Fórum témák
» Több friss téma |
Hű...basszus....ez elég sok idő lesz mire mindent leírok.
Hol laksz? Ha közel Miskolchoz akkor inkább elmegyek és ott felprogizom laptopról és át is nézem.
Miskolcról egy kicsit messze lakom.Szolnok. Tehát légyszives inkább ird le. Oké? Előre is köszönöm
Hány érzékelőd van és hány kezelőd?
A rendszerbeállítások 3 -ban a 6-ost kapcsold be. A zónakiosztásokat azt te tudod hogy melyik érzékelőt melyik zónára kötötted.
van 5 mozgásérzékelőm és 1 nyitás. Kezelő pedig van 1 ikon és egy lcd kezelő. A rendszerbeállításokon belül a 6-ost bekapcsoltam.
És hogy szeretnéd használni a rendszert? Otthonmaradó mód is kell?
Akkor csak natúr akarod használni a két kezelőt?
az egyik lesz az egyik bejáratnál a másik pedig hátul a másik bejáratnál!
A kezelőknél beállítottad, hogy melyik az egyes és melyik a kettes kezelő!!
A zónákat akkor Te tudod, hogy mit hova kötöttél, programozd fel, Ha van nyitás akkor nyilvánvalóan ki/ bejárati és az infra ha van a bejáratoknál amik az ajtót nézik pedig követő lesz.
A kezelőket már az előtt beállítottam mielőtt csináltam egy keresést! És akkor a nyitás érzékelő meg van ki/be lépésnek és az ottani mozgás érzékelő követésre. Akkor ezzel készen is vagyunk?
A többi zóna azonnali.
A partíció akkor kimarad. A kódok jogosultságát azt add meg ahogy szeretnéd. Nilván valóan a mesterkódot csak Te tudd!! 9.rendszeridők: -belépési késleltetés -kilépési késleltetés -végső kilépési késleltetés : 00 Távfelügyelet gondolom nincs , az kimarad. Nos nagyjából ennyi. próbáld ki, hogy működik e?
Hú ez egy kicsit most sok volt. A többi zóna meg van azonnalira. A jogosultságok megvannak. 2 felhasználó + a mester kód! A kilépési idő és belépési idő elég kb 30mp-re? A távfelügyeletre tényleg nem lesz bekötve hanem csak egy vonalas telefont fogok beköttetni és azt a központba csak azért hogy minket mobilon tudjon értesíteni.
Mérd le, hogy mennyi idő kell az ajtó kinyitásától számolva, hogy a kezelőhöz eljuss és beüsd a kódot.
Ajj-jaj... Ha simán telefonvonalat kötsz rá és megadod a telefonszámodat akkor mikor valami van és hív csak egy búgást fogsz hallani.
Oké arra elég lesz 15 mp is mert a bejárati ajtó mellett van a kezekő!
A búgó hang az a riasztást fogja jelezni nekem mobilon?
Ha csak a riasztás lesz beállítva, hogy eljelentse akkor felhív egy ismeretlen szám és csak egy nagy búgást hallasz a telefonból.
És hogy lehet még másképpen beállítani hogy ne csak búgás legyen hallható? Lehet mást is elküldeni jelentésbe a telefonra a riasztáson kivűl?
Hogy ne a búgást halld ahhoz kell még a riasztóhoz egy Voicmodul (hangmodul). Ez olyan készülék, hogy rámondasz különböző üzeneteket pl: riasztás, szabotázs... Összedugod a risztóval és felprogramozod, hogy a különbozó esetekben milyen hanüzenetet küldjön neked. Így a telefonban nem búgást fogsz hallani, hanem amit rámondtál a hangmodulra.
Értem. És ha búgást hallok akkor azt lehet valahogy nyugtázni hogy pl. ha riasztás történt azt tudomásul vettem?
Értem. Akkor elvileg készen van? A sziréna beállításhoz nem kell nyúlni? Illetve a telfon szám mellett a jelentő fórmátumok mit jelentenek?
conact ID: BSIA Fast format: Pyronix PC: Pager: Még egy kérdés. A SEOL Alarm Zones mit jelent?
riassz be és ha megszólal a sziréna akkor nem kell nyúlni semmihez. Max a sziréna idejét csökkentheted le, hogy ne 4 percig szóljon.
A formátumok a távfelügyelet számára van, hogy most épp milyen rendszerre vannak beállva. Általában contact ID. Szimpla lezáró ellenállás,egy ellenállás van.
Sziasztok!
Matrix 6 központ programozásban keresek szakértőket!!! HELP!!!
Megpróbálom "röviden" leírni.
Adott egy komplett rendszer, ami kb 5 évig hibátlanul működött. kb 2 hete nem élesedett be mikor megtörtént az utolsó zónából történő kilépés. Volt hangjelzés (hogy a zóna lezárt), de nem aktiválódott a rendszer. "okos" ember tanácsára RESET! Ez egy FULL reset volt, a panelen jumper rövidre zár, mérnöki kód, + a reset kódja (asszem 751). Azóta a szitu a következő: bármit csinálok, mindig szabotázst jelez! A mostani állapot a következő: MINDEN zóna kiiktatva a panelon, a zónák rövidre zárva 4,7k-s ellenállással. Semmi egyéb nincs bekötve (külső - belső sziréna, szabotázsok... szóval semmi, csak a kezelő, meg a 6 zóna ellenállással lezárva! A jelenség: áram alá helyezve a rendszert, szépen lefut a teszt, és csendben van. Programozható, a dátum, idő, kódok megváltoztathatók...., tehát részben örülök. Viszont ha bármelyik zóna ellenállását kiveszem (akár az első, azaz a késleltette belépőét) mindjárt sípol a kezelő, és szabotázst jelez ki! szóval első körben ennyi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |