Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektorlámpa helyettesítése
Lapozás: OK   3 / 25
(#) k.gusztáv hozzászólása Nov 30, 2009 /

Sziasztok!

Tudja valaki hogy lehet belépni projektor szervizmenübe?
Üdv!
(#) aflmor válasza k.gusztáv hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

pontos tipus?
(#) k.gusztáv válasza aflmor hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

eiki LC-XNB4M
csak használati utasítást találtam hozzá.
A piros szin el van csúszva...nagyon
(#) k.gusztáv válasza aflmor hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Szia Aflmor

Nem tudod mivel próbálkozzak?
(#) aflmor válasza k.gusztáv hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Próba-cseresznye ->

eIkI.jpg

menü és image gomb 3 másodpercig egyszerre nyomva?
ennyit értek angolból

hhúúú nagy ász vagy! ez előjött,de hogyan tovább?
Piros hogy megy jobbra?

ezeket már végignéztem...mind lila
Mond mennyibe kerül az infó megadom.Vagy inkább utalom elöre

Föntről a 4. ->
http://www.iceco.com/Eiki/Service%20Manual%20XG110_210.pdf csak kicsit más a tipus
(#) k.gusztáv válasza aflmor hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Valamit úgy elnyomtam...már csak egy másodpercig van kép..
Egyébként egy 55w-os autóizzó van benne és ha nem lenne elcsúszva a piros(másfél méterről 2 centivel)akkor láttam volna hogy mit csinálok.
(#) gecsek hozzászólása Dec 16, 2009 /

Milyen izzóval lehet/érdemes helyettesíteni az eredeti izzót? Tudtok mondani konkrét típust?
(#) aflmor válasza gecsek hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Miben? Mi az eredeti? "tudnál mondani egy konkrét tipust?"
(#) gecsek válasza aflmor hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Ez a téma címe is
De a kérdés, hogy milyen izzót tegyek a projektor izzó lyukjába, aminek kellően erős a fénye. És itt nem az érdekelne, hogy pl. fémhalogén, hanem pontos sorozatszám.

Az eredeti elektronika ki van iktatva.
(#) perry hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Sziasztok.

kérdésem illetve a problémám a következő:van egy toshiba44pl93g prjektoros tv-m lámpa nélkül,van egy toshiba tdp-s2 projektorom működésképtelen jó lámpával.Belerkktam a tv-be a lámpát de nem gyújtja be próbálkozik vele,de csak csattog van e megoldás a házasitásukra?
(#) Bell válasza gecsek hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

KXT-654-BC
(#) perry válasza Moka hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Szia nekem tudnál e abban segíteni,hogy iktassam ki a lámpa elektronikát,hogy a gép működjön,ki tudjam próbálni a tv-t hogy más nem e nyúvadt ki benne.Projektor izzóval szeretnék belevilágítani.Ez egy toshiba tv 44pl93g.A lámpa panelról van képem.
előre is köszi
(#) muimui válasza perry hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Szia, egy képet ha tudsz, akkor rakj fel a tv eredeti izzójáról, és a projektor izzojáról.
(#) perry válasza muimui hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Sajnos a tv lámpája már nincs meg,a neten meg lehet találni a tipusszám szerint horror áron,a projektor panelrol is teszek egy képet,ami szerintem tu compakt ahoz hogy cseréljem a tv-ével,de még csak a lámpatrafo sem eggyezik,hiába toshiba ez is.
(#) muimui válasza perry hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Az lenne a lényeges dolog, hogy milyen gyujtást igényel maga az izzó, mert lehet hogy nagyfesz gyujtás, és kisfesz, akkor ottvan a lehetőség, hogy váltakozófeszültség, vagy egyenfeszültség. Sok lehetőség adott. Ezeket kellene kideriteni. Ha jól láttam a képről, az egy nagyfeszültségü gyujtású izzó akar lenni, az hogy milyen AC oder DC ebből a kameraállásból nemderül ki. Ezeket kéne megtudni. Ha ezek megvannak, akkor folytathatjuk Amugy mit ártott szerencsétlen projektor?
(#) perry válasza muimui hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Nos per pillanat az lenne a lényeg hogy az elektronikával elhitessem hogy a lámpa működik,valani átkötéssel,hogy megvilágitsam a másik lámpával,hogy eggyáltalán működik a dög.A lámpája nagy feszes. lehet ugyanis a mérőműszeremet kinyírta (azota is 778voltot mutat).Délután megprobálok részletesebb képeket felrakni,léneg ne kapcsoljon lámpa hibajelzéssel ki.
Köszi az érdeklődést,ja a projektor dlp vagy panelhibás.
(#) muimui válasza perry hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Akkor kezd alakulni, a helyzet. Bekéne hogy gyujtson. Ha van a közeledbe fémhalogén izzó, azzal kitudod probálni. Az mindenhol begyujt. Oké. Várom a képeket

A képen látható 150w-os izzóval próbáltam,villog de nem gyujtja be.Valami más megoldás van e,a lényeg az hogy a tv elektronika működjön,erre a részére nem is lenne szükségem a kipróbálásához (legalábbis egyenlőre)

Ez bizony rosszhir. Ha jól tudom a feszültséget figyelik ezek az optókon. Azokra kéne rámérned, hogy mit ad ki, mikor gyújt, és akkor amikor épp nyugalomban van.

És még pár nem tudom mi lenne fontos

Probáltam mérni,de kinyúvasztotta a műszeremet,igaz a lámpánál mértem 500v-os értéknél,és azóta fixen 778 v-ot mutat mégfőtt mást egyenlőre nem is tudok mérni.A projektornál ha jol emlékszm 33-37v körül mértem.

Akkor egy szervizkönyv kéne hozzá. Megkéne tudni, hogy mit is figyel az optókon. A multidért pedig sajna. De a gyujtás, az itt 5 és 10 KV között van.

Na igen arrol megfeletkeztem hogy töbször is visszagyújt ha nem indul,a szevizköny nekem elérhetelennek túnik.

Bizony, visszaám. De akkor javaslom, hogy fektess be egy uj multiba, és mért meg az opton a feszt, különböző fázisokban.
(#) perry válasza muimui hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Tisztelettel megkövetlek: igen.a fémhalogén beindul igazad volt.A rémálom ami velem szorakozott,kontakhiba kinomba a catlakozót szétszedtem,és lás csodát vezeték leválva ,de azért áthuzott,szentlségelés és a hiba elhárítása után lámpa begyul,igaz 150 wat a 200 hejjet így néhány perc után kikapcsolt,lelkesedésemben rátettem a poji lámpát,és megy.
mostmár fokuszálni kell,reméle sikerül.Az is lehet hogy a tv is szar mivel még csak halvány és szurke.
Elnézést kérek mindenkitől akinek eggy mástperc fölösleges fejtörést is okoztam!!
Szégyenemre azért közzéteszem hogy okuljatok,ha igazatok van ne tágitsatok a hiba máshol van!!
Következő: »»   3 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem