Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   597 / 597
(#) Josi777 válasza qqqq hozzászólására (») Ápr 10, 2026 /

Sikerült a szénkefék ellenőrzésével megoldani a problémát?
(#) SanyiFeriZoli hozzászólása Ápr 15, 2026 /

Samsung F1043GW/XEH mosógép nagyon lassú

Szörnyű módon lelessult, több órára nőtt a mosási idő. Végigmegy, de szörnyen lassú. (Centrifuga jó)
Furcsa, hogy ha ruha nélkül futtatom, minden rendben van: percre pontos.Elöltöltős keskeny mosógép.
(#) Dino71 válasza SanyiFeriZoli hozzászólására (») Ápr 15, 2026 /

Szia!
A mociban a szénkeféket ellenőrizd. Ha az jó akkor a szokásos az elektronikán a relék lábainak forrasztása kirepedt.....
(#) Building12 hozzászólása Vas, 2:21 /

Gorenje W6723/S mosógép

Sziasztok!

Csak a bio mosás és a gyorsmosás megy és külön a centrifuga program.
A többi programot kipróbáltam az óramutatójárásával megegyező irányba és csak a bio mosáshoz érve indul el a dob a szivattyúzás után.
Vannak olyan programok, amelyeknél megtölti a dobot vízzel, de tovább nem folytatja, nem indul a motor és kb.5 perc után jön a hibaüzenet: ERR 03.

A bio mosáson és a gyorson ott lefut a teljes program.

Olyat is csinál, ha választok egy olyan rogramot, amelyiknél csak a dob víztöltéséig jut, -majd törlöm a programot és beállítom a gyorsmosást- akkor a gyorsmosás onnan folytatja és elindul a motor.

A szivattyú működik, mert a centrifuga program kiüríti a dobot.
Dugulás nincs, mert ugyan azzal a sebességgel ürít, mint eddig.

Teli és üres dobbal is ugyan ezt csinálja.

A hálózati csatlakozót is ki-be dugdostam már resetelni.

A vákumcsövet kitisztítottam.

Mi lehet a baja?
A hozzászólás módosítva: Vas, 2:22
(#) zolika60 válasza Building12 hozzászólására (») Vas, 5:20 /

A falból bejövő vezetéken lévő vízszűrőt ellenőrizd. Talán el van tömődve a szűrő és lassan jön a víz.
(#) Building12 válasza zolika60 hozzászólására (») Vas, 20:10 /

Tiszta a szűrő, a víztöltés rendben megy. Utána nem indul a motor, csak a bio- és a gyorsmosásnál.
(#) Building12 válasza Building12 hozzászólására (») Vas, 21:38 /

A motorindító relé nem kap jelet a dobtöltés után. Csak a bio-és a gyorsmosásnál lehet hallani a kattanást. Olyan, mintha valamire várna.
(#) Josi777 válasza Building12 hozzászólására (») Vas, 22:13 / 1

Csak egy tipp. Ellenőrizd a mágnesszelepet, általában 2 tekercs van rajta. Lehet, hogy az egyik tekercs szakadt.
(#) Building12 válasza Josi777 hozzászólására (») Vas, 22:48 /

Nincs vízprobléma. Tölt és ürít rendesen. A vezérlés nem ad jelet a relének.
(#) uniman válasza Building12 hozzászólására (») Hé, 8:06 / 1

Belenéztél a belsejébe...szétszedve? Ilyen van benne?: Bővebben: Link Mindkét kimenetén kifolyik a víz? Ellenőrizted, hogy mindkettő tekercs kapcsaira rákapcsolja a 230V-ot? Persze külön-külön, a programtól függően.
Ugyanis valószínűleg így kéne működnie: a kettős kimenetű vízszelepnek: az egyik kimeneten a mosószertarály előmosás részébe folyik a víz, míg a másikból a főmosás részbe (azoknál a programoknál, amikor nincs előmosás).
(Az előző hozzászólásban erre utalhattak..csak rövidítve a mondókát)
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:07
(#) Josi777 válasza Building12 hozzászólására (») Hé, 9:08 / 1

Szóval nem nézted meg, találomra bemondod, hogy biztosan jók a tekercsek. Korábban azt írtad, hogy olyan, mintha várna valamire. Már nem tudom elmagyarázni, hogy mi az összefüggés.
(#) uniman válasza Josi777 hozzászólására (») Hé, 10:04 / 1

Én sem értem: relét emleget, mikor mágnestekercses vízszelepről van szó. Azért egy pici (vagy még nagyobb) különbség van közöttük...a vízszelep tekercseit meg tuti nem relé, hanem triac kapcsolgatja (akár az is meghibásodhat).
A hozzászólás módosítva: Hé, 10:07
(#) Building12 válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 20:08 /

Rákapcsolja a 236V-ot, de az egyikből nem jön víz. Tussal utántöltöttem a vizet és elindult a motor! Köszönöm!
(#) Building12 válasza Josi777 hozzászólására (») Kedd, 20:09 /

Köszönöm a segítséget!
(#) uniman válasza Building12 hozzászólására (») Kedd, 22:07 /

Kicseréled egy újra...és lesz boldogság. Meg lehet próbálni piszkálgatni a dugulást...vagy a tekercs menetszakadását megállapítani.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:12
(#) Building12 válasza uniman hozzászólására (») Sze, 23:30 /

Szia!

Ilyet találtam, amire azt írja, hogy jó a típushoz:
Bővebben: Link

De ennek nem úgy áll a csatlakozója. Az a legkevesebb, mert rá tudom forrasztani.
Ezek a szelepek mind 230V-osak? Elvileg bármelyik kétutas belemenne, csak az alakja más?
A hozzászólás módosítva: Sze, 23:31
(#) uniman válasza Building12 hozzászólására (») Csü, 6:58 /

Még nem mutattad milyen a kiszerelt hibás vízszelep! ????
Én biztos nem forrasztgatnám a szelep kivezetéseit... Az eltérő alak is okozhat gondot a vízcsövek bekötésénél.
A tekercs szakadás kérdésre sem jött válasz. A kék szűrőt kivéve, alatta is lehet szennyeződés.
Kipucolni meg azért nehéz, mert visszafele kéne kimosásával próbálkozni, de úgy a 230V legyen rákapcsolva, hogy a szelep öblítés közben nyitva legyen. Ez pedig életveszélyes !
A hozzászólás módosítva: Csü, 7:02
(#) user1914 válasza Building12 hozzászólására (») Csü, 7:58 /

Ha szerzel egy ugyan olyan esetleg hibásat bontásból, a jó tekercst nem lehet átcserélni a te rossz tekercseddel?
Következő: »»   597 / 597
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem