Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hali!
Ha már itt tartunk, hogyan pozicionálod a beültetési rajzot? Először kifúrod a nyákot és fény felé tartva a furatokon látod mit hová mozdíts? Ezt ki szeretném é is próbálni, csak a Sprint Layout-ban a beültetési rajzot a FF nyomtatóm szürkének nyomtatja, az nem hiszem hogy megmaradna rajta, de majd azért kipróbálom egyszer. Üdv!
Nekem a nyák túloldala is olyan forró ,hogy simán elolvadna a cellux !
Szia
A maratás után először méretre vágom a nyákot úgy, hogy a körvonalat jelző rézfólia kb fele megmaradjon (vasfűrész és reszelő) kifurkálom a nyákon a furatokat, először kis mérettel aztán a vastagabb lábú alkatrészeknek megfelelően, ha van rögzítő furat azt is pontos átmérőre ( számítógépes csavarokhoz 3-3,5mm-es). A furkálás után a vizes csiszoló szivaccsal leszedem a sorját mindkét oldalon, leöblítem és megszárítom hőlégfúvóval a panelt. A papírt mindig nagyobb méretre vágom, kb 2-2,5cm-el mint a panel mérete, hőlégfúvóval felmelegítem a nyákot, és a papírt is hogy kicsit megfényesedjen a toner rajta, ezután a furatokon keresztül és a körvonalakhoz igazítom a nyákot, ráhelyezem a papírra, óvatosan melegítek rajta a hőlégfúvóval, és egy puha rongyal rányomkodom a papírra, fordítás újból simogatás, melegítés simogatás, kicsit hűl és mehet a vízbe, kb 2-3 perc és szépen le lehet húzni, átmelegítés után, vízben körömkefével leszedem a rajtamaradt vékony papírhártyát. Patexati ötlete alapján WD40-el befújt rongyat átkenem a rajzolatot, szépen kifeketedik, kis törölgetés után hőlégfúvóval felmelegített lakkal lefújom, úgy 5 perc száradás után kis után-melegítés hőlégfúvóval kb 15-20cm-es távolságból. Hamarosan kész a ma esti panel, most melegszik a páka és forrasztom be az alkatrészeket. Én Eagle 5.4-et használok jelenleg, nyomtatásnál ki lehet választani, hogy feketében nyomtassa, ekkor minden szín helyet feketében nyomtat. Így a beültetési rajz szürkéje is szépen feketén nyomtatódik ki. A 0.16inch-es vonalakat is szépen át lehet vasalni, a feliratok még ennél is vékonyabbak. Képek hamarosan. Bari
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen lakkot használtok a beültetési oldalra. Vagy bármilyen ami átlátszó és megszárad?
Szia
Én Prysma Color acryl lakkot használok, létezik matt és fényes változatban is, mind a beültetési, mint a forrasztási oldalon beültetés után. Csatoltam a tegnap esti termés Sajnos a mikrofon bekötését elrontottam, pont másik láb lett bekötve, ezért ma csinálhatok újat belőle.
Maratás után de még a fúrás előtt ha fény felé tartod, simán át kell tudni látni rajta. Mondjuk én fóliából csinálom a beültetési rajzot, és az lilás színű lesz a napfény hatására.
Szia!
Köszönöm a segítséget. Nagyon jól néz ki a nyákod!
Nagyon szép nyákokat készítesz,gratulálok
![]() De miért van az,hogy ötvözöd a két nyelvet?Legyen vagy magyar vagy angol,de így elég érdekes...
Mindenkinek köszönöm a gratulációkat
Egyre jobban megy ez a hőlégfúvós technika, a ma esti panel már hiba nélkül sikerült, most van a maratóban. Kíváncsi vagyok, hogy nagyobb panel esetén lehet e használni, de remélem majd hamarosan kiderül. Ha az acryl szóra gondolsz akril helyett, így sikerült. Zoly15: szívesen Bari
Ezek a számítástechnikában elterjedt elnevezések. A többi pedig a készítő infója Magyarul, ez így jó szerintem, én is így feliratoztam volna. És tényleg jó lett a panel
Sziasztok! Lézernyomtatót szeretnék beszerezni NYÁK készítéséhez, ez ügyben szeretném a segítségeteket- véleményeteket kérni.Milyen típust ajánlanátok, illetve mit nem...Milyen felbontást tudjon (elég a 600*600 , 600*1200 dpi vagy nagyobb felbontásút nézzek?)Hosszabb távra gondolkozom, és a vékonyabb vonalvezetésű paneleket is meg lehessen vele csinálni.Anyagilag nézve 5000- 15000max 25000Ft ig(ha 25e.akkor már csak a jövő karácsony... ) tudok rászánni .
Hát nem kis távlatokban gondolkodsz... jövő karácsony
Üdv Sándor
Jobban ajánlom a fotóteknikát, nekem nem mindíg sikerült a vasalás, az esetek 70-80% ában javítanom kellett. Amióta fotózom, hibátlan a nyák. 15000 Ft ból bőven kijön! Üdv.: Leslie
Igen mert ahhoz elég egy tintás nyomtató, Bár manapság epsonéknál már csak durabrite-osat kapni az meg nem akar megszáradni a fólián, csak összerepedezik, ezért csinálom pauszra.
Régebben a ragadós A4 es papír hátúljáról szedtem le a fényes részt
. Lehet az volt a gond hehe.Ismerősöm szerint ez olyan mint amikor a banánt meghámozod és csak a héját eszed meg, a belsejét eldobod. Én mindíg mondtam, hogy a héjában van a vitamin. (meg a sasban)
Szia!
Ha komolyabb paneleket szeretnél akkor valóban nem a vasalós módszer a legjobb - hacsak nem tapasztaltad ki a számodra ideális papír / toner / vasaló / napállás kombót. Részemről egyelőre vasalgatok több-kevesebb sikerrel, de ennek az az egy oka volt hogy minden adott volt hozzá otthon. Ha be kéne ruháznom biztos hogy a fotós megoldás mellé tenném a voksom.
Ha lézernyomtatóban gondolkodsz, (tudod használni vasalásos és fotós eljáráshoz is) nézd meg a samsung nyomtatókat, pl ezt: ML-1640 1200×600dpi-s, nekem egy nagyobb testvére van ( ml-2571n 1200×1200dpi), meg vagyok vele elégedve. Pár hozzászólással előrébb találsz képet milyen panelt sikerült vasalnom. 1200×1200dpi-vel szoktam nyomtatni vasaláshoz, de 600×600 dpi-vel is szép lesz a vasalat.
Bari
Köszönöm a tippet! Elég tűrhető gépnek tűnik.
Azt hogy hosszabb távon gondolkozom, nem a megvételre (a jövő karácsonykor csak ha 20-25e.Ft fölött..) hanem a használat idejére vonatkozott A nyomtatót egyébként más nyomtatási feladatokra is használni szeretném (már unom a mátrix hangját hát még a szomszédok...), ezért gondolkozom lézernyomtató vásárlásáról. Másnak milyen tapasztalatai vannak a lézernyomtatókkal (típus, felbontás, ár-érték arány, )?
Most vettem ki a bubis maratóból, Még nincs körbevágva, egy maradék nyákra készült, pont méret volt.
Egész jó, én tegnap ezeket csináltam.
Ma hajnalban meg átterveztem kb a negyedére pdf ben csatoltam a kissebbet.
Sziasztok.Mivel csak tintasugaras nyomtatóm van ezért tanulmányozom a levilágításos módszert.Az lenne a kérdésem hogy ha van itthon egy 250Wos HMLI lámpám azzal megoldható,mert valahol olvastam hogy igen csak hosszabb idő kell a levilágításhoz(kb.10perc)?
Milyen előhívó kell és mennyi magyar Ft az ára?Köszi.
Üdv!
-HMLI: olyan mint egy sima izzó (pl100W), megoldható vele, de inkább akkor már egy párperces napfény, vagy egyéb lehetőség, pl UV-led, vagy UV fénycső. Ezzel is megoldható, de nem a legjobb. -előhívó: NaOH, minimális az ára egy előhívásra nézve. Esetleg Sziti lefolyótisztító, vagy hasonló szerek. Keress rá ezekre a fórumon!
Én inkább az UV levilágítós módszert ajánlom, kisteljesítményű csövekkel is már 5perc alatti a világítási idő.
Előhívó folyadék pedig keverhető a HEStore-ban kapható SENO4007-ből. (a hígítás 1tasak/6-7dl, mert nagyon erős oldat lesz belőle)
ok,a másik dolog meg hogy milyen papír a legjobb erre a technikára és hogy ezeket a papírokat csomagba adják vagy db-ra?
Ja és olyan kellene amire tintasugaras nyomtatóval is lehet nyomtatni?
Legjobb az irásvetítő fólia. Tintasugarashoz az egyik fele érdes, erre rá tud száradni a tinta. Ez darabra árulva kb 80-100ft/A4, de nagyobb csomagban olcsóbb is lehet. Ez a legjobb megoldás, de drága.
Sokan pauszra nyomtatnak, és azon keresztül világítanak, nő a világítási idő! Van aki össze is olajozza, hogy méginkább átlátszó legyen. Ez nagyobb ívben is kapható, szinte filléres az ára.
Meg az utolsó,bocsánat hogy nem egybe teszem fel de így lépésbe jut csak eszembe.Szóval ha olyan NYÁK ot veszek ami fényérzékeny bevontatos azt már ugye nem kell lakkozni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Sajnos a mikrofon bekötését elrontottam, pont másik láb lett bekötve, ezért ma csinálhatok újat belőle. 

. Lehet az volt a gond hehe.