Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Kösz a hozzászolást kimeritőnek találtam .
Fenyőkristált vettem , azzal forrasztok agy kerben vettem 3/4 kilót eg ezresért denszeszben fel oldottam Azzal kenem le a nyákot ha kész Csak a kémiai onozás ismeretlen nekem azért kértem tapastalt embert hogy segitsen
Szia! Ha ónozni szeretnél szerezz be Wolfos kémiai ónózót és mikor kész a nyák (én kifúrom előtte és méretre vágom csiszolom előtte szerinetm nincs értelme nekiállni) akkor szépen folyóvíz alatt tiszta zsírtalan kézzel és finom vízpapírral felcsiszolom a nyákot majd beledobom az ónozóba majd mozgatva kb két percet "lötyikülöm" aztán kiveszem és ismét folyóvíz alatt egy szivaccsal polírozom! Néha ezt megismétlem még egyszer! Sokáig és mozgatás nélkül ne rakd bele mert megszürkül ronda lesz.. A Wollf-os ónozó levegővel érintkezve lebomlik csak nagyon kevés kell nem is kell ellepni a nyákot és kis edény (műanyag) mibe nagyjából belefér a nyák..Én mindig szétöntözöm az ónozót ha hiányzik belőle mindig kisebb üvegbe öntöm,hogy tele legyen mert pár hét alatt "megdöglik" ha az üvegben van levegő felette![OFF] Tudom off a téma de itt elolvassa több emberke régen sokat pazaroltam mert nem fogta meg az ónozó a nyákot..
[OFF]Hasznos dolog a galván vagy kémiai ónozás!
DE van erre megfelelő fórumtéma! (?) :worship: Köszönöm.
Szia!
Elég nehéz összeszedni az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat, (akkora már ez a topik is), de megpróbálom. Itt a motor átalakításáról: Itt az elektronika beépítéséről: A végleges váltotata: - A kapcsolási rajz és a nyákterve a legújabb verzióval:
Sziasztok!
Alkalmas a hőfokszabályzós tacskós lamináló átalakítás nélkül is nyákgyártásra? Szabad a napom, lehet elkalandozok arrafelé..
a 3900 egy elenálás csere és kész ,
minden fenvan a topikon.
Köszi
Maratószert vegyszerboltban is érdemes megnézni, múltkor voltam az egyben (azt hiszem, hogy a József krt-on) és már bekevert vaskloridjuk is van a poros kiszerelés mellett.
Hali! Azt szeretném kérdezni, hogy mi van akkor ha saválló filccel már meg van rajzolva az áramkör a nyákra de itt-ott meglátszik az ujjlenyomatom. Mit kezdjek vele, hogy a vas-klorid biztosan lemarja ott ahol kell?
Köszi
Lefogja marni ne aggódj. A filcel felrajzolt vonalak alatt is újjlenyomatos? Mert ott meg van az esélye, hogy felmarja.
Máskor gumikesztyűben rajzold, és jól csiszold fel és törölgesd meg nitrohígítóval vagy valami zsíroldó folyadékkal a panelt.Csak nem a labortápegység készül?
![]()
a sávok alatt nem zsíros csak néhol látszik az ujjlenyomatom. Akkor ne foglalkozzak vele lemarja?
Mondjuk előtte egy kis darab nyákon úgyis letesztelem ![]() [OFF]Igen az készül ![]()
Teszek fel képet, hogy lássátok miről beszélek
![]()
Két dolgot tehetsz!
1: Letakarítod a nyákot és elölről kezded. ( Az külalakon amúgy is lehetne még kicsit dolgozni. ![]() 2: Vagy így ahogy van megy a nyák az oldatba és nagyon figyeled az alámarás elkezdődését. :yes: Látszani fog. Ha nem mar alá akkor szerencséd van. Ha valahol alámar akkor elég csak azt a rész kijavítani ahol a (kezdődő) alámarás látszik. Sok szerencsét a maratáshoz.
És szerinted szerencsém lesz?
![]()
Ha utána akkor nem lesz gond. ( Feltéve hogy a filc addigra megszáradt. Bár ezek a filcek elég gyorsan száradnak.
![]()
Sziasztok, Már próbáltam a Műnyomópapíros nyákkészítést. Bevált, Működött. Csak elfogyott a papírom. Valaki tudna segíteni abba hogy miféle műnyomó papír kéne? Találtam egy boltot ahol lehet kapni Budapesten, és ott két félét forgalmaznak.
1. Recycling műnyomók > Revive Pure Natural 2. Fatartalmú műnyomó > My Rex Válaszotokat előre is köszönöm.
Helo!
Kipróbáltam én is ezt a hőlégfúvós dolgot a laminálás után: A tonerfesték összeugrott pici kis pöttyekbe,maratás után olyan lett a NYÁK-om mint a szita.Pedig arra számítottam,hogy a feltapadt festék majd szépen megolvad és egy összefüggő rétegként szilárdul vissza. Azt hiszem ez is nyomtatófüggő dolog. Más:kémiai ónozó témában nekem nem nagyon jött be a Wolf terméke.Valahogy olyan nehezen forrasztható réteget eredményez.Szép fényes meg minden,de nem olyan mint amit szeretnék.A gyantás módszer százszor jobb,igaz csúnyább is.A HQ-nál lehet kapni kémiai ónozót csak elég drága ahhoz,hogy kipróbáljam hogy jobb-e a Wolf-nál.Valaki esetleg próbálta-e már?
(Tudom,ebben a topic-ban off a téma,ezért megelőzöm a
moderátori hozzászólást: 'átónozok egy kémiai topicba' ![]()
Szia! Biztos,hogy a nyomtatófüggőség miatt van ez is! Nálam bármeddig melegítem nem megy össze csak leszedni alig lehet utána (HP lasrjet 6L) Az előmaratást most tovább "finomítottam" Először felcsiszolom vizesen szép fényesre a nyákot,utána nem szabad mosni semmivel! Beledobom a híg gyosmaratóba (vas klorid alapú) és lötyögtetem még szép barna nem lesz az egész,utána kiveszem lemosom egy zsírmentes szivaccsal folyóvíz alatt és beledobom 10%-os sósavba. Az szépen letisztítja és azért mattos is marad nem lesz rajt oxid a gyorsmaratótól. ha valahol nem fogta meg a marás az egyből meglátszik.. Érdemes ezt körültekintően elvégezni mert utána az eredmény garantált.
Helo!
Ha jól értelmezem,akkor laminálás előtt egy picit előmaratod,majd sósavban "közömbösíted" a vas-kloridot. Ez a teljes maratás után nem hagy a rézfelületen semmi káros nyomot? Ónozó ezt is fogja? thx.
Szia!
Nem lehet, hogy azért taszította a NyÁK a réz fóliát, mert a réz zsíros volt? Próbáld meg legközelebb úgy, hogy megfogod vízszintesen, engedsz rá vizet és ha mindenhol rajta marad vékony rétegben, akkor nem zsíros. Vagy alkohollal lezsírtalanítani. Én se szeretem a Wolf ónozót, szintén azt vettem észre, hogy nehezen tapad, ezért inkább a Wolf védő lakkot használom.
Hali!
Lehet hogy egy kicsit félreérthetően írtam. Arról van szó,hogy ha simán rálaminálom a nyomatot az etiketthordozóról,akkor szinte tökéletes lesz a végeredmény.Csak kipróbáltam a laminálás után még a forrólevegős 'megfolyasztást' is,na ekkor ugrott össze a festék.Amúgy én is víz alatt szoktam zsírtalanítani,csiszolni addig míg összefüggő vízhártya lesz rajta.
Sziasztok! Bocs,hogy beleszólok de már írtam is régebben,hogy hiába zsírtalan a nyák és fel van csiszolva nem fog rátapadni a toner! Azaz rátapad de ha megnéznétek egy virtuális mikroszkóp alatt akkor látszana,hogy egy kemény festék réteg valóban van rajt de alatta csak néhány helyen tapad a nyákhoz és így simán lejön a maratásnál (főleg peroxidosnál) mivel valójában nincs rátapadva a nyákra ahol igen ott is gyengén! Ha előmaratással készítitek akkor fordul a kocka rátapad rendesen a toner szinte lehetetlen ledörzsölni róla oldószer nélkül.. Az eredmény nagymértékben függ a tonertól és a nyomtatótól! Magyarul kell mire rátapadjon a festék! A fotózásnál a film persze,hogy megtapad de az folyik és direkt erre a célra készült!
Sziasztok!
Nagy örömömre a lomtalanításon találtam egy nyákot amin kettő tda2030-as végfok volt és azt szeretném kérni,hogy ha tudtok csinálni hozzá eaglelel egy kapcsolási rajzot az adatlapján található "typical application" nevű kapcsoláshoz(vagy ha esetleg van)akkor küldjétek el az eagle fájlt kérlek titeket. Amúgy azért nem én akarom megcsinálni,mert az eaglelel csak most ismerkedek és csak az 555-ös IC-t 45 percig kerestem( ![]() Ja amúgy úgymond napközis táborban vagyok amiből csak 18kor tudok hazajönni és ez 3 hetes(Üdvhadsereg) ezért időm sincs megtervezni ![]()
Menj át a topikjába és keress. Valószínű, hogy ott lesz.
Üdv.
Köszönöm a válaszokat.
![]() Legalább már azt is tudom,hogy ennek van témája ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |