Fórum témák
» Több friss téma |
kell hozzá egy régi VGA, amin ki vannak vezetve a panel meghajtáshoz szükséges lábak, pl. régi ati rage kártyákon. máshogy nem tudod megoldani, csak ezzel a módszerrel. a tft panel lábkiosztását tudnod kell, ezt kell a Rage kártya megfelelő belső kivezetéseire kötni. PCI kártyát használj, azt legalább tudod párhuzamosan használni a meglévő VGA mellett.
Így elsőre csípőből nem. Másodikra nagyon macerás.
Én még nem láttam diszkrét VGA-n integrálva közvetlen LCD meghajtására alkalmas megfejtést, egyes ipari cuccokban van alaplapra integrálva..
Még régen foglalkoztatott ez a téma, és egy-két ősi videokártyán még fellelhető volt, csak már nem rémlik, hogy is volt a pontos megvalósítás.
A régi LCD-kkel úgy van ahogy az előttem lévők mondották, feautre csatlakozóval ellátott régi VGA kell hozzá, és némi hekkelés.
Az újabbak LVDS jelekkel mennek, azokat szintillesztőkkel lehet DVI-s kártyákra kötni.
Ott nem voolt függőség a feature csatin lévő adatformátumtól? LVDS meghajtó meg jó, de még a TFT-ről sem tudunk semmit.
köszönöm mindenkinek a hozzászólást
ez a DVI illesztés érdekelne bővebben, kb mi kell hozzá és hogy lehetne megvalósítani köszönöm
Ez biztos?
Mert nekem anno azt mondottak, hogy az LVDS es a DVI nem kompatibilis egymassal. (az LVDS itt most a FlatPanel ertelemben ertve, hiszen az egy technologia neve, a DVI, a TMDS es a Flatpanel is lvds technologiat hasznal). De mar a parok szama sem stimmel minden esetben...
sziasztok.
Nekem olyan problémám vam hogy az 1-es memoria foglalatba behelyezem a memo kártyát akkor nem indul a gépezet.most csak sajnos egy memoria kártyám van bent a 2-es foglalatban.mind két memoria kártya jó mert külön külön mükődik a 2-es foglalatban. Ki tudna segíteni? A gép egy DELL Latitide C610 laptop Elöre is köszönöm Rob...
Hali! Még mindíg szenvedek egy compaq r3000-el, de olyan FET-ek vannak benne amiket nem tudok beszerezni és helyettesítőt sem találok. Nem tudnátok valami tippet adni honnan lehetne rendelni???
Ha az eredetinek megvannak a parameterei (pl. adatlap), akkor nehezen tudom elkepzelni, hogy ne lehetne talalni...
Ha nagyobb aramut/feszultsegut raksz bele, az meg nem baj.
Sajnos tipikus alaplaphiba javtek vagy csere ha zalai vagy környéki vagy keress pm.
Sziasztok. egy Compaq Presario V6500-as laptop kijelzojével van gondom. semmilyen aktivitást nem mutat bekapcsolás után. se megvilágítás se LCD. megnéztem erosebb lámpával de semmi sincs a kijelzon. bekapcs után világítanak a megfelelo LED-ek de se kép se felfutó hang semmi. kulso kijelzovel is probaltam de semmi. otlet?
A ventik felporognek, vinyo elindul?
Ha nem, minden kivehetot kivenni a gepbol es a tapokat vegignezni, a kulso taptol kezdve es terheles mellett! Bekapcsolas utan ramerhetsz pl. a BIOS eeprom valamelyik magasabb erteku cimlabara, hogy teker-e. A proci koruli egzotikus feszultsegeket eloallito kis stepdownok is szeretnek elhullani, elso korben a feteket nezd meg. Aztan a kondikat.
ventilator elindul tobbit nemigazán tudom mert nemfigyeltem a LEDeket
Jo, akkor valoszinuleg 5V es 12V van. Akkor a proci koruli tapokat nezd meg, foleg a feteket, van-e valahol egesre, tulmelegedesre utalo nyom, pupos kis elko, stb.
semmi kulonoset nem látok korulotte itt van pár kép. viszont a ventilátor teljesen tele volt, eltomte a por. gondolom a hutés a processzorra es a graf.kártyára van lehet emiatt tonkrement a grafika processzora?
a merevlemez nem indul
a led nem jelzi hogy dolgozna es nemis hallani tehát már itt gond lehet
Vagy mielőtt komolyabban belemerülsz próbáld ki egy másik procival, már én is jártam hasonlóképpen egy MSI géppel...
Hozzáteszem azon a gépen sem indult a merevlemez.
mértem feszultségeket ez szerint a rajz szerint az 5 és 3,3 voltok megvannak a 12 voltok egyáltalán nincsenek és a 11es lábhoz mérve se 5volt se 3.3 volt nincs meg
Nem tudom milyen merevlemez az, de a 2,5-ös SATA-nak nem is kell 12V Bővebben: Link
a tipusa seagate momentus 5400.3 ilyen és valoban csak az 5 voltot látom rajta kiírva akkor ennel nincs 12 volt. ezek szerint a vinyó adta meg magát?
A noti sata winyónak nem kell a 12V, azzal szerintem semmi gond nincs. A winyó azért nem pörög fel, mert valószínűleg nincs adatforgalom az adatkábelen. Ez azt jelentheti, hogy a POST el sem indul. Mivel a tápfeszültségek rendben látszónak tűnnek, valószínűsíthető, hogy valamelyik fontosabb alkatrész adta fel a harcot. Nagyon úgy fest, hogy chipset vagy annak a forrasztása adta meg magát. Esetleg megpróbálhatod a kiszerelt alaplapot stabil alátámasztott helyre tenni, az alaplapra az induláshoz szükséges elemeket visszaszerelve (memória, proci, hűtés, monitor) elindítani, miközben rátehenkedsz a chipsetre. Ha így elindul, akkor a szokásos BGA forrasztási hibád van.
a képernyonek nem kellene felvillannia? vagy eloszor a vinyó megy utana a képernyo? a tulajdonosa azt mondta hogy eleinte amikor ezt csinalta kivette és betette az aksit es akkor elvolt megint egy darabig de mostmár ugysem megy
A kettőnek ilyen értelemben nincs köze egymáshoz, habár bizonyos esetben a hibás winyó meg tudja fogni a POST -ot. Azonban ha kiszereled a winyót, attól a gépnek hibátlanul működnie kell, csak nem fog találni bootolható meghajtót. De a gépnek be kell kapcsolni, sőt live oprendszer lemezzel még rendszert is tudsz indítani. Be tudsz lépni a BIOS -ba, stb...
semmi nem változik valami komolyabb gond lesz
sziasztok megint én. szoval elindult a laptop de csak ugy hogy kivettem a BIOS memoria elemét a CR2032-t és a saját akkumulátorát is. vártam ugy fel orát még szétszedett állapotban osszeállítottam a legfontosabb részeit es láss csodát mukodik. osszeraktam megint nem ment
aztán újra kivettem a BIOS tápját de már nem vártam fél órát. hálózati tápról elindult de normál módban már csak a kék háttér fehér szoveggel jon be es ujrainditja magát. illetve csak szeretné mert megint nem fut fel. csak ha kihuzom a tápot várok picit és megint elindul. kiválasztottam a csokkentett módot abban felfut a gép. érdemes lenne kimentenem a dolgokat es az egész gépet kitakarítani hátha valami vírusos?
És azt az elemet kimérted? A hűtésre amúgy figyelj oda, mert a lapkakészlet egy ritka kényes jószág. BIOS-ból ajánlott legutolsót felrakni, csak amiatt, mert a venti fordulatszám felfuttatása rendszerint már módosított a hirtelen hőmérsékletváltozások elkerülése végett, amit az NV lapkák nagyon nem bírnak.
Az elem 3,06 voltos ami jónak tunik mivel annyinak kell lennie a lapka a régi maradt benne gondolod h az már nem viszi át a hőt? hmm esetleg próbáljak egy elemcserét?
ja és produkált egy képet ( lásd melléklet) mialatt kidobta hogy milyen módban szeretném indítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |