Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Mostmar kezd idegesíteni, hagyom a francba, mert ki cseréltem a kondikat, le mértem a biztosítékos ellenállást, a trafót ki csipogtattam, ki cseréltem a 2 Diódát is, még mindig halott. Rendelek egy panelt. Köszönöm a segítségeket! Szerintem a IC lesz a bűnös, de erről semmit nem találni hogy mivel lehetne helyettesíteni.
Persze, hogy lehet igazad, de csak át nézném kellő fényben nagyítóval, meg át is forrasztgatnám, hátha...
Rendeltem,de azért majd át nézem ,ki csipogtatom az összes vezető sávot ,meg át forasztom ami gyanus.
A panel szélén lévő teljesítmény félvezetőt is célszerű ellenőrizni, mert ezek tönkre tudnak menni (sokkal inkább mint egy kondenzátor).
A panel vezetősávjai és a forrasztások is lehetnek hibásak, de ezek sokkal ritkábbak mint a félvezetők elhalálozása.