegyzem fogkeféből is sokféle van, szóval ne tessék leszólni, mert fogkefe...
Leírtam az elején, hogy egyértelműen hamisítvány a folyasztószer, de nekem megfelelő eredményt ad. Abban kértem a segítséget, hogy használhatom-e, a későbbiekben nem-e lesz baj vele. Számomra a konklúzió: le kell mosni, akkor nem lesz baj. Ok, le fogom. Azt is tudom, hogy az izopropil alkohol miért nem jó mindig, meg az alkohol sem önmagában, és miért jó a fluxeltávolító spray, de ez már nem ide tartozik. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Gondoltam, megemlítem, hogy a hozzászólásod közvetetten rávilágított egy problémára, ami elkerülte a figyelmemet, szóval csak meg szerettem volna köszönni
4 rétegű nyák forrasztásának nehézségeiÜdv!Gyártattam JLCnél többek között 4 rétegű NYÁK-okat is. Ez az első ilyen rendelésem. Az adott NYÁK-oknál elég sokszor problémám akadt a GND (főleg CP2-es kondi) beforrasztásával, pontosabban a forrasztás sikertelen lett. Ha elsőre nem folyt meg a cin, akkor utána már esélytelen volt. A rétegekben a Thermal be volt kapcsolva, ezt a hibát nem követtem el. Hacsak nem egy space-ing beállítás maradt el és még ígyis túl közel van... Amit rosszul csinálhatok még: - A páka: FP30/VDE lehet kevés, illetve... - a hegye gyorsan "kopik" néha rosszabb eredménnyel, néha viszont olyan jól "kopik", hogy utána megy mint a kisangyal... - a cin típusa: - Sn99C-0,7/0,1-essel kezdtem, de némi netes böngészés után a 60/40-es SnPb-vel próbálva jobb lett (magasabb kontra alacsonyabb olvadási pont) - flux-om nincs, THT alkatrészekhez eddig nem kellett. Ide lehet mégis jó lenne? - Gyártatás hiba ?)Az EAGLE-ben készítettem egy saját könyvtárat, ahol lehet a kondihoz feleslegesen nagy lyukat raktam: diam: 60mils, drill: 31.5mils ez is közrejátszhat? SB
Üdv!
Nem tudom, hány fokra fűt az a páka és meddig engedi le amikor nem fűt, de a tűhegynyi feje nem sok hőt vihet át (nagyobb hőátadó felületű heggyel megpróbálni sincs sok értelme mert ott a páka 30W-ja is kevés), a lukgalvánon átmenő alkatrészek beforrasztása pedig teljesítményigényes feladat, főleg ha több rétegnyi teli földet melegítesz: az még a PID vezérlésű JBC pákáknak is meghúzza bajszát. Sn60/Pb40 lukgalvános beforrasztásnál 280-330 fokon használható (esetleg rásegíthetsz forró levegővel ha van), de csak rövid ideig odaérintve mert 300 Celsius környékén már elválhatnak a vezetősávok. Illetve függ a forraszanyag minőségétől is: a Super Solder Wire (SSW) beváltan jó alapanyag <190 Celsius olvadási ponttal, és jól működik külső flux nélkül is.
Használj alsófűtést ilyen esetekben.
A linkelt páka nem jó ilyen célra. Korábban nálam még a kétoldalas paneleknél is volt gondom a nagyobb pufferek beforrasztásával, amit két pákával tudtam jól megoldani. De mióta Skori JBC állomását használom a hozzá való pákával (és egy nagyobb heggyel), semmilyen problémát nem okoznak az ilyen forrasztások sem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

?)