Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   22 / 74
(#) Doktor úr hozzászólása Márc 10, 2009 /

Egyébként, mire, hova kellene? -- hangosításra discoba ahova éppen kell, hogy ne kelljen mindig kölcsön kérni

A p audionak van egy hangszórója mai elég jó lenne olyan 80-90 között kb

amúgy 4db 1.8as mélyhez adnak egy 3000es végfokot(csak azzal lehet hajtani) , ez hangfalanként 750w és tényleg brutális , amikor hallottam meszse leveri egy ugyan olyan teljesítményű "átlagos" ládát...

gyerekek ezt komolyan mondom ég és föld a különbség
(#) Action2K válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Nem a hangját vitatjuk, hanem ami rá van írva. Keresgéltem a neten és már kezdtem is ellentmondásokba ütközni. A Zenész Magazin irja:
Idézet:
„A gyártó szerint a hangfal 35 Hz és 150 Hz között használható és a vele elérhető hangerő 129 dB, ami egy 18”-os hangszórótól komoly hangerő.”

De a gyártó magyar oldalán, 135dB szerepel, csak azt elfelejtik megemlíteni, hogy ezt kettő egység produkálja.
A külföldi oldalon 131dB-t írnak egyre, A letölthető adatlapján pedig 129dB-t, a kettőre 134dB-t.
No az ennyire ellentmondásos adatokkal rendelkező termék nekem nagyon nem tetszik. A felépítése piszok egyszerű. Itt a rajza: Link

Idézet:
„amúgy 4db 1.8as mélyhez adnak egy 3000es végfokot(csak azzal lehet hajtani)”
Ez a másik ami nem tetszik.

Idézet:
„hangfalanként 750w és tényleg brutális , amikor hallottam meszse leveri egy ugyan olyan teljesítményű "átlagos" ládát...”

Ezek után már kétlem. Van nekem két 800W-os ládám Elég volt egy sportcsarnokban. Sok is! Ezt a zenészek mondták.
(#) Doktor úr hozzászólása Márc 10, 2009 /

zenészek... nem tudom... inkább egy hangosító véleményére adnék
amúgy meg szerintem egy sportcsarnokba egy 10kw se lenne elég

Milyen az a láda?esetleg van rajzod róla ? hangszóró? mien erősítővel hajtod?

ma szereztem egy pár porkoláb 600W-at, 60e a pár, ha beválik megveszem csak kölcsönre elhoztam kipróbálni, hétvégére kész a láda , belehajítom oszt ha jó lesz akkor marad , ha nem akkor meg eladom vkinek

amúgy ezen lehet vitatkozni h mire mi van írva... most írtam a zöld lézer topicba, nem az számít , hanem hoyg miet mutat a lézer, ill ebbe az esetbe miet szól a hangfal

„amúgy 4db 1.8as mélyhez adnak egy 3000es végfokot(csak azzal lehet hajtani)” Ez a másik ami nem tetszik. ---ezt hogy érted? bővebben?
(#) Action2K válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Idézet:
„inkább egy hangosító véleményére adnék”
Az voltam én. De én elfogult is lehetek, azért mérvadó az fellépők technikusainak a véleménye. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a sportcsarnok falai ama lyukacsos téglás hangelnyelővel építettek, a visszhang minimális, semmi kongás nem volt. Ne egy átlagos betonfalas sportcsarnokra gondolj.

Idézet:
„Milyen az a láda?”
Teljesen zárt, üregrezonátoros. Rajzom nincs már meg róla. A felépítése egyszerű, a behangolása volt kegyetlen macera, mivel négy darab, három különböző rezonanciafrekvenciájú hangszóró látja el a mély tartományt, darabja 200W. Egy láda kb 50000-ből jött ki. A sokak által lebecsült Castone-okkal hajtom.

Idézet:
„amúgy ezen lehet vitatkozni h mire mi van írva...”
Ez teljesen igaz, csak unom már a néphülyítő marketingfogásokat.

Utolsóra a válaszom:
Na ez már megint a marketing. Vegyél csak négyet, hagy fogyjon, az erősítő ára akkor is benne van ha csak kettőt veszel. Márt ha jól értelmezem amit mondtál.
Vagy, ahhoz, hogy ezt az iszonyat teljesítményt károsodás nélkül leadja, speciális meghajtásra van szükség. Ez lesz inkább a valódi ok, mert még nem hallottam olyat, hogy egy hangszórónak (hangfalnak) két érzékenység lenne megadva. Na itt van!
129dB folyamatos, illetve 132dB maximum csúcs. Mi az, hogy csúcson? Az érzékenységet egyféle képpen mérjük, xdB eredmény, 1W/1m-en. Maximum a mért jel frekvenciája lehet más, mert egy subwoffert nem igazán 1kHz-en járatunk.
Ez az egész arra a cipősdoboznyi méretű sztereó hangfalpárra emlékeztet, amire rá van írva: 800W P.M.P.O. Annyit tesz, hogy egy egyszeri, rövid időn belüli impulzus erejéig kibírja azt a teljesítményt károsodás nélkül az a hangszótó. Amúgy meg 3W RMS (zenei). Ezt a P.M.P.O. dolgot egyébként már nagyon sok helyen betiltották.
(#) Doktor úr hozzászólása Márc 11, 2009 /

nekem otthon ilyenem van a géphez
vigyázat 2000watt...háhá Bővebben: Link

na viszont azt el kell mondjam hogy gyönyörűen, stúdió minőséget szól...
lassan 8 éve megvan és nem találtam hasonlót ami ugyanolyan telt mélyet ad és tiszta középmagast mint ez
(#) Tujmi válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

hali!

akkor még nem hallottál szolni egy Logitech z2300 at vagy egy z5500 at ezek a csúúcs mindkettőből van egy és fantasztikus hangja van!

ha meghallanád egyből beszereznél egyet
(#) Action2K válasza Tujmi hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Szia!

A Logitech-eket nem hallottam még de ebből a JazzSpeaker-ből kifejezetten csak csalódtam. Annak idején mikor bejött, hú de nagy szám volt! Persze a kis prüntyögőkhöz képest. Én leginkább a tiszta magasokat hiányolom belőlük. 18kHz Azt a Sokol is tudta

Utánanéztem a P.M.P.O.-nak. jelentése: Peak Momentary Power Output. (pillanatnyi kimenő csúcsteljesítmény). Ez annyit jelenet, hogy ekkora teljesítményt képes elviselni a hangszóró 1 teljes szinuszjel erejéig (utána persze füst, meg fény, aztán néma hallgatás lesz belőle). Az ilyen hangfalakba épített erősítő ekkora teljesítményt sosem fog leadni szerencsére. De a lényeg csak az, hogy minél nagyobb számot lehessen ráírni a dobozra.
(#) benocs24 hozzászólása Márc 11, 2009 /

Hellósztok! Mrex azt szeretném kérdezni hogy a Big Gun-nak megvan a 3d-s rajza?
(#) Doktor úr válasza Tujmi hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

te ez messze nem egy kategória... z5500 annyi pénzé nem szólna szépen el is égetném...
(#) Tujmi válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

valoban nem egy kategoria

régen én is valami egyszerübb cuccal kezdtem géphez azt hittem nagyon jol szol!de aztán megvettem a logitech z2300 at és rájöttem hogy az semmi a logitechhez lépest
észveszejtő mélyekkel gyönyörüen csilingelő magasokkal a legjobb amit tudok ajánlani :yes:

aztán később vettem a z5500 at, házimozinak használom viszont joval lomhább basszusai vannak igy nem igazán jo választán elektronikus zenéhez.de a koncertek és a filmek első osztályuak rajta.(remeg a ház tőle)
(#) Action2K válasza Tujmi hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Azért, hogy a téma címénél is maradjunk: "Kültéri hangosítás", nincs is jobb, mint amikor a ház az aktív mélynyomó.
(#) mrex válasza benocs24 hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Meg persze Solid Works Formátumban.
(#) benocs24 válasza mrex hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

belinkeled, Mrex?
(#) mrex válasza benocs24 hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Bővebben: Link Használd egészséggel küldj majd fotót
(#) stefikeke hozzászólása Márc 12, 2009 /

SZIASZTOK lenne egy keresem remelem tudtok segiteni! keresek egy olyan erosito rajzot melynek a kimenete trafoval van levalasztva. nagyobb hejsegben szeretnem az erosites megoldani ugy hogy tobb hangszorot helyeznek el a terem tobb pontjan es ezeket "halozati kapcsolasall" kotnem ossze . a bibi hogy sehol nem talaltam ehhez rajzot ! segitsetek ... elore is koszi.! klassz az oldal sziasztok
(#) djyuri hozzászólása Márc 12, 2009 /

Sziasztok!

Szeretném,ha segítenétek abban,hogy az alábbi terméken (szubprocessor) mennyire megbízható a limiter?
És van-e elrettentő tapasztalat vele kapcsolatban.

Behringer EX-1000

Köszönöm!
(#) Doktor úr hozzászólása Márc 13, 2009 /

mire kell?

amúgy a behringerek szerintem megbízhatók, nekünk van két cross meg egy kompresszor és egy ultradrive, hibátlanul és jól működnek, alsóbb kategória de megbízható.

DE: sztem sokkal jobban megéri egy komplett hangváltót venni , 5ezerrel több de ezt aztán sokkal több mindenre fel tudod használni,
vagy esetleg még mindig el tudod adni jobb áron ha arra kerül a sor, és nem marad a nyakadon mint az ex 1000s.
Én a helyedbe nem venném meg!!!

itt egy link a vaterára, 15e fté nagyon megériSUPER-X PRO CX-2310

ja és a haveri meg hangosító körökbe se hallotta mhogy egy behringer kütyi is megadta magát
ami "a rackbe 1 helyegységes cucc az szépen szól, de ami több" pl erősítő meg az összes keverőt el kell felejteni

amúgy tényleg nagyon lényeges hogy mire használnád, de én biztos hozzáraknék még egy kis pénzt és NEM EZT VENNÉM MEG!!!
(#) Action2K válasza djyuri hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Szia!
Én is a SUPER-X PRO-t ajánlom. Nekem ez van, 10 éve teszi a dolgát. Én még 75000-ért vettem anno.
(#) djyuri válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Szia

Köszönöm részletes válaszod!

Nekem otthonra kellene a nagyobb hangtechnikámhoz és ha el-el mennék egy bulit megcsinálni,akkor ott se bőgjek le.
Gondolok itt kontakt hibára és túlmelegedésre.

Ami nekem fontos volna egy ilyesmi készülékben:
.- limiter a szub felé
.-szabályozhatóság
.-mono-ba összegzés

Az,amit linkeltél a vaetáról a boltjában adatai szerint nem tud limiter funkciót De ha igen,kérlek szólj rám,mert lehet ahány honlap,annyi leírás

Köszönöm!
(#) djyuri válasza Action2K hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

SZia

én is afelé hajlok,de a limiter funkció nekem gyakorlatilag elsődleges. Van ebbe a készülékbe is limiter?

Köszi!

ebbe sajna nincs limiter azt csak az egyel nagyobb cimborája tudja
Bővebben: Link

tegnap találtam egy ijet , itt: http://pubforsaleinbudapest.com/ 9ezeré de elvitték, a honlapon meg kint maradt... am ujonan 38e használtan 25nél olcsóbban nincs nagyon ,

tisztára felizgultam , oszt elvitték áááá... :no: :no:
(#) djyuri válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Szia

Oké...akkor figyelem tovább a piacot...annyira nem sürgős,mert előbb még kell egy végfok...persze lehet egyszerre is,de legalább tudom mit kell figyelni!

Köszönöm a segítséget!

Az enyémben van limiter, állítható: 2*2 utas sztereo vagy 1*3 utas monó. Van külön gain bemenetenként, LF delay, CD EQ, két tartományban állítható a mély vágási pont. kimenetenként MUTE. Este megírom a pontos típusszámát.

Oké!

A 2*2 utas-on kívül van a szub jel,vagy együtt van?
Ez mindig olyan zavaró nekem

Köszi

Oldalanként két utas, a vágásit beállíthatod normál pár kHz-en történő vágásra, vagy subnak való 1kHz alattira. Ez esetben a további mélyközép/magas vágást a kétutas hangfal végzi el. én ebben az üzemmódban hajtom.
A CX2310-esben nincs limiter!

Értem.
Mondjuk nem olyan nagy gond,ha nincs külön a magas/közép....nekem a legfontosabb,hogy maga a mély külön legyen...monosítva legyen és a mélyre legyen limiter. De azért nem árt,ha a közepekre szabályozni tudom,hogy csökkentetten menjen még a mélyközép is.

Igen látom,hogy nincs. Az a készülék ki is lőve a listáról

Nem hagyott nyugodni, kikerestem a neten az enyémet: képe. Ő a középső tudású CX2300-as modell. A kisebb a CX2310-es, a nagyobb a CX3400-as.

Marhaszépen néz ki!!!
Remélem,amit limiterrel találok az is lesz ilyen

én nem is hallottam még 2300-ról
Következő: »»   22 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem