Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A vélemények pont ezen az oldalon illetve az eggyel előttin olvashatóak. A memória kevés benne (mondjuk az enyémben sincs több). Kicsi a bemenőimpedancia vagyis leterheli a mért áramkört, nincs feszültségosztás a bemenetén. Sajna nincs forráskód az AVR-hez és CPLD-hez. Az ára kb 20-30 körül mozog ennek is, a kijelző az 11-16eFt színtől függően. Nincs benne trigger áramkör, vagyis nem tudod megállítani az ábrát, egy kicsit mocorogni fog valamely irányba mindig. De kiindulásnak, kísérletezésnek jó, mivel nagy valószínűséggel működik. ![]()
Értem.
És akkor melyik(milyen) az az áramkör amit te(mindannyian) ajánlotok, hogy éremes megépíteni, és azért még nem túl drága sem. Pl.: ahogy említetted. Egy kicsit több memória, kisebb inpedancia stb.(ilyen összehasonlításra gondoltam)
Háát még konkrétumok nincsenek. Mindenki elvan a sajátjával. Az enyémnek például az analógrésze nem jó még. Hasonlót akarok csinálni mint az eoscope-ban van (mondjuk néhány kiegészítéssel), Valami primitívet, csak működjön.
bbatka: megnéztem, nem 1k, hanem max 100ohm lehet meghajtásnál, most 10 ohm, van szerintem ez így jó lehet. A zajjal végülis nincs bajom, mert az érthető okok miatt van(árnyékolatlanság, stb...stb) Csak az a jelenség érdekel ami a 2. képen van, hogy bizonyos pozícióknál ugrál ilyen nagyokat. még nem jöttem rá a hibára
Még 1-2 hét és én is elkezdem csökkenteni az órajelet, aztán meglátjuk mi lehet az oka.
A registry-ből való kiolvasással és változóba való átírásával kínlódok. Nemcsináltam még ilyet. (VB6-os PC progi)
Mit tárolsz a registry-ben? *.ini fájl nem egyszerűbb?
Beállításokat szeretnék tárolni, hogy ne kelljen állítgatni állandóan. A registry korszerűbb.
![]()
Sikerült. Így csináltam:
reg = Combo1.Text SaveSetting "bbatkaScopeMini", "Startup", "Combo1text", setting:=reg Combo1.Text = GetSetting("bbatkaScopeMini", "Startup", "Combo1text", reg)
Még egy érv a CPLD és vezérlő mikrokontroller összeállítás mellett az, hogy én nem tudok FFT-t csinálni FPGA-ra, viszont van kód mikrokontrollerhez. Bár lehet hogy van FPGA-hoz is, csak kérdés bele fére-e még az is. Meg a CPLD-t talán kisebb lábszámmal is lehet kapni, és könnyebb összerakni a cuccot. Még nem jöt meg a max1449-em. Lehet hogy nem is küldik mert nem ROHS ólommentes gyártmányt kértem? És elvileg holnap jön egy 2-szeres erősítésű fix differősítő is a max elé.
fain lett! grat!
![]() ![]() ez az ezredik hsz ! ![]() még ennyit! üdv ![]()
Köszi!
Sajna nem működik ![]() Dolgozok a javításán (egy újabb verzión...) [off] Ááá ilyen embert, lenyúlja az 1000. hozzászólást... ![]() ![]() [off]
A CPLD és az FPGA között mi a különbség? Mostanában nagyon megtetszettek a Xilinx CPLD-i, pénteken megyek Budapestre, és gondoltam hogy berohanok chipcadékhez venni 1-2 darabot
![]()
Lehetőleg minél gyorsabbat vegyél belőle. Főleg 100Mhz-es CPLD-ik vannak raktáron. A 150Mhz-es jobb lenne.
OK. Majd gyártok hozzá egy átalakító panelt is, és játszok vele breadboardon. Ez az XR9500-as család tetszett meg, majd a webpackot letöltöm.
Ha egyszer elkészül a normális analógpanel, akkor megcsinálom CPLD-vel a digitális panelt. Sokkal kisebb lesz és gyorsabb ![]() Programozónak jó lesz ez? [link=http://www.xilinx.com/support/programr/jtag_cable.pdf]http://www.xilinx.com/support/programr/jtag_cable.pdf[/link]
Igazából szerintem a komplexitás a különbség. Az FPGA-kban mondjuk ezerszer annyi kapu van mint a CPLD-k ben, így sokkal nagyobb dolgokat meg lehet vele csinálni. Én így tudom legalábbis, de ez nem garancia. A chipcad-nél van CPLD starter kit, ha a spartan 3 elfogyott valószinűleg azt fogok venni. Csak nem tudom hogy a coolrunner vagy 9500-as sorozat van-e bene. Coolrunner II-t már használtam régebben. Talán még egy 44 lábút saját áramkörbe is be lehet ültetni könnyen.
Én a chipcadnél ezeket néztem ki: XC9572XL-10VQ44C Elvileg 178Mhz-es órajelet bír. 44lába van,a miből 34 a user által felhasználható. A terjedési idő mondjuk 10ns, az nem tudom jó-e. De raktáron mást nem látok. Van még a XC9536XL-5VQ64C , amibe kevesebb logika fér, de talán az is ellég, viszont 5ns. Igaz kicsit több a lába. De elvileg hamar meghozzák. Aztán XC9536XL-7PC44C és XC9536XL-7VQ44I ami 7ns és 44 lábú, és gyorsan meghozzák.
CoolRunner II az viszont lehet hogy még jobb. Ha jól látom a starter kitben van egy coolrunner2 és egy xc9500xl tipus is.
"gyorsan meghozzák" Ez rendelésnél van, vagy amikor bemék a boltba venni, akkor fogják csak megrendelni, és később jön meg? Mert most olyan ritka alkalom van, hogy BP-re megyek, és személyesen meg tudnám venni.
A CPLD-ben csak logikai hálózatot lehet létrehozni, vagy ennél többre is képes? Ilyen kiteket nem akarok venni, annyi pénzem nincs erre... ![]() ![]()
Igen csak logikai hálózatot. Nem tudsz belőle erősítőt vagy más analóg dolgot létrehozni. Például egy összetetteb logikai kapukból álló hálózatot azt állapotgéppel, vagy kacsolási rajzzal, vagy hardverleíró nyelvvel tudod megalkotni (pl A=B&C|~D) stb... De gyakorlatilag minden logikai építőelemet ki tudsz benne alakítani. Megadod egy egy elem ki és bemeneteit, majd ezeket "összekötöd", azaz leírod, hogyan kapcsolódnak.
Az integráltsága szabja meg mennyit tudsz beletuszkolni. Például sorosport kezelés is meg tudod csinálni. Az órajel leosztásával egy baudrate generátor elemet építessz, majd ezt egy általad leírt számlálóra, azt meg általad leírt shiftregiszter léptető jelére kötötd például. A shiftregiszterbe pedig szépen töltögeted valami másik jel hatására valahonnan a bytokat amiket ki akarsz adni. Igaz hogy a 15 ropi kicsit drága, de van egy coolrunner 2 meg egy xc9500xl is a kittben. Tehát tudsz választani is hogy a végső hardveredben melyiket használd majd. Van hozzá kébel, szoftver és egyéb kijelzők, kapcsolók, amik a fejlesztésnél jól jönnek. Ha te építenéd akkor se biztos hogy olcsóbb lenne. És később bármit fejlesztesz jól jöhet. Én még nem tudtam eldönteni hogy Spartan 3 kit vagy CPLD kit legyen. CPLD-hez ugyanis kéne szereznem 10ns-os memóriát valahonnan. Az FPGA-ba meg csak beleírod hogy "legyen benned egy 2Kilós FIFO ilyen meg olyn ki-bemenetekkel, dualport stb. és ezeknek a ki be menő jeleknek a hatására mit csináljon." Sajnos CPLD-be nem lehet ezt szerintem, mert valahogy más a felépítése talán, és nem elég sok a logikai cellája. Spartan3 mellett szólna hogy VGA-t is tudnék vele kezeleni, igaz csak 8 színben. Az ára mondjuk kétszer ennyi, és saját magamnak nemnagyon tudnék egy ilyen 100 lábút beépíteni, amikor kész a kapcsolás és le akarom gyártani. Szóval most kb 6:4 arányban a CPLD fele hajlok ![]()
Idézet: „Programozónak jó lesz ez? http://www.xilinx.com/support/programr/jtag_cable.pdf” En majd ezt fogom megepiteni : Simple and cheap way to experiment with Xilinx CPLDs.
Mondjatok nekem egy AD konvertert ami DC-től 40MSPS-ig bírja
![]() ![]()
Szerintem a max1444,max1446 és max1449-nél nincs alsó határ. Legalábbis az adatlapban nem láttam. Amúgy mit akarsz te 10KHz-nél lassabban mintavátelezni? Csináld azt hogy 10Khz-en mintavételezel és a RAM-ba csak minden 10.-et vagy akárhanyadikat írod be.
Értem, csak az elektronika nem tud kevesebbet menteni a mértnél. A digitális panelt már nem vagyok hajlandó áttervezni
![]()
Én nagyon is értem miért akarsz lassan mintavételezni. Ezt a mintaeldobás nem oldja meg . Megnézem a TLC5510 adatlapját. Bár nem láttam semmit.
Idézet: én nem értem miért nem jó a mintaeldobálás. Miért jobb ha nem eldobálósra csinálja?? „Én nagyon is értem miért akarsz lassan mintavételezni. Ezt a mintaeldobás nem oldja meg .” Idézet: „Csak bonyolítja a kapcsolást.” nemhiszem hogy olyan nagyon bonyolítja, csaka ram clockja után kell egy freki osztó, sztem... nem? ![]()
Én is úgy látom, hogy a TLC5510-ben nincs minimális frekvencia.... csak az a fránya 20MSPS.
Szerintem előbányászom a TDA8703-mat és kultúráltan összerakom próbapanelon vele az analógrészt....
Igaz, de
A frekvenciaosztó után kell egy demultiplexer amivel kiválasztod ogy most mennyit ossszon, amit vezérelgetni mikrovezérlővel.... persze egy darab IO láb nincs szabadon.... ![]()
hm..., na majd az én szkópomat nézzétek meg!
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |