Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Projektorlámpa helyettesítése
Sziasztok!
Tudja valaki hogy lehet belépni projektor szervizmenübe? Üdv!
eiki LC-XNB4M
csak használati utasítást találtam hozzá. A piros szin el van csúszva...nagyon
Szia Aflmor
Nem tudod mivel próbálkozzak?
menü és image gomb 3 másodpercig egyszerre nyomva?
ennyit értek angolból
hhúúú nagy ász vagy! ez előjött,de hogyan tovább?
Piros hogy megy jobbra?
ezeket már végignéztem...mind lila
![]() Mond mennyibe kerül az infó megadom.Vagy inkább utalom elöre
Föntről a 4. ->
http://www.iceco.com/Eiki/Service%20Manual%20XG110_210.pdf csak kicsit más a tipus
Valamit úgy elnyomtam...már csak egy másodpercig van kép..
Egyébként egy 55w-os autóizzó van benne és ha nem lenne elcsúszva a piros(másfél méterről 2 centivel)akkor láttam volna hogy mit csinálok.
Milyen izzóval lehet/érdemes helyettesíteni az eredeti izzót? Tudtok mondani konkrét típust?
Miben? Mi az eredeti? "tudnál mondani egy konkrét tipust?"
![]() ![]()
Ez a téma címe is
![]() De a kérdés, hogy milyen izzót tegyek a projektor izzó lyukjába, aminek kellően erős a fénye. És itt nem az érdekelne, hogy pl. fémhalogén, hanem pontos sorozatszám. Az eredeti elektronika ki van iktatva.
Sziasztok.
kérdésem illetve a problémám a következő:van egy toshiba44pl93g prjektoros tv-m lámpa nélkül,van egy toshiba tdp-s2 projektorom működésképtelen jó lámpával.Belerkktam a tv-be a lámpát de nem gyújtja be próbálkozik vele,de csak csattog van e megoldás a házasitásukra?
Szia nekem tudnál e abban segíteni,hogy iktassam ki a lámpa elektronikát,hogy a gép működjön,ki tudjam próbálni a tv-t hogy más nem e nyúvadt ki benne.Projektor izzóval szeretnék belevilágítani.Ez egy toshiba tv 44pl93g.A lámpa panelról van képem.
előre is köszi
Szia, egy képet ha tudsz, akkor rakj fel a tv eredeti izzójáról, és a projektor izzojáról.
Sajnos a tv lámpája már nincs meg,a neten meg lehet találni a tipusszám szerint horror áron,a projektor panelrol is teszek egy képet,ami szerintem tu compakt ahoz hogy cseréljem a tv-ével,de még csak a lámpatrafo sem eggyezik,hiába toshiba ez is.
Az lenne a lényeges dolog, hogy milyen gyujtást igényel maga az izzó, mert lehet hogy nagyfesz gyujtás, és kisfesz, akkor ottvan a lehetőség, hogy váltakozófeszültség, vagy egyenfeszültség. Sok lehetőség adott. Ezeket kellene kideriteni. Ha jól láttam a képről, az egy nagyfeszültségü gyujtású izzó akar lenni, az hogy milyen AC oder DC ebből a kameraállásból nemderül ki. Ezeket kéne megtudni. Ha ezek megvannak, akkor folytathatjuk Amugy mit ártott szerencsétlen projektor?
![]()
Nos per pillanat az lenne a lényeg hogy az elektronikával elhitessem hogy a lámpa működik,valani átkötéssel,hogy megvilágitsam a másik lámpával,hogy eggyáltalán működik a dög.A lámpája nagy feszes. lehet ugyanis a mérőműszeremet kinyírta (azota is 778voltot mutat).Délután megprobálok részletesebb képeket felrakni,léneg ne kapcsoljon lámpa hibajelzéssel ki.
Köszi az érdeklődést,ja a projektor dlp vagy panelhibás.
Akkor kezd alakulni, a helyzet. Bekéne hogy gyujtson. Ha van a közeledbe fémhalogén izzó, azzal kitudod probálni. Az mindenhol begyujt. Oké. Várom a képeket
![]()
A képen látható 150w-os izzóval próbáltam,villog de nem gyujtja be.Valami más megoldás van e,a lényeg az hogy a tv elektronika működjön,erre a részére nem is lenne szükségem a kipróbálásához (legalábbis egyenlőre)
Ez bizony rosszhir. Ha jól tudom a feszültséget figyelik ezek az optókon. Azokra kéne rámérned, hogy mit ad ki, mikor gyújt, és akkor amikor épp nyugalomban van.
És még pár nem tudom mi lenne fontos
![]()
Probáltam mérni,de kinyúvasztotta a műszeremet,igaz a lámpánál mértem 500v-os értéknél,és azóta fixen 778 v-ot mutat mégfőtt mást egyenlőre nem is tudok mérni.A projektornál ha jol emlékszm 33-37v körül mértem.
Akkor egy szervizkönyv kéne hozzá. Megkéne tudni, hogy mit is figyel az optókon. A multidért pedig sajna. De a gyujtás, az itt 5 és 10 KV között van.
Na igen arrol megfeletkeztem hogy töbször is visszagyújt ha nem indul,a szevizköny nekem elérhetelennek túnik.
Bizony, visszaám. De akkor javaslom, hogy fektess be egy uj multiba, és mért meg az opton a feszt, különböző fázisokban.
Tisztelettel megkövetlek: igen.a fémhalogén beindul igazad volt.A rémálom ami velem szorakozott,kontakhiba kinomba a catlakozót szétszedtem,és lás csodát vezeték leválva ,de azért áthuzott,szentlségelés és a hiba elhárítása után lámpa begyul,igaz 150 wat a 200 hejjet így néhány perc után kikapcsolt,lelkesedésemben rátettem a poji lámpát,és megy.
![]() mostmár fokuszálni kell,reméle sikerül.Az is lehet hogy a tv is szar mivel még csak halvány és szurke. Elnézést kérek mindenkitől akinek eggy mástperc fölösleges fejtörést is okoztam!! Szégyenemre azért közzéteszem hogy okuljatok,ha igazatok van ne tágitsatok a hiba máshol van!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |