Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem is TL071 van az egyikben. Nézd át hogy a foglalatban rendesen benne van-e az IC, mert nekem ez volt sokszor a baj.
Ha a membrán bemozdul és ott is marad, akkor egyenáramot kap a hangszóró. Valszeg az egyik FET átengedi a tápfeszt és megvan a baj. Ezt csinálja akkor is ha nincs bent az IC szal sztem nézzétek át az IC-t!
Majd megmérem a fesz milyenségét a kimeneten és beforrasztom az IC-t foglalat nélkül.Ha így sem jó,lemérem a FET-eket is.Még jó hogy egy hulladék hangszóróval próbálok.Én Király úr panelrajzát csináltam.Hátránya csak annyi,hogy amikor vezetéket akarok cserélni a sorkapocsban le kell venni a bordáról.Azért használok Tl 071-est,mert kevésbé gerjedékeny.Akár egy 741-estis berakhatnék,de az nagyon lassú.
NEkem is a TL071 vált be jobban. Egyébként nem kell átforrasztani az IC-t, hanem csak leméred szakadásjelzővel a lábakat meg a hozzájuk tartozó vezetőcsíkot. Ha csipog akkor jó, ha nem akkor nem. Egyszerű. Nekem ezeket a tüneteket akkor csinálta mikor véletlenül kifelejtettem az IC-t
. De aztán minden rendben volt. Jobb esetben csak IC. A Feteknek bírniuk kéne.
Jártam már olyan foglalattal is,ami úgy fogta az IC-t,hogy beleszakadt az egyik lába,amikor ki akartam venni.
Persze akkor nem röhögtem...
Itt van pár kép a cuccról. Asszem te kérted a trafós képet. Remélem látszik. Egy Ei TV EI magos trafója
.
Ez nagyon death-met-all!Jó a terítőd,vagy mi az!Ilyen nekem is kell csak SlipKnoT-osban!Ha atrafó olyan messze van a végfoktól jó hogy nem szórja meg!Nekem a doboz kb.20cm széles.
Sziasztok. Autó erősitőt szeretnék üzemeltetni. hálózatról,de nemtudok szerezni ojan adaptert ami hajtaná.Ha valaki tudna csinálni nekem nagyon megköszönném. Persze árban megegyezünk. Sürgős választ kérek. Cim:Hapika01@freemail.hu. Előre is köszönöm
Az kérlek nem terítő hanem egy fejkendő. Szal beszerezhető. A doboz egy hangfal doboza, csak most erősítő lett belőle. 3 lyuk a hűtésnek és kész.
Eszembe jutott még hogy a dióda is okozhat ilyen tünetet, ha hozzáér a hűtőzászlóhoz. Azt is ellenőrizd!
Hát egy 12V-os tápot te is össze tudsz hozni és olcsóbb lesz! Hány W-os az erősítőd?
Nekem mindegy hogy mi.Akkor is jó.Majd megnézem az IC-t és a diódákat.A ragasztópisztoly rugasza hány fokon olvad?Mert most csak egy kis hűtőpaszta tartja.Majd kipróbálom.
a ragasztópisztoly ragasza nem lessz jó diódaragasztásra, mert megolvad melegben!
A teszt idejére nem lényeg a termikus kapcsolat. Azt később is ráragaszthatod. Én szilikont használtam. A másikon meg egy BD139es tranyó Bázis-Emitter diódáját. így fel lehet csavarozni.
Nekem van a rögzítésre egy bevált módszerem: Szigetelő gyűrű és a fet hűtőzászlója közé raktam a diódát, és ez adott egy kis rugalmasságot a rögzítésnél. Érzéssel kell meghúzni a csavart, hogy a dióda el ne repedjen. Kis paszta a dióda meg a borda közé sztem nem árt, de nálam nincs paszta (még a borda és a fet között sem, mert tesztpéldánynak raktam össze, aztán olyan jól sikerült, hogy nem volt kedvem megbontani a cuccot
)Így van rögzítve
Ezt egyszer már mutattad.De az az egyenirányító ugye, nem az erősítőé?Ha az akkor én kicserélném másikra...Látom,te is szeretsz hulladék gépek tápjából dolgozni.Nekem még tetszik is,hogy be lehet látni.Meg szellőzik is rendesen.
Ráb...asztam .Nem tudom, hogy mit csináltam tároláskor,de a tegnapi bemérésnél még nem de ma világított a próbaizzó.Én ugyanis mindent izzóval próbálok.Feszültséget hangszóró nélkül semilyet sem tudtam mérni.Se váltót,se egyent.Nem tudom,hangszóróval kellett volna mérni?A ragasz akkor is megolvad,ha egy 1000 MHz-s procihűtőborda lesz rajta egészben?Az IC körül minden jó.A FET ek zászlójához sem ér dióda.IC t cseréltem. Mingyárt körbenézem.
Pontosan nemtom hol olvad a ragsztó, de valszeg meglágyul és akkor már gáz van. Szilikon olcsó... A próbaizzó hová van kötve? A trafó primerjébe? Ja, segítség lenne ha megmérnéd a pozitív ágban az áramerősséget! CSak vigyázz hogy féltápfesztől meg ne purcanjon!
Nagyon tetszik ez a fetes erősítő.A véleményetekre lennék kiváncsi. Akarok csinálni egy gyakorló gitárerősítőt. Kérdésem, a vékfok hogy viselkedne egy csöves előfokkal? A fetek mennyire szeretik a négyszögjelet. ? Torzító, köszi a válaszokat előre is
Én csöves előfokot nem használok hozzá, de egy Boss DS-1-est igen és szépen szól. Csak jó hangszóró kell hozzá. Hallható a különbség egy SAL és egy Celestion között
. Tűri a torzítást. Nagyobb borda kell rá egy kicsit és kész.
ragasztó még nincs sehol.A pozitiv ágban lévő áram 150mA.Direkt adok neki egy kicsivel többet.Mi van akkor ha a FET lábai közt zárlatot nem mérek,de ellenállásértéket sem.D-S:500Ohm,G-D:?,G-S:?Az égő a 220 ban van ,úgy hogy az egyik ágba van bekötve.Így ha valami zárlat van99,99999...%ban megvédi a cucct a besüléstől.
kicsi a méréshatárod azért. Ha 150mA a fogyasztás akkor az normális azaz a cucc nem pusztul meg. Ugye nem égővel próbáltad amikor hangszórót raktál rá? Ha igen, akkor próbáld ki, hogy az áramerősség mérődet bent hagyod folytonosan a pozitív ágban, kiveszed az izzót és bekapcsolod. Ha megugrik az áram akkor gyors kikapcs. Ettől nem kéne meghalnia. Hány W-os az izzó? És ha lehet 150mA helyett a normált add neki.
De,égővel próbáltam.De NEM világított,tehát nem volt nagy az áramfelvétel.Ha az izzót kiveszem,egyáltalán nem kap áramot még a trafó sem.A FET-es kérdésre nem válaszoltál.
Na tehát. A trafót primerjét bekötöd IZZÓ NÉLKÜL a 230VACba. A kérdésedre válaszoltam: azért nem mérsz ellenállást mert kicsi a méréshatár. A műszeren állítsd nagyobbra! Tehát egyenlőre mérd meg hogy mennyi a nyugalmi áram égő nélkül! Állítsd be 80mA-ra és utána hangszóró. Az égő korlátozza az áramot és lehet hogy nem kap eleget és azért gerjed stb.
Éppen azért gerjedhet,mert kevés neki az a 80mA.L.A. 100mA kell neki.Egyébként nem sok az a 150mA.Az égő nem korlátozza le az áramot,mert nem világít folyamatosan.És egyébként égővel a primeroldalon állítottam be.Kipróbáltam egy égő nélküli konektorral is,de az áramfelvételnem változott.Az mitől lehet,hogy ingadozik a nyugalmi áram?Csak néhány tized voltot,de ingadozik.
A FET-et szakadásvizsgálaton mértem...Az előbb nem jöttem rá,hogy mit akarsz azzal mondani.
Ingadozás a melegedéstől lehet. Az most lényegtelen. Tehát az erősítőd rendesen veszi fel az áramot. Hangszórót kötöttél rá? Az a következő lépés. Kösd rá és újra mérd meg a nyugalmi áramot. A bemenetet pedig kösd földre.
Nem tudod,mitől lehet,hogy ha a hangszóró már le van kötve földre,és a másik vége hozzáér a kimenethez, a hangszóró koppan egyet.
Hát ez sztem normális. Attól függ mekkorát.
Nem nagyot.Arra elég volt hogy megijesszen és elhajítsm a fogót.Kipróbáltam hangszóróval.A hangszóró lábára kötöttem egy 10kilós ellenállást.Bekapcsolom,semmi,hangszóró süket,a műszer 140mAt mutatott.Már kezdtem örülni,hogy működik,amikor kivettem az ellenállást.Most kifelé lükte a membránt,és kevés volt a 200mA-s méréshatár.
Tehát ha hangszórót kötsz rá akkor bekakál. Földelés csillagpontos? Hangszóró hány ohmos? Nekem pöccre indultak a végfokok. Ilyet még nem láttam hogy hangszóró nélkül jó, vele meg nem. Ha a FETek rosszak lennének akkor terhelés nélkül is nagy áramot húznának, IC problémánál is ez a helyzet.
Igazad van, talán a nyáron linkeltem be ide a képet.
Ha a diódahídra gondolsz, az az erősítőé. Épp csak langyos, mert feszültségkétszerezőként van van bekötve 2-2 dióda párhuzamosan van, és így 3A-el lehet terhelni. Csak egy 10V~os szekunder tekercse van a trafónak, a másik meg 22V~os, azért van így. De majd ha lesz egy szép doboz, át lesz alakítva a táp egy kicsit - de sajna nem sok időm van mostanában
Köszi az infót. Salt egyszer használtam. Most csak Calestion vinteage 30 és Eminence Legend.
megépítem! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. De aztán minden rendben volt. Jobb esetben csak IC. A Feteknek bírniuk kéne.
Persze akkor nem röhögtem...
.