Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényképező hiba
 
Témaindító: kuvikk, idő: Jan 25, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 8
(#) bbb válasza Solt85 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
azt nézd meg, hogy a fényképek, amiket készítesz vele tartalmazzák-e ezeket a furcsaságokat. ha benne van a vízszintes vonal, akkor lehet az optikában a gond, de lehet sima kontakthiba is. (de lehet akár egy hajszál is az optikán!). a zavaros képet megint kérdés, hogy hol csinálja? ha a fényképen is megjelenik, akkor megintcsak az optika körül kell körülnézni (mondjuk a fényérzékelő cmos/ccd ic körül), ha nem, akkor az lcd kijelző vezetékei környékén.
(#) Solt85 válasza bbb hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
Hali !

először is köszi a reagálást , nos ha éppen úgy gondolja a gép hogy makacskodik, és zavaros a kép az lcd-n, akkor az elkészített kép is zavaros. Ha pöckölgetem rázogatom a gépet, mozgatom ide-oda akkor megjavul a kép.... vagy van hogy ez sem segít.... az lehet hogy valaki leejtette, vagy ... megnyomta, vagy odaütődött valahova, és ha szerencsém van akkor nem eltört hanem csak elmozdult benne valami ? .... Olvastam a neten hogy van sok CCD hibás ebből a típusból, Vaterán is találtam ilyen eladó gépet.... remélem az enyémmel nem ez a gond, mert eddig kiválóan működött.... Mit javasolsz, vigyem szervízbe ? vagy szedjem szét magam ? vagy hagyjam ahogy van ?, mert végülis lehet vele fényképezni, csak idegesítő hogy 10 perceket kell vele játszani mire megjavul.

Üdvözlettel: Zsolti
(#) bbb válasza Solt85 hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
sajnos ha az elkészített kép is hibás, akkor a ccd a gond. milyen gépről van szó egyáltalán? javíttatni nem biztos, hogy érdemes, meg kell kérdezni márkaszervízt mennyiért vállalja el. (nekem pl. komplett elektronika cserét nem vállalták el a yakumo cx55-ben, mondván vegyek inkább új gépet... erre 5000-ért szereztem németből egy optikahibásat, és azóta is van fényképezőm )
szóval ha nagyon nem akarják elvállalni, akkor lehet kuka, vagy olyat kell szerezni, ami optikahibás, de jó az elektronikája.
(#) Tom-ee válasza Solt85 hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
A pöckölgetés nekem is ment egy ideig... aztán kicsit ütögettem, ma meg már az sem segít rajta. Nem törvényszerű, hogy nálad is így romoljon, de ne lepődj meg ha 1-2 hónap múlva csak akkor "hajlandó dolgozni, ha jó napja van" Nézd meg ezt a hózzászólást: #205988 itt látni az enyém állapotát. Ha neked is ilyesmi a hiba, akkor sztem is ccd vagy kábel, mert én nem láttam optikai hibát, amikor szétszedtem. Most fogom újra megtenni ezt, aztán hátha okosabb leszek...
(#) Solt85 válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
Nos nekem is hasonlókat művel, bár a lilás szín nincs, inkább csak az hogy elmosódott a kép....Akkor megkérdezek valami szervízt ,aztán max ln is megpróbálok szerezni egy optikai hibásat mint bbb.... vagy megpróbálok szerezni bele csak ccd chipet.... vagy az így drága lenne ?
(#) Tom-ee válasza Solt85 hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
Tegnap újra elolvastam a témát és "proba" tanácsolta, hogy van Pesten egy Camera kft nevű cég, akik foglalkoznak ilyennel. Írtam nekik és küldtem minta képet, ma reggel vissza is írtak, h be kéne vinni és meglesik ingyen és bérmentve. Ha CCD baja van akkor kicserélik ingyen függetlenül a garanciától - lejárt egy ideje - úgyh lehet, h ez tényleg vmi Canon betegség lehet. Sztem vedd fel velük te is a kapcsolatot, lehet, h sok kínlódástól kímélnek meg. (hétfőn sztem beviszem én is a gépet és kiderül) Ja, a bevizsgálás is díjtalan, legalábbis nekem ezt írta a hölgy.
(#) Solt85 válasza Tom-ee hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
ok, kösz a tippet. Bár nekem Samsung gépem van de egy próbát megér .

üdv.
(#) Tom-ee hozzászólása Aug 11, 2008 /
 
No, eltartott egy ideig, de megjött a masina. A Camera kft valóban ingyen kijavította a Canon ccd gondját. Egyelőre szuperül működik a gép, remélem így is marad.
A hölgy kicsit unott, de korrekt, a javítás nem volt 1 hét se. Neten megtalálható a bolt is (egyébként VIII. ker.), én írtam nekik, hogy mi a gond, hamar visszaírtak, hogy be kell vinni, és hogy mire számíthatok.
(#) win2006 hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérem.

HP r707-es gépem ccd-je, úgy tűnik, (a fórum elolvasása után) bizonyára megadta magát. Csíkos fényképeket készít. Érdemes javíttatni, ccd-t cseréltetni, vagy jobb, ha az ember nem kínlódik vele.
A gép már 3 éves.
Még szerencse, hogy a nyaralásból haza fele romlott el. De azóta csak csíkos képet csinál!

Várom az ötleteteket.
Köszönöm
(#) Tom-ee válasza win2006 hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Üdw.

Szerintem javítani - házilag - nem érdemes. Én is nagy lendülettel estem neki a Canonnak, teljesen esélytelen lett volna itthon megcsinálnom.
Vagy próbáld meg ezt a már általam sokat emlegetett Camera Kft.-t - egy mail nem kerül semmibe - vagy amit nekem annó mondtak, hogy neten keresel egy ugyanilyet mechanikai hibával és cseréled az elektronikát. Nem tudom megéri-e, nem árt mérlegelni előtte...
(#) katica hozzászólása Szept 17, 2008 /
 
Sziasztok
Van egy Yakumo Mega-Image XS tipusú fényképezőgépem, sajnos valami oknál fogva nem lehet bekapcsolni. Hálás lennék ha valaki tudna számomra egy jó márkaszervízt ajánlani, mert sajnos én nem találtam
Előre is köszi a segítséget
(#) razor válasza katica hozzászólására (») Dec 18, 2008 /
 
Szia
Próbáld meg felvenni velük a kapcsolatot, hátha tudna szervíz ügyben segíteni.Bővebben: Link
(#) bbb válasza katica hozzászólására (») Dec 18, 2008 /
 
sajnos a yakumot nem fogják megjavítani neked. amikor én kérdeztem tőlük, hogy mi a helyzet, akkor flegmán válaszolgattak a telefonba, és közölték, hogy inkább vegyek új gépet.
ilyen hozzáállással nem tudom miért lehetnek ők a hivatalos márkaszervíz.

egyébként amit ők csinálnak ilyen esetben:
- kiküldik németországba
- ott a külföldiek kicserélik a belsejét
- visszaküldik hozzád
te meg elájulsz a számla láttán! (ezért nem éri meg bevinni hozzájuk)

amit én csináltam:
- felhívtam őket, konstatáltam mekkora ****
- elkezdtem ebayen kutakodni ugyanilyen gép után
- vettem egy olyat, aminek a lencséje nem húzódott vissza (beragadt az optika)
- itthon kicseréltem a két gép belsejét, azóta működik.
(#) david1212 hozzászólása Dec 25, 2008 /
 
Sziasztok!
Van egy samsung s760 típusú gépem. 1 hónapos és tegnap óta a kijelzője 2 perc használat után el kezd csíkozódni. A fényképek amiket csinál tökéletesek. Kikapcsolás, 2-3 perc várakozás után újra rendesen működik, de kis idő után megint hibásan működik. Nem lett leejtve ill. nem érte fizikai külső hatás. Mi lehet a probléma?
(#) Kery hozzászólása Dec 14, 2009 /
 
Hello!
Van egy Panasonic Lumix DMC-LS60 márkájú fényképezőgépem és az a problémája, hogy amikor bekapcsolom akkor kiírja, hogy: "kapcsolja ki és be a kamerát".
Vajon mi lehet a baja?És meglehet-e csinálni szerintetek?
(#) Darken013 hozzászólása Dec 18, 2009 /
 
hello all van egy hunday fényképező-m na a hiba az hogy fényképeztem vele és bejöt valami feketeség mint ha kilene kapcsolva megpróbáltam kikapcsolni de nem lehetett kivettem az elemet és ugy meratt pls segicsetek előre is köszi
(#) attrax válasza Darken013 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
elemcsere? tudom ne nézzelek hülyének de 1x javítottam meg így f.gépet...
(#) Zita hozzászólása Dec 27, 2009 /
 
Sziasztok.

Lumix LS60 típusú gépem állandó hibaüzenetet mutat amikor vadi új elemet teszek bele ,nem reagál rá azt írja "cserélje ki az elemet"olyan mintha nem érzékelni az új telepet.Semmilyen típusú elemmel már be sem kapcsolodik.Mi lehet a baja?ediig semmi gond nem volt vele.

Köszönőm előre ha valaki tud segíteni!
(#) muchacoado hozzászólása Jan 4, 2010 /
 
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy érdemes-e javítani a gépem aminek a lencséjébe véletlenül belevilágítottam .

CASIO Exilim EX-Z5

Sötétben jók a képek de világosban csíkos és fényes. Töltöttem fel képeket.

A gép 4 éve volt 60 ezer most nem érhet sokat vegyek újjat,vagy megéri a szervíz?
(#) bbb válasza muchacoado hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Szerintem már sokkal jobbat fogsz kapni annyiért, amennyiért ezt megjavítanák (a hiba okából kiindulva ccd cserét mondanának rá kapásból).
Egy próbát még megér felhívni a szervízt, hogy mit mondanak, vagy egy széttört hasonló gépet szerezni és saját magad kicserélni a belsejét.

Viszont ha rám hallgatsz, akkor inkább veszel egy másikat, ezt meg szétszeded és megpróbálod infrakamerának átalakítani
(#) volan23 hozzászólása Máj 8, 2010 /
 
Az én Fuji gépem valamiért nagyon hamar lemeriti az elemeket,már próbáltam bele 3 féle elemet,2 féle töltővel feltöltöttem de max 20 képet megcsinál és lemerül. Tudnátok valami megoldást javasolni?
(#) kadarist válasza volan23 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /
 
A sima alkáli elemek tényleg gyorsan lemerülnek. Használj akkumulátort!
(#) nejoka hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Üdv!

Adott egy Samsung S730 digitális fényképező. Sötétben jó képet csinál, de ahogy haladok a világos felé, egyre rosszabb. Nappali fénynél a szabadban csak fehérség. Lakásban narancsos színű csíkos kép. A kijelzőn nem lehet semmit észrevenni, csak a mentett kép lesz ilyen. A videofelvételnél viszont nincs hiba. Ott minden OK. Mi lehet a baj? Fénymérés? CCD? Szoftver?

S7303907.JPG
    
(#) piros1 válasza nejoka hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Az én Sony gépem akkor csinált ilyen képeket, mikor elromlott az elektronikus zár, és a kiolvasás idejére nem zárta le a fényutat. Így a CCD a kiolvasás alatt tovább gyűtötte a fotonokat, elmosva és becsíkozva a képfelületet. Ha vakuval sötétben jó képet készít, akkor ugyanez a baja a tiédnek is.
(#) nejoka válasza piros1 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Szia!

Köszi a választ, kicsit megnyugtató. De hol találom ezt a zárat? Mert ha elektronikus, akkor ugye egy áramkör. Ha viszont elektromos, akkor lehet csak beragadt. Elvileg van egy olyan kütyü, ami egy szűrőt tol a lencse útjába, de igen macerás szétbontani, bár nem lehetetlen. Hogy oldottad meg a dolgot? Egyébként valóban így van, vakuval sötétben jó a kép.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Benq fényképezőgépem, és az a baja hogy teljesen feltöltött tölthető elemmel kb. 5 kép után lemerül (az elemben 1,35V van) és rakok bele 2 vadiúj varta ceruzaelemet, bekapcsol akarok fényképezni, fúkuszál és zutty kiírja hogy lemerül, és ha beakarom kapcsolni kihúzza behúzza az objektívét addig kapcsolgattam most a végén kint maradt, mi lehet a baja? mért írja mindig hogy lemerült?
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
vagy szerintetek ez természetes, sima elemmel nem kell működni, és a tölthetőt még töltsem tovább? az a baj hogy ilyen időzítős sz@r töltőm van, és nem tudom mikor van feltöltődve, mert ugyebár 1,2V van ráírva de a sima nem tölthető elemek 1,5V-osak ezt is addig fel kéne tölteni?
(#) piros1 válasza nejoka hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Pontosabban szólva elektromechanikus, de mindig elektronikusként említik. Ez egy apró pillangózár a lencserendszer mélyén, ahol a sugárkúp átmérője aránylag keskeny. Elektromágnes mozgatja ugyanúgy, mint pl. a merevlemez olvasófejét. A mágnest pedig mikroprocesszor vezérli.
A hiba bárhol lehet, tehát a processzor nem ad vezérlő impulzust / a szalagkábel szakadt / a tekercs szakadt / a lamella beszorult stb. Az biztos, hogy macerás szétbontani, még nézelődni is csak nagyító alatt lehet, hát még feszültséget mérni rajta, esetleg külső tápról próbálni... Én nem javítottam meg a sajátomat, mert speciel egy objektív nélküli kamera kellett, direkt zoomhibásat vettem.
(#) piros1 válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Az index fórumon van fényképezős topik néhány ezer hozzászólással, ott is emlegetik ezt a problémát. Állítólag az a gyógymód, hogy lemosod alkohollal az akkuk érintkezőit, és ugyanígy zsírtalanítod alkoholos fültisztító pálcikával a fényképezőgép belső és az elemfedél érintkezőit is. Ha nem használ, akkor meg kell mérni az áramfelvételt, és lehet tovább gondolkodni.
(#) nejoka válasza piros1 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Rávettem magamat, és teljesen szétbontottam. Az ugynevezett SHUTTER-nek szakadt a kábelje, bár érdekes mód a pillangózár be volt csukva. Innét eredhetett a probléma. Megpróbálok szerezni egy használt más hibájú gépből, ha találok. Köszi a hozzászólást!
Következő: »»   6 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem