Fórum témák
» Több friss téma |
Így van. Teljesen felesleges, hibát hozhat be és még drága is a feleslegesen használt sorkapocs. Az egyik munkánknál még a 25 A-es kimenet is csak a panelről beforrasztva ment a fogyasztó felé. Ez egy táp volt, kb. 200 db-ot csináltunk belőle és a megrendelő kifejezetten örült, hogy nem sorkapocs van, hanem a kiálló drótokat rögtön a helyére kötheti.
Idézet: „Teljesen felesleges, hibát hozhat be és még drága is a feleslegesen használt sorkapocs. Az egyik munkánknál még a 25 A-es kimenet is csak a panelről beforrasztva ment a fogyasztó felé.” Aztán mi köze ehhez a kb 9V/60mA-es fogyasztónak a 25A-hez? Idézet: „még drága is” Minden relatív. Kinek milyen célra drága valami? Ebből egy sáv (6ép) jelenleg tényleg 5.500HUF. Persze nem véletlen, mert minőségi darab. A rögzítő csavar egy közepesen hajlékony lemezzel szorítja meg a beledugott vezetéket. Így egy kicsit a lemez "megöleli" a belefogott vezetéket az érintkező felületet megnövelve. Van tapasztalatom gyengeáramara és 230V is. Nem volt vele gond. Azt meg hogy én mit miért teszek, talán legyen az én gondom... Idézet: „Azt meg hogy én mit miért teszek, talán legyen az én gondom...” Ha nem lehet hozzászólni, akkor miért teszed közzé? Vezessél valahol egy blogot. Tudod, én már eléggé régen vagyok itt tag a fórumon, és ha valamit közzé teszek azt nem csak azért teszem, hogy az egómat tükörfényesre polírozzam, hanem esetleg azért is, hátha valaki így-úgy hozzászól valamit. Ezekből a hozzászólásokból elég sokat profitáltam. Csak mert sok nálam okosabb ember van itt és sok okos, szakmai és bölcs tanáccsal ellátnak. Egyszerűen azért, mert ha valamit nem tudok, azt nem is tudom jól csinálni. De ha valaki látja azt a hibát, amit én nem, akkor esetleg odaszól, hogy"ott bizony valami hibádzik".
Talán maradjunk a témánál...
Idézet: „Csak mert sok nálam okosabb ember van itt és sok okos, szakmai és bölcs tanáccsal ellátnak.” Legyen ez a Te problémád. Én 75 évesen ezen már rég túl vagyok. Nem szerencsés a negatív hozzáállást oktatásnak titulálni. Természetesen van a fórumon olyan fórumtag, aki az információjával, képességeivel a segítségemre volt a nem átlagos építéseimben, és ez nem az Alkotó volt. A nem átlagost úgy értem, hogy én a zenei érdeklődésem miatt építek, így vannak olyan dolgok abban, amik nem átlagosak, szokatlanok, de célravezetőek a tapasztalataim szerint. Ami az említett eszközt illeti, hajdani munkaköröm által lett az információm róla. Bevált kábel végelzáróként alkalmaztuk igen jó eredménnyel az akkoriban szokásos eszközök helyett, azok kiegészítésére. Sokkal biztosabb kötést eredményezett azoknál, és az esetleges ikresítésre is könnyebb, jobban lehetett használni. A biztonsági rendszerek, tűzjelzők hálózatának előnyösebb eszközének bizonyult. Amikor az itthoni készletem elfogyott, akkor kezdtem vásárólni a megbízhatósága miatt. Jó eredménnyel teljesít akár terhelésmentesítőként is. Mivel profi cuccnak mondható, így gazdálkodni is lehet vele. Ahol csak az elforgás ellen kell két egység belőle, vagy több, akkor a nem aktív kockákból kiszoktam szerelni a rögzítő mechanikát tartaléknak. Persze a kábelkészítéshez használt darabok amortálása elkerülhetetlen , mivel nem erre tervezték. Ha nem a csavar menete szorul meg, akkor a rögzítő egység könnyen cserélhető. Ha viszont hulladék lesz, akkor sincs világvége, mert az általa készített minőségi huzalok értéke messze meghaladja az adott szorítóra eső veszteséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |