Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF3 - 6 végerősítő

Témaindító: isamisa, idő: Nov 20, 2006
Lapozás: OK   28 / 71
(#) punkkazy válasza uli hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Legegyszerűbben a P=U*I képletből tudod kiszámolni. Lehet, hogy "kínai" FET-eket veszel. Nekem is volt hasonló, de másik boltban vettem FETeket és azzal megszűnt a probléma.
(#) uli válasza szamóca hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Sziasztok!
Szkópom nincs, a táp gét graetzel egyenirányított, 2*2200 µF-al ellátott cuceráj.
Képet egy pillantás és dobok fel.
Brummogni nem brummog. Ha fullra felveszem a hangerőt úgy, hogy nincs semmi a bemeneten, egy pisszenést sem lehet hallani.
Hozom a képeeket.
uli
(#) uli válasza uli hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

A képek:
(#) Doncso válasza uli hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Hát én nem tudok mire gondolni, lehet a kínai tranyó amit említettek, de én a helyedben mindenképpen beszélnék 3Byte bácsival. Ja, meg átnézném az ellenállásokat tényleg azok e, mert ha rendelted és zacsiban volt, attól még lehet hogy más az érték, már jártam így.
De ha megnyugtat, nálam, a kukában landolt szegény végfokporonty.
(#) uli válasza Doncso hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Az ellenállások bizonyára jók, én nem szinkód alapján nézem őket, meg hogy mi van írva a papírra, rákötöm a multiméterre és ezután építem csak be.
Valahogy nem szeretném ha náűlam is ez történne bár voltmár olyan, hogy majdnem megtettem. A FEt a tme-től származik.
Most egyelőre még jó. Ha újabb gond adódna, biztosan írok neki.
Kössz a segítségeteket.: Uli
(#) Kovidivi válasza uli hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

A hangfalad nincsen véletlenül széhajtva, leégetve? Mert olyankor az impedanciája lecsökkenthet eléggé, és lehet, hogy ez tesz be az erősítődnek! Mérd ki, hány ohmos, valami normális műszerrel!
(#) Doncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Ez is egy jó ötlet lehet!
Uli: Az alkatrészek is újak? Ami használt abban nem bízok már, legutóbb egy zárlatos fólia kondi szivatott meg de rendesen. Mindenképp konzultálj 3Byte bácsival, szerintem nála jobban nem ismeri senki a VF-eket.
(#) uli hozzászólása Jan 28, 2009 /

Ismét én
Az egyik FET megint elszállt de már nem zargatlak titeket, majd írok 3B bácsinak Kössz az eddigieket.
uli

De nehogy azt higyjétek, hogy 2 hétig működött, 2 hétig kórházban voltam és nem tudtam használni
De tegnap, ahogy kipróbűltam szólt egy jódarabig, nem is volt meleg...de megunta a dolgot. Az ilyen rossz félvezetőket nem lehet elvinni a méhbe? Lassan annyi van, hogy vehetek belőle egy új IRF-et....
(#) Szegedi Sándor hozzászólása Feb 8, 2009 /

Sziasztok
Sikeresen elkészült a saját VF3 erősítőm de hová tűnt a 3B oldal?
Amúgy tényleg nagyon tiszta és nagyon szép hangja van. :yes:
(#) punkkazy válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Üdv!
A haromb.fw.hu címen érhető el az oldal, csak most a freeweb karbantart és nem érhető el pillanatnyilag.
Az erősítő nekem is nagyon tetszik, a VF2 is már készen van, csak kéne hozzá trafó... Remélem találok, vagy lesz rá pénzem...
(#) fireballelektro hozzászólása Feb 9, 2009 /

Sziasztok! bocs, a tolakodásért, de létezik olyan, hogy 1 tápról mennyen? mármint egy + ról, és egy GND-ről, mert én PC tápról szeretném meghajtani! Előre is köszi! Sziasztok!
(#) punkkazy válasza fireballelektro hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Üdv!
Egyszerűen nem lehet, csak a csatolt kapcsolással. Azonban ezzel tessék vigyázni, mert csak jó nagy kapacitású kondikkal érdemes megépíteni. Máskülönben leesik a feszültség és elkezd nonlineárissá válni az egyenáram... Azaz hullámzó lesz az áram, ami nem kellemes egy végfoknak!

fesz2szer.jpg

(#) Kovidivi válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Csak a probléma, hogy a PC táp nem váltófeszültséget ad le, hanem egyent, és ekkor nem használható az linkelt rajz
(#) Doncso válasza fireballelektro hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Tulajdonképp mekkora feszültség kellene neked? Lehet tudok segíteni.
(#) punkkazy válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Hát igen, bocsi, sajna sietnem kellett. De talán át lehetne alakítani a PC tápot. Ehhez sajna én kevés vagyok. Talán Docso tud segíteni neked.
(#) desz hozzászólása Feb 16, 2009 /

Sziasztok!
Miből lehetne kiszerelni a végfokunkhoz megfelelő teljesítményű két , 220VAC--->12VAC trafót ? Valaki javasolta , hogy videóból vegyek ki, de ez az út nem járható, mert szereztem erősítő tok gyanánt egy kiszolgált videót, amiben azonban kapcsolóüzemű táp volt. Mások ajánlották, hogy szünetmentes PC tápokban nézzek szét, egyet láttam is belülről, volt benne 1 elég tekintélyes méretű trafó, de megint mások szerint ez erősítők építésére nem alkalmas. Valamilyen olyan szerkezetet, aminek elromlott darabjaihoz könnyen hozzá lehet jutni szeretnék szerezni valahonnan. De mit? Kösz a segítséget.
(#) desz válasza desz hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Senki?
Na jó, ez biztos egy elég félreeső topic... Nincs is 300 oldal hosszú
A fenti kérdésemmel kapcsolatban viszont van egy új "fejlemény" : Szétszedtem hugom elromlott asztali lámpáját, és nagy megelégedésemre egy 20VA-es , 12VAC-os transzformátort találtam benne. Ez és még egy hasonló ki tudná szolgálni a vf3-at?

Kösz a segítséget!
(#) CIROKL válasza desz hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Idézet:
„Na jó, ez biztos egy elég félreeső topic... Nincs is 300 oldal hosszú”
Miért vagy oly türelmetlen ? Egyébként az a picike 20va -as trafó az erre a feladatra csekély !
(#) pixels válasza desz hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

A 20VA trafó talán 8ohmos hangszóróra lenne elég, és abból is csak egy csatornát bírna ki. Ebben az esetben jó csak.
(#) desz válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Bocs, hogy nem bírtam várni a dologgal .
Köszi az információt.
(#) Kovidivi válasza desz hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Viszont ha találsz még egy ugyanolyan trafót, akkor már lesz normális szimmetrikus feszültséged is, és 40VA-ed, aminek már elégnek kell lennie a VF3-hoz. Üdv!
(#) desz válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Jah hogy idáig 1 trafóról volt szó???
Pedig én alapjáraton két ilyenre gondoltam. Idézem magam:"Ez és még egy hasonló ki tudná szolgálni a vf3-at?" A nagy újság viszont az, hogy hugom kapott egy teljesen ugyanolyan, új asztali lámpát, mint amiben az eredeti trafóm volt
(#) Kovidivi válasza desz hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Ha lesz két (!)ugyanolyan(!) trafód, akkor menni fog simán a VF3, olyan 30w kimenő teljesítményig kb.
(#) szucsip válasza desz hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Üdv! Szerintem szerezz két működő PC tápot, egyik a +Ut másik a -Ut előállítására. Kikötöd belőle az 5V visszacsatoló rendszerét (pár ellenállat), és a 12 voltosra kötöd a "visszacsatolást". ezt megteszed mindkettővel (mindkét PC táppal), és akkor be tudod állítai a kívánt feszültséget is.

(Lehet hogy 1 PC táppal is meg tudod oldani, mert van rajta -12V -os kimenet is, de az nem lesz olyan stabil, mert csak az egyik (mindenképen a + feszültségű) részt tudod stabilizáltatni.

Ha pl tudnál szerezni két db >200W-os tápot, akkor akár egy 5.1 es rendszert is elvinne, 6×30Wattal.

Mégvalami! Mi bajod a videomagnó kapcsoló üzemű tápjával??? Azt is simán felhasználhatod, teszel mellé még 1-et (akár egy PC tápot), és kész.
(#) radocziandras válasza desz hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Szia!

Ki tudod szedni egy szünetmentes tápból is. nekem van egy ami 4x6 v os 250 w körüli.Jó az és ráadásul elég jó minőségű vasmag van benne.A segédtápokat ki kell vágni belőle és kész.Teljesen jó erre a célra.Szerintem ők a ferrites trafókra gondoltak, amit a 12->220 v inverterben vannak.

Üdv!
(#) radocziandras válasza desz hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Vagy egy darab 2x12 voltos, vagy két darab 1x12 voltos trafó kell.
(#) szucsip válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Lehet hogy még 1db 1×12V -os trafó is elég lenne, ha okosan kötögeted a diódákat meg a jó nagy puffereket.
(#) dj-mike válasza isamisa hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Szevasztok!
Épp most kezdtem el csinálni a VF3-at.
Érdeklődnék, hogy IRF540 és IRF9540 helyett az IRFP240 és 9240-el hogy működne szerintetek a VF3?
Nem akarom ragasztgatni a diódát, nem tetszik az a megoldás. Inkább egy BD139-140-es tranyóval csinálnám, amit simán ráteszek a FET-ekre.
VF2-nél így csináltam.
2X12V-os, 200W-os toroidról fog járni amúgy.
Üdv!
(#) punkkazy válasza dj-mike hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Szerintem gond nélkül berakhatóak azok a FET-ek, úgy ahogyan a VF2-ben is! Amúgy én a VF3-at IRF540-nel csináltam, de BD139-cel! Csak fejjel lefelé kell rárakni az IRF zászlójára
(#) CHZ válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Szerintem meg nem lesz jó , csak átalakítással .
Lásd az adatlapokat .
Következő: »»   28 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem