Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor meg leszel elégedve az tuti. Nekem csak SALra futja a pénzem sajnos.
Én nekem meg éppen most jött meg a 250mm-es 120w-os M.N.C wooferem.2800ft.Nem drága.
Sziasztok, ma megépítettem isamisa nyák terve alapján a VF3-at, minden simán ment csak élesztéskor én láma a táp földet a hangszóró kimenetre kötöttem, nem tudom hogy nézhettem el, persze labortápról élesztettem, de valahogy engettem neki 300mA-t és valami elszállt, ilyenkor szerintetek a végfet vagy az opa szálhatott el?
Üdv.
Inkább a műveleti erősítő. A fetet könnyen meg tudod mérni: Szedd ki, és ha a Drain-Source ELLENÁLLÁSA, vagy NYITÓFESZÜLTSÉGE mérhető, akkor baj van vele. Elméletileg teljes szakadást kéne hogy mutasson, és ha pár száz ohmra lemegy, akkor tuti hogy rossz.
Sziasztok!
Ha a + tápágban a 2A-es és 3,15A-es bizti mindíg kimegy, akkor valószínűleg az IRF540 ment tönkre ugye? Kössz: uli
Nem.A 9540-es.Ha megnézed a rajzot rajta van,hogy melyik tápágat melyik MOSFET kapja.Az 540es a negativ tápágban van.
bocsi, azt akartam írni, most vettem észre, roszat írtam.
Amugy kivettem kimértem, és a Gate és Drain láb közt 2 MOhm ellenállást mértem. Az még azt jelenti, hogy nem kell temetni? Bár szerintem felejtős, mert ahogy rajtahagytam a műszert szépen somfordált lefelé az ellenállásértéke... No sebaj, még próbálkozok. thx: uli
Én is annyit mértem.Szerintem cseréld ki.Nem olyan drága.A biztiolvasztás előtt működött és a fetek újak voltak?A 3bmi oldalon lévő panelt javasolnám,mert a misa által készített nekem begerjedt,úgyhogy én megépítettem ezt és működött.És ez kisebb is.Egy próbát megér.Én egy héten keresztül minden nap bekapcsoltam fél napra,max hangerőn.A hangfalat kiraktam az erkélyre,aztán hadd szóljon.
Elég jó a hangja a panel méretéhez képest.Most a dobozolás tart még mindíg.
Nem olyan drága...
Ezzel vitatkoznék. 500 it egerben, 450 Gyöngyösön.Gondoltam rá én is, hogy átépítem, mert ez a vasalás nem valami szépre sikerült. Másik gondom, hogy a 3b féle panelt is át kell tervezni, mert a hűtőbordán két lyuk van csavaroknak. Úgyhogy ahhoz kell igazítanom a nyákot. Nem akarom szétfurkálni. Szigetelőlap ez alá is kell ugye? Valamint az élesztést le tudná írni valaki röviden? jelenleg nem jön be a haromb oldala. Valami fereng, hogy a hanygszóró helyére 22 ohmos ellenállat kell,, de nem emlékszem. Vagy ha valakinek eselteg meg avan a leírás megköszönném: Kössz: Uli
1.Átnézed a panelt.Átcsipogtatod.
2.Beraksz két 22Ohm-os ellenállást a tápágakba és a pozizívba az árammérő műszert és a bemenetet egy dróttal kösd testre. 3.Áram alá helyezed az egészet. 4.ha semmi sem sült be akkor tekerd a potit addíg,amíg 100-120 mA lesz az áramerősség. 5.Rárakod a hangszórót.Ha nem búg akkor jó vagy. 6. ha nem búg akkor vedd ki a bemenetet testre kötő drótot és köss rá mp3 lejátszót,de a dvd lejátszó jobb. 7.Dobozold.Ha már működik,akkor nem lesz vele gond. Én FET-et 250HUF-ért vettem.Kell alá sziglap,mert ha a borda odaér a földhöz,hajíthatod ki az egészet,mert a FET-ek drainjei össze vannak kötve és a hűtőzászlóra is rá van kötve,tehát a bordára.Szerintem nem nagyon örülne ha a hangszórót zárlattal helyettesítenéd.Szerintem ne tervezd át,csak fúrj plusz egy lyukat a bordára,gyorsabb,mint a panelt áttervezni,belehalni sem fogsz.Vagy a FET ek között egy csavarral meg egy darab vastag lemezzel fogatod le a két FET-et és így csak egy lik kell. Ilyen hosszú hszt még nem írtam.
Köszönöm. Sikerült felélesztenem!
nyugalmi áramot sikerült beállítani. Szigetelőt mindent tettem alájuk. Gyönyörűen szól!! Csak egy kis gond van. Min hangerőn és max hangerőn is ugyanugy fűtenek a fetek. Valaki az elején azt írta, hogy 6*8 centis alulemezt rakott rá és elegendőnek tűnik. Nekem kicsit kisebb van, de borda form,ája van, tehát nem csak egy lap ![]() De azt pillanatok alatt felmelegíti. hiába hűtöm ventilátoral is, kevés neki. tehát 30 mp-enként le kell állítanom hűlni ![]() Közben a másik fet is megadta magát valamiért.... Most az 540esnek van valami baja :@ De nem tudom mi. Zárlat nincs, a panelt újravasaltam. Működött is egy darabig. Az lehet gond, hogy a diódák még csak technokollal vannak odaragasztva?? Egyelőre!!! De elvileg így is jónak kéne lennie nem? Már most nem tudom mi a gond.. És kicsit idegesít is, hogy megint költhetek egy csomó lóvét rá :S Na de egyszer csak jó lesz.... Bandikala, neked is így fűt a két fet? Kössz :Uli
Hát a Technokol nem túl jó ötlet volt részedről
.SOS váltsd ki valamilyen más Raplddal(Uve; Epo;Epokit) A nyugalmi áramot beállítottad? Mert ha magas, akkor is fűt. A két dolog együtt pedig ... nem beszélve az általad megadott hűtőfelület nagyságáról.(inkább kicsiségéről )
Hali
Lenne egy nagy kérdésem.Van egy adott 8 ohmos 15 wattos 6 cm átmérő körüli hangszóróm és mellé dobozba szerelve (x elektronikával összerakva [nem bontható a doboz így csak egy tekercset látok benne]) egy kis hangszóró (gondolom a magas hangok miatt).Laptopra szeretném rakni ezt a "hangfalat" (persze sztereó lenne egy ugyanolyan adottságú hangfallal együtt).Csodaszép,tiszta hangot ad ki,jól kiemeli a mélyet,de most jön a gondom (amit már gondolom sejtitek hogy mi lehet).Fele hangerővel szól mint a laptop belső hangszórója (ami nem egy nagy teljesítményű). Kérdésem pedig: Meg lehet-e oldani hogy külső tápegység nélkül (ellenállás buherálás) felerősítsem a hangot (nem kellene 100 %,már 30-40 % is elég lenne)?Vagy ha az nem lehetséges akkor milyen (nagyon egyszerű de valamire jó) erősítőt lehetne hozzá kreálni?Valahol találtam egy kis kütyüt de pontosan nem tom mi is lehet (talán végerősítő),ezt csatoltam.Ilyen kis egyszerű valamire gondoltam. Ha valaki tud segíteni,azt megköszönném! Köszi!
Szia!
Nyugalmi áramot sikerült beállítanom. A hűtőfelületet pedig igyekszem nagyobbra cserélni. Technokol miért nem jó ehhez a ragasztáshoz? (majd veszek rendes hűtőpasztát, de gondoltam addig ez is megteszi.) A FET ezért szálhatott el ismét? Kössz: Uli
Szia!
Javaslom a műveleti erősítőből felépített előfokot. 6 ellenállásból egy dual műv.erősítőből meg 2 kondenzátorból meg tudod csinálni sztereóba. És az erősítést is nagyon könnyű beállítani.
Valami jó hővezető és hőálló ragasztó kell, hogy a fet hűtőzászlójára ragaszd a diódát (hűtőpaszta nem jó, kivéve ha a fetet rögzítő csavar szigetelőgyűrűje és a fet hűtőzászlója közé szorítod be a diódát - én így használom), mert ha elenged a ragasztó, vagy nincs meg a kellő hőkapcsolat, akkor egy idő után felemelkedik a nyugalmi áram, elkezd még jobban fűteni a fet, rosszabb esetben megadja magát... A paszta a fet zászlója, és a borda közés lesz jó
Ezért jobb egy tranyót diódaként használni. Mert a tokozása miatt, nem kell szenvedni ezekkel a dolgokkal.
Hali!
Sajnos amiről írtál az egyenlőre kínai nekem (a dual műveleti erősítő és persze az előfok is).De amint lesz időm utánna nézek a neten.De ha van kedved és időd akkor egy kicsit részleteznéd-e hogy pontosabban miről van szó? Köszi! Üdv!
Nekem is fűt, de én egy PIII.-as rézmagos prociborda van rajta ventilátorral,a venti 8 voltról forog.Nekem közepes hangerőn nem lehetett érezni semmit.A ragasztónak a szilikonkaucsukot ajánlom,amit be lehet szerezni a festékboltban,magyar gyártmány,zöld színű doboz nélküli fémtubusban van.Neve:F.BS.A Materiál gyártja.A forrpákát kibírta 250 fokon.
Na FBS
így már értem Először nem tudtam mire akarsz kilyukadni ![]() Majd megpróbálom. Péersze csak karácsony után.... Most másra kell a lóvé ![]() Kössz az tanácsokat mindenkinek! Majd meglátjuk mit mutat ![]() uli
A trafó primer körébe rakj egy 220-as égőt sorba a trafóval.Legalább a cuccost megvédi a bénázástól,mert nem bír nagy áram folyni.Azazhogy bír,csak az égő fog világítani.
Sziasztok.Lenne még egy kérdésem.
1N4148 helyett Azt hiszem müszi írta, hogy egy tranzisztor BE diódáját használja, mert azt könnyebben tudja rögzíteni a tokozása miatt. Nekem BYW29-100 diódám van itthon, ami tokozás ügyileg jó. Igaz nem egy 1N4148, de nyitófeszültsége hasonló. Szerintetek használhatnám ezt helyette? Kössz: uli
Én a VF2-n használtam ilyet, de csak az IRFP240-re szerelhető rá.
És akkor VF3nál ez teljesen esélytelen? Mert ha ügyes az ember arra is rögzíteni tudja a diódát. Te milyet használtál, ha szabad tudni? Köszönöm: uli
VF2-n IRFP fet párt, és egy BD tranzisztor BE diódáját.
üdv
Valószínűleg akkor én is így járok el. BD139 helyett rakhatok rá más, hasonló paraméterekkel bíró tranyót is ugye? Köszi: uli
jövőhéten meglátjuk, mit mutat. Kössz: uli
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Elég jó a hangja a panel méretéhez képest.Most a dobozolás tart még mindíg.
.
)