Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1200 / 1203
(#) img válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 30, 2026 /

MAC address váltással a legtöbb helyen megoldható: One-nál (DOCSIS) pl. már kipróbáltam.
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Jún 30, 2026 /

Nem neked írom mert tudom, hogy te tudod, csak a te hozzászólásodhoz kapcsolódva:

"3,5"-os HDD-nek viszont szükséges a 12V megléte is, és 1A-es dugasztáp nem mindegyikhez elegendő, mert induláskor nagyobb áramot vesz fel, ami aztán lecsökken. Ha ettől a túláramtól összerogyik a 12V táp akkor nem indul el a HDD."

Így igaz, ráadásul a 12V csatlakoztatása után a legtöbb ilyen USB-s átalakító (legalábbis amiket szétszedtem) az 5V-ot is a 12V-ból származtatja az USB áramkorlátjának elkerülésére, így a modern, nagyobb kapacitású HDD-kkel van, hogy a 2A-es táp is kevés indulásnál a 12V + 5V kombinált áramfelvételéhez, főleg, hogy egy olyan HDD, amire a 12V-os ágon 0.8A van írva, indulásnál ~2 másodpercig stabilan 1.7A-t is kiharap a tápból (12V-on, az 5V-é nincs benne).

Ráadásul ha rosszkor esik össze a táp, akkor az súlyos hibákat okozhat mint HDD-nél a rámpáról lecsúszó és letapadó fejek, sérült firmware, SSD-nél (típustól függően) bármi is megtörténhet.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Nálam simán letölti, de mindegyikre külön rákérdez hova mentse.
Méretkorlát meg 6 óráig van max. Ezért először az apraja javasolt.
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Sikerült a kibontás. Nem a letöltött .zip hibás, hanem a Windows kitömörítője. WinRAR-al símán sikerült. Azért ez furcsa.

Köszi a segítséget.
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Egyszer vettem egy USB→SATA átalakítót, amihez gyárilag adtak egy 12V 2A dugasztápot, lazán működik vele egy asztali PC-be való 250GB HDD, még azt is bírta, hogy digitális kábeltévé box erre csinálta a felvételeket.
Ez csak arra példa, hogy rendes HDD is használható külső meghajtóként, csak elégséges tápellátás kell neki.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Persze, mert abban a 250 GB-os HDD-ben csak 1 tányér volt. Egy mai, 3.5" HDD-ben viszont akár 10 tányér is lehet, amit meg kell mozgatnia. Ez a már megvalósult konzumer kategória, a mérnökök tervezőasztalairól viszont még több tányérosok jönnek, amik később kerülnek gyártásba.

Az utóbbi pár év nagyobb kapacitású HDD-i az érdekesek, a korábbiakat elbírják a 2A-es tápok. Meg az is kérdés, hogy kicsit túl van-e méretezve a táp és elbír akár 2.2A-t is, vagy éppen elöregedett és már kiszáradtak benne a kondik, amitől már csak 1.5A-t tud magából kipréselni.

"Ez csak arra példa, hogy rendes HDD is használható külső meghajtóként, csak elégséges tápellátás kell neki."

Természetesen, ez nyilvánvaló.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2026
(#) Ge Lee válasza img hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Nagyot még nem szedtem szét mert soha egy sem döglött meg nálam, de most nemrég két kicsi igen, mondom szétkapom őket. Mindkettő wd (), szinte ugyanolyan a belviláguk is, csak az 500 gigásban 2 míg az 1 terásban 3 tányér van.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Szép múzeumot nyithatsz belőlük.

A 2.5"-ök kisebb tányérjaira kevesebb adat fér, ezért ugyanakkora kapacitás eléréséhez több tányér kell mint 3.5"-on.

Elakadtam. Ezt írod:
Idézet:
„... felcsatolod és rámásolod egy fat32 pendrivera ...”

Csakhogy nem megy, mert a rámásolandó ISO fájl méret 4 917 903 360 bájt.
A FAT32 fájlrendszer maximális fájlmérete 4 GB (4 294 967 295 bájt).

exFAT-al próbáltam, arra rámegy, de nem bootol. Te hogy csináltad?

Jelenleg milyen oprendszert használsz? Ha win11 akkor így kell:
- duplán kattintasz az iso-n* és ezután pár perc után létrejön egy új betűjel alatt egy új meghajtó. Ez a felcsatolás. ( * pár perc a víruskereső miatt van amíg átnézi. Ha nem akarsz percekig várni akkor előtte iso-n jobbegérgomb tulajdonságok és a File az internetről származik elől kivenni a pipát - ha van ilyen)
- a létrejött új meghajtóról mindent átmásolni a fat32 pendrivera. (ha előtte rufusal formáztad akkor rufusal nem bootolhatóra kell formáznod), a pendriveon maradhat ami ott volt vagy mást is rámásolhatsz. De a drivera kitett xml és efi filet ne másold oda amíg nem tudod mire jó.
- pc ujraindítás után a post boot menüben (nem a biosban) ami F8 vagy F11 vagy más az "UEFI:" Kezdetű pendrivera bootolni (nem az azonos nevű másikra)

Bocsi ha kicsit szájbarágós volt.

Win10 van. Win11 nekem egyelőre nem kell, ami van 2032-ig támogatott.

Látom, hogy mi a trükk, nem az ISO van felmásolva, hanem darabonként a fájlok. Így már lehet. A két fájlt a gyökérbe kell másolni. De a leírt bootolás most is zavaros nekem, Az F11-el lehet elérni az UEFI bootot. Itt minden látszik, ami bootolható. Post boot nincs.

Az ISO a Win10-el is kirakható drájvként. Többször használtam is (Win Upgrade a teljes tartalom megtartásával).

POST = Power On Self Test azaz amikor bekapcsolod a gépet.
(#) Skori hozzászólása Júl 8, 2026 / 1

Firefox, r3dfox

Annak aki szeretné win7 alatt is a legfrissebb firefoxot futtatni: r3dfox böngésző (elérhető 32 és 64 bites verzió, telepítő és hordozható változat is választható mindkettőből) Gyakorlatilag a firefox forrásából készült, de win7-re lefordított böngésző. A portable (.7z-ben letölthető) verziót használom. Teljesen jól működik win7 és win10 alatt is, és alapból tartalmazza az UblockOrigin kiegészítőt is (ami az egyik legfontosabb kiegészítő - ha valaki esetleg nem tudná ) Könnyedén, pár kattintással, magyarra állítható.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2026
(#) Lacika válasza Skori hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

(#) pipi válasza Lacika hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

A firefox 68-78 elég öregnek tűnik, ha erre épül a mypal68
(#) Lacika válasza pipi hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

Az XP és a W7 sem éppen fiatal már .......
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2026
(#) Doky586 válasza Lacika hozzászólására (») Júl 8, 2026 / 1

A Firefox 115 még ma is kap biztonsági frissítéseket, fut win7-en és nem olyen ősöreg mint a 78-as verzió..
(#) vision61 válasza Skori hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

Kipróbáltam 1-2 hónappal ezelőtt, mert már a SkyShowtime is reklamált az "elavult" Firefox 115.xx böngészőm miatt, azután kiderült, hogy a Win7 az oka, nem a böngésző. Azon a gépen nem tudom nézni, hiába van előfizetés, mással sem.
Egyébként a Firefox 115.xx azóta is rendszeresen frissít (most még), ahogyan Doky586 is írja.
(#) Skori válasza vision61 hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

Igen 115.xx, viszont az r3dfox 152.0.4 verziónál tart (ugyanott ahol a firefox). Lehet, hogy kellene olyan kiegészítő is ami win10-nek mutatja. Pl a korábban említett vxkex.next projekt amivel win10 win11-re írt programok jelentős része futtatható win7 alatt is. Ha ezzel indítanám az r3dfox-ot, akkor win10-nek látná a rendszert (persze nem garantált, hogy akkor működne amit szeretnél, de ki tudja...).
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

Így van. Ráadásul a Firefox, kb. 130.x.x körüli verzióig elindítható win7 alatt is vxkex.next-el.
(#) Lacika válasza Skori hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

Igen, igen, de itt inkább az a kérdés, hogy a Mypal68 az most Firefox-e vagy csupán a régebbi verzió keresőmotorját vagy egy részét használja és ezzel építettek fel egy új böngészőt, lényegében újraírva az egészet, aminek már semmi köze a régi 68-as verziójú Firefoxhoz.
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») Júl 8, 2026 1 /

Lacika linkjén 78 meg 105 és 105 verzió szerepel csak. A te infód honnan van? reményből?
(#) Skori válasza vision61 hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Találtam megoldást a problémádra. A Supremium böngésző megy win7 alatt is, de első nekifutásra csak win10 alatt megy rajta az RTLplusz. Viszont ha win7 alatt, a VxKex-ben bekapcsolom a supremiumra a win10 kernelbővítés használatát, akkor megy win7 alatt is a lejátszás!

A supermium protable verziójával próbáltam Bővebben: Link-GitHUB konkrétan ezzel a verzióval: supermium_144_64_nonsetup.zip

A VxKex-ről itt írtam: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2026

vxkex.png

R3dfox-al viszont nem fog menni, utánanéztem és szándékosan kihagyták belőle a DRM-et. Van rá tákolási lehetőség utólag beletenni, de nem küzdenék vele. De a lényeg, hogy részben a DRM, részben az oprendszer a korlát, de mindkét korlát átléphető. Mint ahogy az előző hsz. csatolt képén láthatod.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2026

Még valamit kifelejtettem. A Supermium-ban rá kell klikkelni a chrome://components/ oldalon a Widevine Content Decryption Module-nál a frissítésre.
(#) Gombszem hozzászólása Júl 9, 2026 /

NTLite program

Az NTLite használata elég macerás. Ha valakit érdekel, tudok segíteni.
(#) Régi motoros hozzászólása Júl 25, 2026 /

Aqirys Puck Pro?

Ismeri valaki a linken szereplő hűtőt?
Nem nagyon találok róla valódi képet, és EAN számot, mit lehet tudni róla?
Ránézésre Aqirys puck pro koppintás, vagy esetleg kínai OEM gyártmány, és az Aqirys meg jó pénzért forgalmazza?
De nálam az https://www.aqirys.com/ se tölt most be...
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Nem ismerem, de ránézésre (túl szellősen elhelyezett radiátor lamellák) inkább RGB-re gyúr mint hűtésre. A gyártó weboldalán már a v2.0-át árulják, aminek az EAN kódja: 5949161382202.

Ha jó hűtőt akarsz: BeQuiet Dark Rock Pro 4 vagy 5, amik kb. párban vannak a Noctua NH-D15-el.
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Hát ez az, hogy ránézésre totál ugyan az mindkettő...
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Az átment amit írtam, hogy szerintem gyenge a hűtési teljesítménye?

És akkor még nem is olvastam a Reddit posztokat, amiket a gyártó termékeiről írtak.

Tápegység.

Minden más. Utóbbinál egyértelmű, hogy több közülük fake review mert az 5 posztolóból 3 friss regisztráció volt a téma nyitásakor.

A helyedben inkább Dark Rock Pro-t vennék.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2026
Következő: »»   1200 / 1203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem