Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Tökéletesen igazad van. Nekem ne is mondja senki hogy csak az amatőrök tartanak rendet a zseni átlát a káoszon mert akkor erre azt mondom hogy a zseni trehány. Akkor valószínűleg a munkája is olyan. Én is azt vallom hogy a legjobb és ahogy te mondtad a leg biztonságosabb ha rend van és kutakodás közben nem markolászunk meg egy kósza fázist. Egyébként szerintem is lehet a lakásban dolgozni csak ha van mühely akkor azért az úgy jobb, elvégre a szobában a polcokon mégsem lóghatnak a csavarhúzók nemigaz?
![]() Üdv: Doncso
Na, erről beszélek, EZ műhely, nem káosz, mennyival jobb így dolgozni nemigaz? Mellesleg meló után pillanatok alatt összerámolhatsz mert mindennek megvan a helye.
Üdv. Doncso
Pontosan ez így van pikk-pakk és már rend van. És ha rend van akkor könnyebb kipróbálni az alkotást is
![]() Üdv.: Zotya
Ja , azt majd elfelejtettem írni hogy nagyon díjjazom ezt a hozzáállást és a rendet, GRAT , tetszik a műhelyed!!
Üdv.
Na tessék akkor itt a káosz, mondtam ,hogy addig lesz rend amíg bele nem állok valamibe
![]() Hapro : Na így már "otthonosabb" ? ![]()
Ja.....
DE most nálam hatalmas rend van, mert a kupitól kb idegbajt kaptam, és nem bírtam már elviselni, pár napja "lesterilizáltam" mindent és most még én sem ismerek rá. Tudod olyan szinten, mint amikor megfürdik a cigány gyerek és megtalálja a ruháit. Az mi lesz?
Hát igen néha azért rendet kell tenni, nem lehet mindig kupi. Lesterilizáltam---- ez jóó
![]() Micsoda mi lesz? Ezt nem értem pontosan. ![]() ![]()
Szerintem arra gondolt ami az asztalon éppen készül....
Lehet, bár tudnia kell hogy az mi hiszen a ki mit építettbe éppen arról csevegtünk, ezért nem értettem a kérdését.
Amugy az a SPafi féle táp Doncso módra ![]()
Így van, csak előbb ezt néztem meg, és utánna a másik topicot. két tippem volt, az első közülük a tápegység, a másik meg végfok.
![]() ![]() Bár ha belegondolok kinézetre nem sok különbségek vannak. Az előző tápra is azt kérdezte valaki "mi ez valami A osztályos" ![]()
Én elsőre is tápnak néztem. Talán azért mert annak is látszik
Sziasztok!
Valaki nem tudna "megszánni" egy szabványos ellenállás érték táblázattal (jó lenne ha lenne valakinek 1 ohm -10Mohm ig ![]() üdv! Előre is köszönöm ![]()
Valami ilyesmire gondoltál?
Nem ilyenre gondolt. Nem a színkódra, hanem a szabvány értékekre, pl, hogy nincs 13 ohmos ellenállása, hanem csak 14. (nem tudom van-e 13-mas csak példa volt)
Ezt nem fogjátok elhinni de pont ma jutott eszembe nekem is egy ilyen dolog csak kondikkal, vettem tárolókat és fel akarom cimkézni őket, nem tudna ilyet valaki csak kondikkal, tehát a szabvány kondi értékek kellenének.
Köszi előre is.
Ez is érdekelne engem!
Szia Doncso! Én vagyok az aki megvette volna az 1k-s toroid trafót, amit barátod árult egy aukciós oldalon ![]()
Szia, remélem nem haragszol, sajnos ez nagyon bután jött ki, valahogy fenn maradt az oldalon pedig már rég eladtam itt a HE-n 8 roppantóért.
Már bánom de kellett a pénz. Nade OFF - vége ![]() Jó lenne szerezni egy ilyet kondikkal is, a jövőhéten küldenek ILYET nekem, 100db-ot vettem, ez 400 rekesz, ebben lennének csak kondik és ellenállások, ezért jó lenne kondiban is egy ilyen táblázat. Kérünk valakit ha tud nyomja fel. KÖSZI ![]() ![]()
Uraim, nagy keresgélés után rátaláltam a kondenzátor válogató táblázatra, ez nagy segítséget nyújt nekem, mert tudom milyen standard kondik vannak
ITT Üdv: Doncso
Tulajdonképpen most nézem hogy vannak szériák, attól függ mennyire részletesen akarunk válogatni, van E6, E12, E24, ezek azt jelentik hogy egy sorozaton belül mennyi szeletre van felosztva az érték, példa :
Az E6-os széria 0-100pF ig 6 értékre van felosztva, tehát 10;15;22;33;47;68 pF következő hat ugyanez csak már 100pF-1000pF ig, Az E12-es széria ugyanez csak ott már 12 "szelet" van. és így tovább. Tudom aki tudja annak nem nagy szám, de én ezt most nézegettem először és hasznos dolog amikor rekeszeket kell "elnevezni" Mert igy tudjuk mennyi rekesz kell , és mit hova teszünk.
Elméletben ez így is van. Én E24 szerint osztottam fel egy darab sztiroport, most még abba szúrkálom kimért ellenállásokat. De már találtam két 800ohmos ellenállást, most néztem ez még az E192es szabványban sincs benne. Tehát teszem a legközelebbi értékhez.
Persze ezek csak standard értékek, lehetnek spéci alkatrészek is, de amikor építkezel, a legtöbb kapcsolás az E24-et használja, nem sokszor van szükséged pont 800ohmos ellenállásra. Persze ha van el kell tenni a legközelebbihez.
![]()
Szia!
Ami az első képen van az már hasonlít az én elképzelésemhez hisz vannak ott felsorolva értékek ![]() Ha esetleg még valaki találna iylet kérem jelezze felém... üdv! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |