Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 84
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Aug 30, 2010 /

Sziasztok.Régebben már irtam ebbe a forumba,de nem válaszolt senki ,újra megpróbálom.Van egy hyundai dvd lejátszóm,ami a lemezt rendesen lejátsza,de usb nem akarja ,néha az eszközt nem ismeri fel,néha pedig nem talál semmi file t.Javitható e a készülék?
(#) pixels válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Idézet:
„néha az eszközt nem ismeri fel,néha pedig nem talál semmi file t”

Én egy hordozható cd lejátszóval jártam úgy, hogy túl sok file volt a pendriven, és nem akarta felismerni, egy másikat gond nélkül vitt.. Valamint lehet kontakthibás a pendrive csatlakozója.
(#) albinolynx hozzászólása Szept 4, 2010 /

Sziasztok,

tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy akai dv-r3100VSS asztali lejátszó, aminek a center része nem működik megfelelően. LM1876T ic-k vannak a végeken. A subot és a centert egy ic szolgálja ki. A sub csatorna jól működik. Ennek megfelelően végigmértem a center csatornához tartozó lábakat az ic-n. Nincsen köztük differencia. Vcc-t megkapja, standby, mute lábak szintje ua. A és B csatorna esetén. Elvileg az én értelmezésem szerint tehát nem a végfog rossz.

Kutakodnék tovább - az lenne a kérdésem, hogy van az A csatornához tartozó - in A és a + in A. Ide érkezik az előerősítőtől a jel. Gondolom van előerősítő a dts processzor és a végfok között.
Az lenne a kérdésem, hogy a végfok bemenetén lévő jelet hogyan tudnám megvizsgálni? Multiméter, szkóp?
Szeretnék még kizárni egy lehetőséget - itt olyasmire gondolok, mint a balance, vagy fader állítás. Tehát, hogy a centernek a jele menüből van "letekerve" közel 0-ra, ezért nem szól. Nem tudom van-e egyáltalán ilyen lehetőség, lehet hülyeséget beszélek csak.

Remélem sikerül megoldani a problémát! (:
(#) F-Yoci válasza albinolynx hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Üdv! Valóban nem ártana előbb átböngészni a hangbeállításokat, ez a konkrét gép már régen volt a kezemben, ezért nem emléxem pontosan mi van a menüjében, de a legtöbbnél külön-külön állíthatóak a kimenetek, és a hangerejük. Lehet itt is csak ilyen gond van. Teszt hangot próbáltad? Esetleg menüből szoftver reset.
(#) albinolynx válasza F-Yoci hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

A teszt hangról írhatnál - menüből érhető el, vagy külön DVD-re gondolsz?

Software resetet megcsinálom majd. Este elhozom a távirányítót. Nem saját a lejátszó. Köszi!
(#) horvathrobert2006 válasza pixels hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

A pendrive jó mert mashol müködik,egyiket sem ismeri fel vagy ha felismeri akkor nem talál filet,még ha csak egy kép is van rajta.
(#) F-Yoci válasza albinolynx hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

A beépített teszthangra gondoltam, amivel ellenőrízni lehet a hangszórók bekötését, működését, sorrendjét. Minden házimoziban szokott lenni, menüből elérhető.
(#) operable hozzászólása Szept 7, 2010 /

Sziasztok!
Van 2 DVD-m is. Egyik sem olvassa a DVD-t. A kérdésem az lenne, hogy nem lehetne-e egy számítógép DVD olvasóját rákötni valahogy?? Vagy esetleg, hogy USB-n keresztül tudjam nézni a filmet!?? Előre is köszi mindenkinek!
(#) operable hozzászólása Szept 12, 2010 /

Üdv!
Hogyan tudnék egy DVD-ROM-ot rákötni egy DVD-re??
(#) kadarist válasza operable hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Általában sehogyan. Ha a DVD-lejátszóban egy számítógépes meghajtó van, akkor esetleg sikerülhet.
(#) operable válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

'számítógépes meghajtó' Ez mit jelent??
(#) F-Yoci válasza operable hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Üdv! DVD-ROM alias számítógépes meghajtó... nem ezt kérdezted? Mert nekünk ez jött le. IDE vagy SATA csatlakozással rendelkezik. Némelyik DVD lejátszóban ilyent használnak loaderként, de ez elég ritka. A legtöbbjében nem ilyen van, tehát nem lehet rákötni DVD-ROM-ot. Amelyikben meg esetleg ilyen van, az legtöbb esetben csak a saját típusával működőképes, tehát szinte alig van rá esély, hogy megoldható legyen csak úgy egy másik meghajtóval.
(#) bimbi hozzászólása Szept 12, 2010 /

Helló!
Van egy Panasonic SA-HT 75 DVD lejátszóm.
Az a gondja, hogy ha scart csatlakozóval csatlakoztatom a TV-hez fekete-fehér a kép és zúg. Próbáltam másik kábellel, de ugyan azt csinálja. Kipróbáltam, úgy hogy rca kábelt bedugtam a hátába másikat meg a TV-be, úgy már jó volt.
Tehát ha a DVD lejátszó hátuljába scart csatlakozót dugok, rossz a kép és a hang is.
Mi lehet a baja?
(#) guliver83 hozzászólása Szept 16, 2010 /

Sziasztok
Van egy Dimarson DM-R500 lejátszóm és meghalt benne a kapcsolóüzemű táp.
A kondik szálltak el benne kicseréltem és tökéletesen működik. De ami nem tetszik nekem, hogy van benne egy
STRF6454 SWITCH REGULATOR és az felmelegszik
+70fokra és még két Tranzisztor TIP120 szintén nagyon melegek. Szerintetek az úgy jó?
A két nagy kondi és a SWITCH REGULATOR fölött van egy fém borítás arra gondoltam, hogy nem kellene visszatenni, mert ha rajta van nagyon melegek az alkatrészek alatta.
(#) Doncso válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Hát, az az igazság, hogy néha direkt úgy tervezik, hogy kissé alul van méretezve a hűtés, pont azért, hogy melegítse azt a kondit, elősegítve a kiszáradását, ha adsz neki nagyobb bordát, sokat segítesz neki. Persze, ha előtte nem melegedett, akkor valami nagyon beterheli, lehet van még ott rossz kondi. Mérd meg az egész kóceráj áramfelvételét, működés közben. A biztosítéknál megteheted.
(#) guliver83 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Megmértem az áramfelvételt 200mA az jó?

Az 46VA a hálózatból. Mennyi van a DVD hátuljára írva? Nekem kicsit soknak tűnik ez.

100W van ráirva
Arra gondoltam, hogy teszek rá egy pici kis ventilátort és azt a fém kis dobozt leszedem, hogy a levegő tudjon mozogni.

Ez házimozi is egyben? Vagy csak sima lejátszó? Mondjuk ha ennyi van ráírva, akkor rendbe van szerintem.

Házimozi is egyben.
(#) guliver83 hozzászólása Szept 17, 2010 /

Helló!
Amit megcsináltam a DVD lejátszót és ami van benne a
STRF6454 SWITCH REGULATOR felmelegszik +110fokra
szerintetek mennyire jó ez?
A két Tranzisztor TIP120 az pedig +80 fokra.
Lehet, hogy ki kellene ezeket az alkatrészeket is cserélni
benne?
(#) guliver83 hozzászólása Szept 18, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek.
Összeraktam a DVD lejátszót és tökéletesen ment is egy darabig, míg ki nem kapcsolt.
STRF6454 SWITCH REGULATOR-ban van egy olyan funkció
ha felmelegszik kikapcsol. Most mi lehet a baj, vagy a
STRF6454 nem jó, vagy lehet valami más alkatrész is?
(#) Doncso válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Elképzelhető, hogy a regulator-t beterheli valami, talán van még ott kiszáradt kondi utánna. Nyilván azért melegszik.
(#) guliver83 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Minden kimeneti feszültséget megértem és pontosan annyi aminek lenni kell. Ezek után csak arra tudok gondolni, hogy az rossz. Vagy először minden kondit cseréljek ki és ha akkor sem jó, utána cseréljem ki a regulátort?
(#) Doncso válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Próbáld meg azt, hogy a regulátor után lévő áramkört lecsatolod róla, ha nem megelgszik, és még mindíg jó a kimenő feszülség, akkor az utánna lévő áramkörnél kell keresgélni, ott terheli valami nagyon, talán egy kiszáradt kondi, ami zárlatosodik éppen, nem érzel melegedő kondit a környékén?
(#) guliver83 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Ami melegedik benne az a Regulátor és két tranzisztor benne, de semmi más.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hali mindenkinek! Kaptam egy házimozit javításra. A hiba a következő: nem olvassa be a dvd lemezeket Ki is próbáltam. A CD-t beolvassa gyönyörűen (még az mp3-as lemezt is). De a dvd-t nem, forgatja egy jó ideig, aztán "no disc". Mi lehet a gond? Valami szoftveres gebasz lenne vele? Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Szia!
Meghalt a DVD-hez tartozó lézer a pick-up-ban. Nekem van egy olyan DVD-lejátszóm, ami CD-t nem olvas, DVD-t pedig tökéletesen játszik.
(#) zoly15 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Szia!
Idézet:
„DVD-hez tartozó lézer a pick-up-ban.”
ha jól értem a lézer egységről van szó. De az világít pirosan :hide:
(#) guliver83 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Lecsatoltam minden áramkört a tápról, de úgy is nagyon melegszik. Minden kondit kicseréltem, már csak a Regulátor maradt. Remélem, hogy az lesz a baja.
Következő: »»   37 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem