Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   58 / 123
(#) gleccser16 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A villanócsövek üzemi feszültsége 600V körül van.
Tegyük fel van egy pl. 200w-os csö, 600v üzemi fesz-el és 10µF kondi.
Na de te 320V-ot kötöl rá 20-25 µF-al akkor sokkal nagyobb áram folyik a csövön és tudtommal nem nagyon szeretik ezek a csövek a nagy áramokat és hamarabb tönkre is megy mint 600v-on 10µF kondival. Ez csak az én elméletem de szerintem a gyakorlatban is így lehet.
(#) nyitraitomi válasza gleccser16 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Hát ezért szállt el neked a 30A-es dióda!

Egyébként láthatod, hogy én 1A-es diódákat használtam.
(#) gleccser16 válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Helló.
Gyújtótrafó kell? Mekkora teljesítményű csőhöz?
(#) peter1995 válasza gleccser16 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Fényképező gépből kiszedett csőhöz.Az nem túl nagy teljesítményű.

Nekem van itthon egy pár darab vadonat új gyújtótrafó, ha érdekel. Hol laksz?

Hú az nagyon jó lenne.Bonyhádon lakok(tolna megye)de ha ha tudnál adni egyet a postát is állnám.

Nem tudom ismered-e, a típusát azt nem tudom, 3 kivezetése van és 160/6kV-os. Az szerintem elég lesz a csövedhez. Már a 250w-os csövet is néha begyújtotta...

A ZTR200?Itt a kapcsolás
Az szerintem jó lesz.
(#) Travolta válasza nyitraitomi hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Hidd el,hogy nem attól szállt el.A Mini Flash és az Astro AS500-as strobikban is ez a kapcsolás üzemel.Sőt, ha megnézed az összes nagyteljesítményű strobi rajzait, azokban is ezt a feszkétszerezőt alkalmazzák.

Ilyen:

ztr200a.jpg

(#) djgombi válasza gleccser16 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Így érthető
(#) nyitraitomi válasza Travolta hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Az lehet! De ezek az áramkörök nem átlagos házi hálózathoz vannak tervezve! Egyébként nem kell azt hinni, hogy a gyári kapcsolások tökéletesek! Áramkorlát nélkül nem illik ráakasztani a hálózatra! Egyébként mutatok itt szerelő rajzokat amik nagyobb teljesítménynél is hasonló kapcsolásban szimpatikusabbak!

Bővebben: Link
Bővebben: Link

Tehát láthatod, hogy még az 1700 W-osban is van áramkorlátozó!
De ha tetszik hívhatjuk áramlőkés- korlátozónak is!
(#) djgombi válasza nyitraitomi hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Ez a tekercs kb mekkora induktivitású? Toroid magra jó ha el van készítve?
(#) akraticobicob hozzászólása Feb 17, 2010 /

Üdv!
Vakut építek, próbáltam stroboszkópból, végül nem tudom mi lett, de működik (az alábbi kapcsolás kétszerező nélkül, sima egyenirányítóval). Viszont már majdnem 1000 mikrofarad kapacitású kondenzátorbankból kapja a lökést, mégis növelném a fényerejét. Utánaolvastam a fórumon, és mintha azt írtátok volna, hogy feszkétszerezőt kell elé rakni, és akkor kisebb kondi kell ugyanakkora fényerőhöz. Összerajzoltam egy kapcsolást, ahogy gondolom, és ahhoz lenne pár kérdésem.
Így működhetne is akár? Ugye 600V fölött lesz, akkor elvileg akkora kondik kellenek bele, amik 600 Volt fölött bírják? Biztosítékot hova kössek, és mekkorát? Mekkora tekercs, és kondi kell a kétszerezőbe?
Egyenlőre ennyi, remélem senkinek nem okoztam fejfájást
Köszöni a válaszokat: Tomi!

vaku.jpg

(#) zenetom válasza akraticobicob hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

1000µF ?! :shocking:
Milyen tipusú a villanócső?
(#) akraticobicob válasza zenetom hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

ShadeW írta, hogy ha vakunak használom, akkor Ws-ként 16,6 µF mehet neki. Ez egy 250Ws-os cső, így elvileg 4000µF-ig mehet.
Tényleg, még egy kérdés eszembe jutott.
Ha megcsinálom feszkétszerezősre, akkor ezt mondjuk a felére le kell vennem?
(#) dB_Thunder válasza akraticobicob hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Negyedére! A feszültség növekedésével négyzetesen nő a teljesítmény.
(#) Műszerész hozzászólása Feb 18, 2010 /

Sziasztok! Pár éve megépítettem 3db HE-s strobit tökéletesen működnek, az lenne a kérdésem hogy a vaku cső helyére be lehetne tenni pl egy 9W fénycsövet?
A Cső élettartalma nem érdekel van rengeteg belőle.
Üdv.: Tibi
(#) dB_Thunder válasza Műszerész hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Nem!
Ezek a kis csövek könnyedén gyújtanak már 300voltos tápfeszültségtől. Ha nem is azonnal de pár villanás után szerintem égve marad a fénycső! Talán a 120cm hosszú csövekkel lehetne játszani ilyet.
(#) Műszerész válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

köszönöm segítséged, ha lesz időm ma kipróbálom és megosztom az infót.
Üdv
(#) peter1995 hozzászólása Feb 20, 2010 /

Hello.Chopapick én a 680 ohm-os ellenálláshoz 47µF-os kondit raktam be jó lesz az is.Mert van 33µF-os is.
(#) peter1995 hozzászólása Feb 20, 2010 /

Hello.Megépítettem az alábbi kapcsolást:Bővebben: Link
De gyújtó trafót csak a jövő héten tudok szerezni.Hogyan tudom megnézni hogy működik-e?
(#) djgombi válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Trafó nélkül sehogy.
(#) Georgee válasza djgombi hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Öngyujtóval meglehet De csak óvatosan, bedugod a konnektorba a kondi felölt, kihúzod, amíg a kondiba van töltés addig a piezóval rákattintasz egyet a csőre, ha jó akkor a cső kisül!
(#) peter1995 válasza Georgee hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

De trafó nélkül bedugtam és a led villogott.Lehetett szabályozni.Nem füstölt nem volt zárlat sehol ugyhogy szerintem jó.De majd meglátjuk trafóval meg csővel.
(#) peter1995 válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

És a bizonyíték.A led villog.(a háttérzajok nem tudom mik)

PICT0310.AVI

(#) Chokapick válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Udv!
A 33µF kondit hasznald en is azokat epitem be.Az boven eleg.Gyujto tekercs nelkul nemtudod kiprobalni.A led villogasa azt jelenti,hogy mukodik az aramkor.
Maskor az ilyet privatban kuld el,mert most veletlen vettem eszre,hogy a felhasznalo nevem beirtad. Sok sikert kivanok a befejezeshez es legyen benne sok oromod
Dobozolaskor ne feletkezz meg a hutesrol.Egy 6cm ventilatorral azert illik megdobni,mert az 5W-os ellenallast kordabn kell tartani.A ventilt a kivitelezes soran erdemes a panel fole szerelni igy az ellenallasrol az lehuzza a hot.
(#) peter1995 válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Oké kicseréltem Egyébként a cső olyan gyorsan fog villogni mint a led?
A hűtést így képzeltem el.Van a mélynyomó annak a hátolján a mechanikus vezérlés a mésik villogóhoz.Felette egy mikroból szedett ventillátor.A láda tetejére a strobi az egyik oldala nyitott és a ventillátorral egy légtérbe.A rajz mutatja.A másik oldalán meg nyílások a levegő bemeneteléhez.És így folyton cserélődni.

névtelen.JPG

(#) sliderboy hozzászólása Feb 20, 2010 /

ztr 200 at szeretnék házilag tekerni. tudnátok ebben segíteni nekem? menetszám keresztmetszet stb. köszönöm!
(#) Chokapick válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Igen a led es a cso egy utemben villognak,de magaban a led keves ahhoz,hogy ezt erzekeltesse.
Következő: »»   58 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem