Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba
 
Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 10
(#) preq hozzászólása Nov 30, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Onkyo Tx9022 -es rádiós erősítőm ami hosszab állás után ,mondjuk egy éjszakai áramtalanítás után első bekapcsoláskor recseg és ki-ki hagy a hang 1-2 percig . Többnyire csak a jobb hangszóró de van hogy a bal is . Ha már üzemelt egy pár percet nagy valószínűséggel már nem csinálja aznap. Ha tekergetem a hangerőt terhelést bírja, nem recseg. Mi lehet a baja???
(#) snakesix válasza preq hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
talán a védelem reléje.
de ez csak tipp
(#) rascal válasza preq hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Szia!

Nekem Onkyo TX-SR500E van és pár év után ugyan így kezdett viselkedni. A surround csatornák halkabban, recsegve szóltak.
Mivel a garancia már lejárt, szétszedtem és arra jutottam, hogy a hangszórókat kapcsoló relék kontakthibásak. Nem beleztem ki, csak a könnyen mozgatható csatlakozókat, a forrasztásokat ellenőriztem, és a jelfogók kocogtatásával is próbálkoztam. Ez utóbbi mindig bevált. A jelenség rendszerint halk hangerőn jelentkezett, ezért azóta, hogy ezt felfedeztem, az erősítő bekapcsolása után az első dolgom, a teszthang "lejátszása" legalább 70-es hangerőn. Ezzel a torok köszörüléssel mindig helyrejön.

Remélem segítettem,
üdv:
Rascal

u.i:
Ha digitális bemenetről DD 2.0-t adsz rá, akkor a surround nektek is "nyikog" egy kicsit, mint amikor teniszezők a műanyag pályán játszanak? Ha átkapcsolom az analóg forrásra (akkor ugyan azt a hangot tisztán dekódolja). Kipróbáltam több kábellel, több forrásból. Ez is 1-2 év után jött ki, ezzel el is vittem szervízbe, de hallhatólag nem csináltak vele semmit, bár ők valamit állítólag kicseréltek.
(#) preq válasza rascal hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Nekem csak indulásnál recseg és el halkul , aztán minden oké... Ha kontaktos tegyük fel , akkor mitől lesz érintkezés 5perc múlva? Hibaüzit nem ír ki.
(#) rascal válasza preq hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Talán a relék érintkezőpogácsái korrodálódtak, vagy ki/be kapcsoláskor keletkező ívek megégették a felszínét és így megnő az átmeneti ellenállása. Amikor áram folyik rajta keresztül ez elmúlik. Minél intenzívebb, annál hamarabb. Az okát nem tudom, talán felmelegszik az átfolyó áram hatására, és ez segít rajta. Nálam a teszthang nagy hangerőn azonnal helyrehozza, és amíg ez így marad, addig minek piszkáljam? Gondolom neked is van az erősítődön ilyen fehér zajos teszt lehetőség.


(#) preq válasza rascal hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Nem nekem nincs zajos teszt lehetőségem, sőt még csak nem is surround a cucc bár van A és B hangszóró kimenete neki. Sajnos B -ben is recseg . Bár ide min 8 Ohmos hangszórót kellene tenni nekem meg csak 6 ohmos van, de nem ez a baj. Számítógépről ha küldök rá hangot rca kábelen szintén recseg elhalkul mintha nem érintkezne aztán egy idő múlva tökéletes.
(#) rascal válasza preq hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Próbáld meg valamelyik rádióadót használni teszthang helyett. Az enyémen kipróbáltam, hogy két adó közé állítva tudok-e fehér zajt csiholni vele, de sem az FM-en sem az AM-en nem lehetett, mert levette a hangerőt. Én valami beszélgetős műsorral próbálkoznék, mert ott a műsor monó jellege miatt a két hangszóró ugyan azt kapja.
A lényeg, hogy nagy hangerőn szóljon, mert ha az a baj ami nálam is, akkor az 1-2 másodperc alatt rendberakja.

Most nézem, hogy a "B"-n is recseg. Más hangszórókkal, más kábelekkel (bemenet/kimenet) is próbáltad? Van olyan hangszóróm, ami egy időben rendszeresen nem akart megszólalni, csak azután, hogy megütögettem a membránját. Aztán elmúlt és gond nélkül ment... Tiszta vudu.
(#) preq válasza rascal hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Még másik hangfallal nem volt időm próbálni de meg fogom tenni mert most egy pár 3utas kenwood 6 ohmos 100w os mini-hifi hangfala van rákötve ami ráadásul megütődött egy kissebb karambol után (csomagtartóban volt) de a hangszórókon külsérelmi nyom nincsen. De sérülhet úgy meg hangfal hogy 1-2 percig rosz utána jó? Szerintem az lesz a gond ami neked, hangerőt ráküldöm aztán vissza és megy is...
Bosszant viszont!
(#) rascal válasza preq hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Elképzelhetőnek tartok ilyen sérülést, mert a hangfal mozgóalkatrészt tartalmaz, így a rezgése egy lazább kontaktust összecsiszolhat. Bár elismerem, ez nem valószínű, főleg ha mind a két hangfal produkálja.
A csúszóérintkezős kapcsolók pont ezzel súrlódó elcsúszással tisztítják meg automatikusan a felületüket.
Ha a nagy hangerő azonnal helyrehozza, akkor szerintem kár szétszedni. Ha úgy is 1-2 percig tart, akkor lehet, hogy valami más baja van, pl. valaminek el kell érnie az üzemi hőmérsékletet.
(#) walter válasza rascal hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Szia!
"Van olyan hangszóróm, ami egy időben rendszeresen nem akart megszólalni, csak azután, hogy megütögettem a membránját. Aztán elmúlt és gond nélkül ment... Tiszta vudu."
Nagy az esélye,hogy a hangszóró tekercs kivezetése kontakt hibás. Forrasztást vagy a kivezető flexi huzalát érdemes lenne átnézni.
(#) rascal válasza walter hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Szia!

Amihez hozzáfértem az rendben levőnek tűnt, amelyik vége bemegy a papír alá, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni. Amúgy csak egy kisrádióból kiszerelt hangszóró. Hallottam olyan trükköt, hogy egy rövid erős egyenáramú impulzus segíthet ilyen esetben, de lehet hogy csak véglegesíti az állapotot

(#) walter válasza rascal hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Szia!
Nincs másik hangfal amivel ellenőrizhetnéd, hogy hol a hiba?
(#) rascal válasza walter hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Szia!
Ez nem inkább Preq-nek szólt? Én csak példaként mondtam a vacak kis hangszóróm (nem hangfal) történetét, valószínűleg nem is fogom már használni semmire.
(#) walter válasza rascal hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Szia!
De igen neki szólt, elnéztem.
Bár a javaslatommal is késtem.
(#) tungsram válasza walter hozzászólására (») Dec 4, 2009 / 4
 
Közel 30 éve vagyok a szakmában de , én is találkoztam ilyen jelenségel amikor a hanszóró vagy szól vagy nem . Többségében a bevezető litze huzal okozza a gondot mert szó szerint elrohad, magyarán elkorrodeál.
(#) walter válasza tungsram hozzászólására (») Dec 12, 2009 /
 
Igen ezért írtam, Orion HS 280-nál találkoztam ilyen hibával. De lehet a hangfal védő áramkör relé hibája is. Viszont mind kettőt írtátok.
(#) rascal válasza preq hozzászólására (») Dec 13, 2009 /
 
Szia!

Jutottál végül valamire?
(#) joliot hozzászólása Márc 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Onkyo TX-DS747 5.1-es erösitöm, aminek a bal oldala jelentösen halkabb, mint a többi kimenete.
A hangszorobeallito menüben tudom kompenzalni ugy, hogy maximumra teszem a bal oldalt (+12 db) et minimumra az összes többit (-12 db), igy nagyjabol egyforman szol a két oldal. De szeretném megjavitani az erösitöt.
Barmelyik bemenet esetén igy müködik, illetve a hangfalakat is leellenöriztem, az erösitö a hibas.
Belenézve nem latok elfüstölt alkatrészt, illetve a motorizalt hangeröpotméter érintkezéseit atforrasztottam a biztonsag kedvéért, de az sem hozott javulast.
Nincs oszcilloszkopom, egy egyszerü multiméterrel érdemes-e megmérni par dolgot és miket?
Egy ilyen jellegü hiba inkabb a szabalyozo aramkör, vagy a potméter, vagy pedig inkabb a végfokra jellemzö?
Elöre is köszönöm a segitséget,

Zsolt
(#) martin96 hozzászólása Máj 4, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy ONKYO TX-DS676 erősítőm.Az a baj, hogy a hangszínszabályzója nem működik, illetve valamennyire igen, hogy néha a magasat tudja állítani.Mi lehet a baja?

Martin
(#) martin96 válasza martin96 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /
 
Már elkezdett egy kicsitt a jobb oldal sisteregni egy kcsit.
(#) martin96 válasza martin96 hozzászólására (») Máj 14, 2011 /
 
Lemértem a szalagkábelt ami összeköti az alaplapot az előlapi panellal és ahogy láttam néhol összeér benne és nincs meg az ellenálása aminek lenni-e kelene (ott 8 ohm körüli volt.Ez a hiba mennyit számít?Meg az, hogy nagyon melegszik.
(#) martin96 válasza martin96 hozzászólására (») Máj 17, 2011 /
 
A Center hangszórón jól tudja állítani a mélyet.A többin meg néha néha a magas beállítódik valamire.Mi a baja?
(#) OkyNoa hozzászólása Máj 25, 2011 / 2
 
Sziasztok!

Onkyo TX-DS575
Addig eljutottam, hogy DSP panel gondjaim vannak, mert csak úgy indul az erősítő, ha bekapcsolás előtt
HAJSZÁRÍTÓVAL kicsit, (pár mp) melegítem ezt a panelt.
Ha ezt nem teszem meg, egyik bemenetről sem működik. De ha megteszem, akár napokig. De egy ki- bekapcsolás után megint nem működik.

Volt már valakinek hasonló problémája?
Javítható? Drága lesz?

Köszönöm a válaszokat!
(#) rroberts74 hozzászólása Okt 16, 2011 / 1
 
Sziasztok.
Van egy Onkyo TX-DS575 erősítőm.
Csak Sztereóban szól!

-Elszállt a M62447 ic belőle.
Ezt arra alapozom hogy ha bekapcsolom a háttér vagy center vagy sub hangszórókat akkor minden elhallgat..
Másra nem tudok már gondolni.

Sehol nem kapok ilyet.
Ki tud nekem ez ügyben segíteni.
Abban reménykedek hogy tévedek.Tettem fel egy képet is a gyanús alkatrészről a panelen.
(A híba okozata egy aktív mély ládát kötöttem a sub outra. Egy 2 hétig ment is. ünnepekor meg küldtem és a házi mély láda kivágta még a főbizit is a lakásban.Bekapcsolás után a DVD lejászomon is elszállt a kép és az erősítő is azóta csak 2 front szól...)

-Ti vagytok a zsenik.

Kérem segítsetek rajtam.
-Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) bumbi69 hozzászólása Aug 24, 2012 /
 
Sziasztok!

TX-DS484 boldog tulajdonosa voltam - eddig... kb. 1 évig nem használtam, majd újra szerettem volna összekötögetni a hangfalaimmal. Az egyikkel már sikerült is, de egy "rémes pillanatban" fogta magát, kikapcsolt, és egy kicsit füstölt is... Nem vagyok otthonosan mozgó a témában, nyilván: megjavítani sem tudom. Ennek okán inkább csupán annyit kérdeznék: van-e olyan szerviz/szerelő/"szaki", akit ajánlani tudnátok.

Nagyon köszönöm a segítségeteket.
(#) bundyland válasza bumbi69 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Nekem itt javították, semmi gondom nem volt vele!
Bővebben: Link
(#) torok72 hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
sziasztok Van egy onkyo A-22 erősítőm bekapcsol rendesen de hangot nem ad ki mi lehet a hiba
(#) recon666 hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Sziasztok.

Van egy Onkyo TX-SV535 házimozi erősítőm. Pár napja bekapcsolásnál adott egy recsegő hangot és azóta vannak problémák. Szóval be tudom kapcsolni, de általában ki-be kapcsolja magát és kiirja a kijelzőn hogy errordsp. Na olvastam ezt a hajszáritős panel melegtést, de nem reagált rá. Utánna egyszer megszólalt, viszont az feltünt, hogy a hangerőgombon lévő led nem világít, akkor nem szól, ha bekapcsol sem, de a hiba után még vagy 2-3x világított a kis led rajta és akkor szólt.

Valami tipp, hogy mitől? :/
(#) bobi22 hozzászólása Máj 5, 2014 /
 
Sziasztok
Nekem egy használati kellene TX-SV535 Erősítőhöz ha tudna valaki egy magyar nyelvűt az nagyon meg köszönném .
(#) prol4nd hozzászólása Nov 13, 2014 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a a fent említett típusra. Áramtalanítás után sajnos mindent elfelejt, valószínű supercap problémája lesz, de nem találom melyik kondenzátor lehet az.
A service manualt innen lehet letölteni:

http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2&searchstring...00%2FE

Előre is köszönök minden segítséget!
Következő: »»   1 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem