Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült a szénkefék ellenőrzésével megoldani a problémát?
Samsung F1043GW/XEH mosógép nagyon lassúSzörnyű módon lelessult, több órára nőtt a mosási idő. Végigmegy, de szörnyen lassú. (Centrifuga jó)Furcsa, hogy ha ruha nélkül futtatom, minden rendben van: percre pontos.Elöltöltős keskeny mosógép.
Szia!
A mociban a szénkeféket ellenőrizd. Ha az jó akkor a szokásos az elektronikán a relék lábainak forrasztása kirepedt.....
Gorenje W6723/S mosógépSziasztok!Csak a bio mosás és a gyorsmosás megy és külön a centrifuga program. A többi programot kipróbáltam az óramutatójárásával megegyező irányba és csak a bio mosáshoz érve indul el a dob a szivattyúzás után. Vannak olyan programok, amelyeknél megtölti a dobot vízzel, de tovább nem folytatja, nem indul a motor és kb.5 perc után jön a hibaüzenet: ERR 03. A bio mosáson és a gyorson ott lefut a teljes program. Olyat is csinál, ha választok egy olyan rogramot, amelyiknél csak a dob víztöltéséig jut, -majd törlöm a programot és beállítom a gyorsmosást- akkor a gyorsmosás onnan folytatja és elindul a motor. A szivattyú működik, mert a centrifuga program kiüríti a dobot. Dugulás nincs, mert ugyan azzal a sebességgel ürít, mint eddig. Teli és üres dobbal is ugyan ezt csinálja. A hálózati csatlakozót is ki-be dugdostam már resetelni. A vákumcsövet kitisztítottam. Mi lehet a baja? A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2026
A falból bejövő vezetéken lévő vízszűrőt ellenőrizd. Talán el van tömődve a szűrő és lassan jön a víz.
Tiszta a szűrő, a víztöltés rendben megy. Utána nem indul a motor, csak a bio- és a gyorsmosásnál.
A motorindító relé nem kap jelet a dobtöltés után. Csak a bio-és a gyorsmosásnál lehet hallani a kattanást. Olyan, mintha valamire várna.
Csak egy tipp. Ellenőrizd a mágnesszelepet, általában 2 tekercs van rajta. Lehet, hogy az egyik tekercs szakadt.
Nincs vízprobléma. Tölt és ürít rendesen. A vezérlés nem ad jelet a relének.
Belenéztél a belsejébe...szétszedve? Ilyen van benne?: Bővebben: Link Mindkét kimenetén kifolyik a víz? Ellenőrizted, hogy mindkettő tekercs kapcsaira rákapcsolja a 230V-ot? Persze külön-külön, a programtól függően.
Ugyanis valószínűleg így kéne működnie: a kettős kimenetű vízszelepnek: az egyik kimeneten a mosószertarály előmosás részébe folyik a víz, míg a másikból a főmosás részbe (azoknál a programoknál, amikor nincs előmosás). (Az előző hozzászólásban erre utalhattak..csak rövidítve a mondókát) A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2026
Szóval nem nézted meg, találomra bemondod, hogy biztosan jók a tekercsek. Korábban azt írtad, hogy olyan, mintha várna valamire. Már nem tudom elmagyarázni, hogy mi az összefüggés.
Én sem értem: relét emleget, mikor mágnestekercses vízszelepről van szó. Azért egy pici (vagy még nagyobb) különbség van közöttük...a vízszelep tekercseit meg tuti nem relé, hanem triac kapcsolgatja (akár az is meghibásodhat).
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2026
Rákapcsolja a 236V-ot, de az egyikből nem jön víz. Tussal utántöltöttem a vizet és elindult a motor! Köszönöm!
Köszönöm a segítséget!
Kicseréled egy újra...és lesz boldogság.
Meg lehet próbálni piszkálgatni a dugulást...vagy a tekercs menetszakadását megállapítani. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2026
Szia!
Ilyet találtam, amire azt írja, hogy jó a típushoz: Bővebben: Link De ennek nem úgy áll a csatlakozója. Az a legkevesebb, mert rá tudom forrasztani. Ezek a szelepek mind 230V-osak? Elvileg bármelyik kétutas belemenne, csak az alakja más? A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2026
Még nem mutattad milyen a kiszerelt hibás vízszelep! ????
Én biztos nem forrasztgatnám a szelep kivezetéseit... Az eltérő alak is okozhat gondot a vízcsövek bekötésénél. A tekercs szakadás kérdésre sem jött válasz. A kék szűrőt kivéve, alatta is lehet szennyeződés. Kipucolni meg azért nehéz, mert visszafele kéne kimosásával próbálkozni, de úgy a 230V legyen rákapcsolva, hogy a szelep öblítés közben nyitva legyen. Ez pedig életveszélyes ! A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2026
Ha szerzel egy ugyan olyan esetleg hibásat bontásból, a jó tekercst nem lehet átcserélni a te rossz tekercseddel?
Nem szereltem ki, mert akkor még a gyorsmosást se tudja.
A napokba kiveszem, így nem tudom kimérni, mert lefelé állnak a csatlakozók. Eredetileg ezt néztem ki, az adatlap alapján jó a W6723S-hez: Bővebben: Link De megtaláltam ezt is és így néz ki ami most a gépbe van: Bővebben: Link Amikor kiveszem a szelepet és a tekercs jó, megnézem még... és jelentkezem! A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2026
Nem tudom, ilyennel még nem próbálkoztam.
Szia!
Kiszedtem a szelepet. Az egyik tekercsen 3,61K mértem, a másik szakadt. Dugulás nem volt.
Köszi...akkor egyértelmű. Eléggé szokatlan a csatlakozója.
A tekercscserével én biztosan nem próbálkoznék... Indesit EWDE 71680 W DE javításSziasztok!Segítséget szeretnék kérni mosó-szárítógép javításhoz. Németországban vásárolt "Indesit EWDE 71680 W DE" tipusu 10 éves mosó-szárítógép egy hónapja hangosabb a kelleténél, a dobot kézzel megforgatva "csapágy" hangja van. Neten nem találtam hozzá csapágyat, csak komplett dobot. Javított már valaki ilyen vagy hasonló gépet? Érdemes foglalkozni vele? Előre is köszönöm!
Megnéztem a szerviz manualját. (fent van a tanyán) Abból úgy látom, hogy az üst a dob és így a csapágyak is egy alkatrésznek számítanak a gyártó számára. Ennek ellenére van aki megjavít ilyen gépet. Régen én is megtettem egy hasonló darabbal. Szét vágtam az üstöt, kiszedtem a csapágyat, méret alapján vettem bele csapágyat és szimeringet, Aztán össze ragasztottam és csavaroztam az üstöt. Nem kis munka, de nem lehetetlen. Azt neked kell tudni, hogy érdemes-e foglalkoznod vele.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2026
Köszönöm szépen a gyors választ, akkor úgy gondolom nincs értelme kínlódni vele, ha megbontom a dobot nem vagyok biztos benne hogy utána nem ereszt-e. A komplett dob kb. 270€ és lehet hogy a jövő héten más baja lesz. Kb. 800€-ért kapok új Miele-t (csak mosó, nem kombit de a szárító funkciót amúgy sem használtuk sokszor) garanciával. Megy ameddig megy aztán csere.
Nekem Elektrolux mosó-szárító van, szintén nem szétszedhető, de kis végony flxkoronggal, kis fordulaton szépen ketté tudtam szedni.
Utána a vágási felületet szalagcsiszolóval átcsiszoltam. Csapágycsere után FBS-sel ragasztottam össze. Az üsházon még megvoltak a néhai csavarok felöntései, ide önmetsző csavarokat behajtva szépen összecsavaroztam az egészet. Nem lehetetlen megcsinálni, azóta több gépemet is megjavítottam így. Barkács érzék mindenesetre szükséges hozzá.
Köszönöm szépen, elengedem, nekem időben nem éri meg.
Sziasztok! Nekem Bosch WAB20262-ben volt szénkefecsere 2 éve, aztán tavaly reléláb átforrasztás, de az idén megint előjött hogy nem forgat a motor csak búg. A reléláb átforrasztás már nem segít pedig volt egy két gyanús, ugyanúgy csak búg a motor de nem forgat. Motort kifuvattam a kefeportól, kefék még hosszúak. Tekercsellenállások 2.2 ohm elméletileg jó.Tacho 25Ohm és 0.7V-ot generál kézi forgatásra. Lehet agyonvágott a sok kontakthiba a tacho körben valamit? Köszi szépen ha tanácsot adsz.
Szia! Vagy menetzárlatos a forgórész a mociban.Ha az jó akkor cseréld az elektronikán a moci triacját.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Meg lehet próbálni piszkálgatni a dugulást...vagy a tekercs menetszakadását megállapítani.