Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem úgy tűnik, hogy nem ott ereszt (persze lehet én vagyok vaksi).
Mellékelek egy fotót ami csak azért ilyen jó minőségű, mert a feleségem telefonjával készült az ominózus alkatrészről. Bekereteztem hol láttam vizet. Műanyagbolha jellegű rögzítéssel van egybetéve/szorítva a két különálló rész, szemre úgy tűnik, nincs közötte tömítés. Elfáradhatott az anyag? Mondjuk annyira nem öreg, mert az előző tulaj hagyta itt, ő pedig újonnan vette a gépet. Egyébként főleg a legvégén jött több víz ott, ahol ereszt. Illetve most néztem meg, jelenleg is van benne víz (mmint a tartályban). Ha jól láttam, olyan 20 körül van egy ilyen cucc. Ha valaki már bütykölt ilyet és azt mondja, javítható, nekiesek. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2026
Ha megvan a konkrét helye a repedésnek ahol ereszt azt meglehet hegeszteni. PP anyag általában.
Hőlégfúvó vagy forrasztópáka 300-350C fokra. Ha tudsz szerezni PP pálcát akkor azzal, ha kisebb a repedés akkor biztos van a tartályon olyan felesleges nyúlvány ami nem kell azt lecsíped és azzal foltozod meg. BOSCH SGS4009/13Szevasztok!25 éves BOSCH SGS4009/13 mosogatógépem szépen mosogat, de a keringető szivattyúja nagyon hangos lett egyik napról a másikra (süvítő hang). Csapágyas lehet a motor, vagy más is okozhatja? Lehet ezt még javítani?
Csöpp olajat megérhet, ha nem a lapátok közé került valami
Szia!
Ereszti a szimering a vizet és folyik a csapágyba. Orczyban van utángyártott szimering gorenjébe az passzol bele. A csapágyai 608 as. A csapágy leszedéssel óvatosan mert könnyen hajlik a tengely. https://orczy.com/mosogatogep-alkatreszek-egyeb-alkatreszek/szimeri...9.html A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2026
Szia!
Köszönöm a segítséged. Szétszedtem. Sajnos nem csak a motor csapágyas... Mellékeltem néhány képet amit cserélnem kell. Hol tudnám ezeket legolcsóbban beszerezni? Estleg van valakinek egy bontott szivattyúháza?
Mi a gond azzal a szivattyúházzal ? drótkefézd le, az ami hiányzik abból a műanyagból az nem hiszem, hogy sok vizet zavar. A lényeg, hogy a járókerék ép legyen, ne kotyogjon a két fél.
A járókerékről is hiányzik a szimering egy része... Az o gyűrű is cserés. Kezd porladni a műanyag a háznál azért hiányos. Azért az maradhat?
Akkor ezt a javítókészletet vedd meg. Ebben minden benne van.
https://orczy.com/mosogatogep-alkatreszek-szivattyu-lapatok/lapat-k...2.html
Motor szétszedése:
-a hátsó pajzs könnyen lejött -az állórész nem jön le hátrafele -az első pajzsot hogyan kell levenni? Ki kell ütni a tengelyt?
Jajjj arra vigyázz, hogy a forgórész csak egy irányba jön ki mer a tekercs feje befelé hajlik az egyik oldalt. A pajzs meg az állórész össze van rohadva. Szét kell ütni de csak ésszel.
Megcsapágyaztam a motort. Gondoltam beépítés előtt kipróbálom. Szépen megy, de nagyon melegszik (20 perc után 75 C). Áramfelvétele 0,65A. Mi a véleményed?
Sose mértem rajta áramot se hőmérsékletet.
Az tény, hogy nincs rajta hűtőventilátor. És az is , hogy üzem közben szinte megfoghatatlanra melegszik. Szerintem jó az úgy. De remélem nem az új szimeringel járattad mert a kerámia szimeringet nem járatjuk szárazon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |