Szia! Emlékeim szerint Urbán Istvánhoz köthető a kapcsolás, a Hobbielektronika folyóiratba írt róla cikket. A Quad 405-höz ajánlotta.
Szia!
Ott van a MUTE bemenet. Azt L szintre húzva, süketít.
Esetleg egy RC tag is elég lehet. (a tápfeszültség bekapcsolásakor elkezd töltődni a kondi és pár másodperc múlva H szintre kerüll a MUTE bemenet) Az is lehet, hogy tranzisztorokkal lehet a dolgot "sarkosabbá" tenni, vagy a kikapcsolásnál is alkalmazni, stb. Végső soron, bármelyik nagyooon bonyolult áramkört is megépítheted, csak a relé helyére a MUTE bemenet kerül (Persze illesztve, hogy az adott kapcsolásban, a bekapcsolás pillanatában, H vagy L szinten van-e a kimenete?)
A MUTE bemenetet már néztem. Ha letestelem, semmi sem történik, szól tovább. A felhúzó ellenallást kivettem próbaképp, úgy is testeltem. Megfogom nézni a kimenet testrehúzásaval. A csatolókondik előtt van 1-1 pár Ohm-os soros ellenállás, nem fog gondot okozni.
Másik irány?
2: ... a legolcsóbb: lecserélni olyanra, ami nem koppan bekapcsoláskor, vagy később csatlakoztatni a fülest, manuálisan kapcsolni.
Nekem pl. a tv okosító boxom hangja pattog mikor ide-oda váltogatok a zeneszámok között, főleg ha Bt-on megy a hangátvitel.