Fórum témák
» Több friss téma |
Nos, úgy tűnik, kirobbantottam egy vitát az anyagiak terén. Bocsánat. Nem volt szándékomban. Pusztán összehasonlítás képpen írtam a bolti árakat.
Én olyan emberke vagyok, aki viszonylag sok pénzt áldoz az építésre szánt eszközeire. Mert mindenből a legjobbat, vagy majdnem a legjobbat veszem meg. És máris megjegyzem, hogy nem keresem hülyére magam ![]() 2 X 5 cső felesleges? Miért? Csak kíváncsi vagyok. köszi.
Azért csak pontokba szedve, még ha lealacsonyító is:
1. Idézet: „ha lett volna üres Scanner dobozom akkor én is abba csináltam volna ,az volt az első ötletem ,de nem találtam ,egy scannert meg ezért feláldozni...nekem nem éri meg” Nekem sem volt, de pl. a Vaterán kőkemény 500,- Ft-ért jutottam hozzá egyhez. 2. Idézet: „8 perc levilágítási idő nem sok...” Az valóban nem sok. Nekem a 15 perc volt a sok. 3. Idézet: „És nem vagyok szerencsés ,egész nyáron melóztam hogy legyen egy kis pénzem ,hogy tudjam az asztalosság mellett a hobbym fenntartani ,és ezért kell kevés pénzből kihoznom!” Nem arra írtam, hogy szerencsés vagy, hogy volt rá pénzed, hanem hogy olyan szakmád van, amit e téren kamatoztatni tudtál. Sajnos, pl. nekem sem fekszik annyira az asztalos munka, inkább a fémekkel tudok bánni... 4. Idézet: „ezt egy ötlet ként írtam ,mert ugye a Topic célja hogy másoknak is segítsen ,mint ahogy nekem is sok ötletest és segítséget adott...” Az ötlettel nincs is semmi baj, és jó, hogy ilyenek is felvetődnek, nem is ezt mondtam, hanem hogy ez csak egy alternatíva, nem az egyedüli üdvözítő megoldás. 5. Idézet: „ha tudni akarod egy kezdő ,18 éves emberke vagyok akinek nem pottyan minden az ölébe!” Örülök, hogy kezdő létedre ilyen jól boldogulsz. De komolyan! Nem is állítottam, hogy az öledbe hullik bármi, csupán megjegyeztem, hogy szerencsés vagy a szakmád miatt. (Mások, akik nem ilyen szakmában tanulnak/dolgoznak, nincsenek ilyesfajta lehetőségeik, kevésbé szerencsések. A panelház 8. emeletén még az is gond, ha ki kell fúrni a NYÁK lemezt, mert a szomszédok már a harmadik furatnál üvöltenek. Hát még egy darab léc levágása...) 6. Idézet: „ne pontokban írd meg válaszod ,az olyan lealacsonyító mind rád(nem tudsz fogalmazást írni)” Na, ezt azért cáfolnám... Nem dicsekvésképpen: Nézd meg az első hat cikket, ki írta, milyen értékelést kapott. Ha van időd, akár bele is olvashatsz. 7. Idézet: „mind rám nézve(nem tudok olvasni)” Ezt nem mondtam, sőt, fel sem tételeztem. 8. Idézet: „TE vagy az aki személyeskedik” Ha így érzed, akkor elnézésedet kértem, nem volt szándékomban! További jó építgetést! ![]()
Az első dolog amit összeraktam ,egy 3 tranzisztoros poloska!
Körömlakkal rajzoltam ki!kb 2 óra volt mire rajz+kapirgálás...aztán busz be 16 kilóméter a városba ,be a boltba ,azt se tudtam mi az a tranzisztor vagy ellenállás ,mivel mérik ,hogy működik!Nem tudtam a rajzolatból hogy lesz kész NYÁK!az eladó mondta hogy egy vegyszert kell használni! Én is vidéken lakom ,de hála van egy elég jól felszerelt műhelye apámnak ,13 évesen már traktort vezettem ,mikor kellett ,hegeszteni tanultam ,segítettem mindenben ,Kombájn ,MZT ,Zetor ,Audi ,Lada ,mindenbe segítkeztem.amit nem tudtam megkérdeztem ,és most sincs ez másképp!a saját utamon járok ,először megpróbálom ,ha nem sikerül ,megkérdem ,ha elrontom először én próbálom megjavítani ,jó lesz az még valamire! Az életlen fúrót meg megélezem amikor kell... üdv
úgy látszik én értem félre!
igazad van ,a panelban én is laktam ,ha az ember levegőt vett az volt a baj a szomszédok jöttek..ha nem vet levegőt akkor meg az volt a baj ![]() köszi a 5. pontot ,jól esett ,csak tudod ,sokan lenéznek ,és ebből már elegem van! a 6.ra annyit írnák hogy minden elismerésem ,én is szétkaptam egy noname csavarbehajtót...eléggé érdekesen volt megoldva ,kis isőbe beletelt mire összeraktam ![]() ennyi ,a levilágító képét látom az említett linken ,faja üdv
Én egy grillezős mikrót alakítottam át.
mikró 3500ft Cree UV led 2000ft lm350: 300ft vezeték, hűtőborda, munka: 0ft Kb 6000ft-ból jött ki az egész. És benne van a kemence, szárító, fotózó, digit időzítő, csipogó h kész, kinyitáskor lekapcsol, zárt doboz, érintésvédelem... Mi kell még?
,,Mi kell még"...
egy két kép ![]()
Egy ilyen mikróról van szó és egy ilyen nyákon két Cree UV led. Áramgenerátorral táplálva. Ledes egység kiszedhető, így akár nyákot, akár melegszendvicset is lehet vele sütni.
![]() A mikrós egység lett átlőve a ledekre, így normálisan lehet időzíteni.
mondjuk egy kicsit több képpel is megörvendeztethetsz minket...mert van aki ezt el is tudja képzelni ,de ha képet készítenél ,akkor úgy is hogy benne van a LED egység ,stb...
köszii Idézet: „...minden elismerésem... a levilágító képét látom az említett linken ,faja...” Köszönöm. ![]() Idézet: „...én is szétkaptam egy noname csavarbehajtót...eléggé érdekesen volt megoldva ,kis isőbe beletelt mire összeraktam...” És nem készítettél róla képeket? Nem írál róla beszámolót? Szégyelld Magad! ![]() ![]()
sziasztok, egy kérdésem lenne. 80W-os HgLI lámpához szeretnék folytótekercset, azonban sehol nem kapok
![]() A mostani UV fénycsövem az kicsit "lusta" ezért jönne a váltás ![]() Ja és elsősorban még azokat is kérdezném akik scanneres levilágítót használnak, hogy vajon megéri e az a 8W-os kis fénycső beszerzése? Mert ahol voltam ott 1700 pénzt kérnek érte. A válaszokat köszönöm! üdv
Én 3db 8w os csővel 8perces időket" futottam"
épp most készült el a 2*5 csöves (2 oldalas ) levilágítóm de az első próbánál majdnem sok volt a8 perc a vékony feliratok eltüntek az előhívásnál. De ha veszel "kis fénycsövet " arra vigyázz hogy,vagy bl vagy blb tipust vegyél nekem F8T5 BLB tipusú csöveim vannak .
Szia!
A holuxnál nézted már? 8 W/T5/BL350288 mm – 25 0000023 0-25-14-0019 netto-->980Ft a 8W-os kis fénycső. 4x1200Ft...5000Ft a 4db cső plusz 4x400Ft a gyújtóelektronika 1600Ft Rossz szkenner 500Ft Tehát kb. 7eFt-ból van kész egy szkenneres levilágító.
Ez egy 6 perces levilágítással készült nyák . A felvétel nem a legjobb de telóval készült
Köszönöm a válaszokat, meggyőzőek voltak
![]() Én eddig a legjobb nyákot szép napsütésben értem el ![]() üdv
A napfény tényleg jó, csak az a baj hogy nem mindíg van kéznél !
Nagyon szép lett! Az 5 csövel született?
igen az 5*2-es kistáskával van fent kép róla de akkor még csak 2*4 cső volt benne
Szép lett. Újrafotóztad forrasztásgátlónak mégegyszer P20-al ? Vagy csak a forrszemeknél törölted le a lakkot ?
ez úgy történt hogy maratás után még egyszer levilágítottam egy másik fóliával amin csak a forr szemek vannak szabadon és újra előhívtam (gyárilag lakkozott nyák így egyszer sem kellett festeni )És ha hőlégfúvóval megmelegítem bepirosodik és már csak lekaparni lehet
egy üvegkeménységű bevonat keletkezik belőle de ezt a p20 is tudja csak magasabb hőmérséklet kell neki (kb300c sütőben 10 perc)
Szia! Szerinted mennyi a germicid UV csőnek a hullámhossza? Illetve a p20 érzékenysége?
A germicid cső 245nm. A p20-nak meg 340-440nm kell. A germicid cső nem felel meg erre a célra. Nem bántásként írtam, egyáltalán nem, csak szemet szúrt. Szia ![]()
Valóban nem ideális, de kipróbáltam, működik vele.
A szkenneres 4x8W-os BLB-t preferálom ![]()
Tudom én is, hogy nem passzol. Ugyan úgy mint a búrájától megfosztott higanygőz lámpa. De mégis működik.
Most már készen van a levilágítóm benne van a tükör fólia és a 2*5 cső .Az időzítő egyenlőre gyári fix beállítású
de "készülget" a pices lcd-s időzítő is ha elkészül arról is teszek fel képet. A csövek meghajtása most már folytótekercsekről történik iker kapcsolásban, próbáltam az elektronikus meghajtást , működött is de az egyik pillanatról a másikra vesztettem 3 csövet és 2 elektronikát ezért vettem 5 db gyujtótrafót és 10 gyujtót most már a régi bevált kapcsolásban remélem hosszú életű lesz .
ehh ,elszégyelném ,de akkoriban se fényképezőm nem volt ,se jó kamerás mobilom
![]() most a 2. már van...de ha nem baj nem szedem szét ezért mégegyszer ,az akkor szükségállapot volt ![]()
Milyen elektronikus előtétet használtál? Nagyon fontos lenne, a válasz. Én egy konyhai armatúrát vettem, amibe T8 10W-os cső jár. Én ezt használnám az UV csövekhez, amik szintén T8/10W-osak.
Köszi szépen
Az a lényeg, hogy a wattszám kb. stimmeljen. Én 7 és 9W-os elektronikus előtéttel (400Ft-os olcsó kompakt fénycsőből szedtem ki) is hajtottam a 8W-os fénycsövet gond nélkül.
Idézet: „ha nem baj nem szedem szét ezért mégegyszer” Egye fene, most az egyszer még elnézzük, de legközelebb már nem! ![]()
"Egye fene, most az egyszer még elnézzük, de legközelebb már nem!,,
ohh ,nagy kő esett le a szívemről hogy nem kell újból szétkapni ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |