Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   91 / 227
(#) pcroland válasza Jaksi hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

80mm,Skori 12 voltos mini teslája esetén.És csináld litze huzalból vagyis olyanból amiben több szál van.És milyen tápról próbáltad beindítani?
(#) pcroland válasza joseyy hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Ugye nem egy hűtőbordára van kötve a négy tranyó?Mert az enyémmel is ez volt a baj a 12v-ossal.
(#) joseyy válasza pcroland hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Nem, a hűtőbordáról mind a 4 tranyó el van szigetelve csillámmal, meg a csavar feje alá illő műanyag pöcök is ott van ezzel nem hiszem hogy probléma lenne. 555-öst cseréltem benne, miután megfordítottam a kondit, de így sem működik. IRF-ek elköszönhettek volna?

Ha nagyon sokáig forrasztottad vagy valami el volt kötve és sokat volt áram alatt lehet.Meg kéne mérni a fogyasztását és milyen tápról megy?Mert ha pl.: 1A-es dugasztápról akkor nem viszi ki a két A-es biztit.
(#) belganarancs válasza joseyy hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Potit eltekerted vmelyik irányba,úgy sem indult?Feteket ellenőrizheted.
(#) Jaksi hozzászólása Nov 25, 2010 /

Én ugy építem, hogy minden tranyóhoz külön-külön pici hűtőbordák vannak. Akkor az ugy nem lesz jó?

sztem nem lett elkötve semmi, itt a topicban volt a 24V-os tesláról 1 brd file. azt nyomtattam, és vasaltam le. azt hiszem Belganarancs készítette. A táp az egy 25V-ig szabályozható 3,5A-es táp áramkorláttal, rövidzárvédelemmel, így nem gondolnám, hogy azzal baj lenne. A fogyasztása, az konkrétan 0 amper. lementem még milis, mikros tarományba is. és ott se mutatott semmit.
(#) joseyy válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

igen, eltekertem a potit. Feteket ellenőriztem, Skori oldalán láttam róla információt, h mikor kuka Most pontosan nem tudom, hogy G-S vagy G-D között de mértem ellenállást. így szerintem kuka lesz a 2 IRF
(#) belganarancs válasza Jaksi hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Manapság már nem nehéz beszerezni korrekt hűtőbordát,nem feltétlen kell venni,lehet bontani is,én ajánlom,hogy egy db bordára szerelj mindent,szigetelve.
(#) belganarancs válasza joseyy hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Inkább mérj 2x,aztán ami kuka,az bizony kuka..

Én is az alapján csináltam de a közeli alkatrészeknél fel van cserélve szóval két alkatrésznél két szöveg és ami távolabb van az tartozik hozzá lehet valamit mégis elkötöttél ellenőrizd a képemről.(És ezt ha kinyomtatod még méretarányos is)

Köszönöm, holnap átnézem az egészet
(#) Hodinka válasza joseyy hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

A tekercs polaritásokkal minden oké?L1,L2 helyesen vannak bekötve?
Egyébként bármilyen furcsa is,de gyakran találkoztam olyan fetekkel amelyek Gate-el szembe mintha néha jeleztek volna ellenállást valamelyik irányba,de ettől függetlenül mégis jól működtek...
Üdv!
(#) pcroland válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Nekem amíg fel volt cserélve az L1,L2 nagyon melegedtek az IRF-ek.
(#) joseyy válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

A primer a kép alapján készült. Mindenesetre elmegyek majd veszek IRF tranyót, meg a kondit is kicserélem. remélem ezek után már hajlandó lesz csinálni vmit
(#) joseyy válasza pcroland hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

A panelon számozva van a primer kivezetés, 1-2-3. Az elsőre ment az L1 a másodikra az L2 a harmadik meg a rajzon látható L1+L2. L3 meg a szekunder visszacsatolás. Én így értelmeztem, és így kötöttem be, ha nem jó, kérlek javítsatok ki nyugodtan
(#) pcroland válasza joseyy hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Lehet,hogy jól kötötted be,de azt nem mondtad,hogy fel cserélted-e az L1 L2-őt. Nézd meg a képet.

nincs felcserélve, ellenőriztem. Az jó. kimértem az összes ellenállást is. van 2-3 ami rossz. a 80K körüli az 35K körül van, meg a 2db 168K-s ból az egyik kb 40K-s. a színkód ugyanaz, és beültetés előtt meg lett mérve. Szóval ezek már tuti hogy cserések lesznek. és szerintem az összes kondit, meg lehet az IRF-eket is cserélni fogom benne.
(#) pcroland válasza joseyy hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

De te nem érted. Én azt mondom,hogy nem lehet előre tudni és bekötöd az L1,L2-őt ha nem megy megfordítod és ha utána megy ürülsz de ha utána se akkor nem azzal van a baj Ja és az ellenállás érdekes mert amilyen értékeket írtál mind szerepel a kapcsolásban,nézd meg itt szinkód alapján,hogy jó helyre kötötted-e.És ellenőrizted a képem alapján az alkatrészeket?

rendben felcserélem, köszönöm az ötletet. ettől lehet az hogy meg se nyikkan az átramkör?
(#) Jaksi hozzászólása Nov 26, 2010 /

Sziasztok, a Skory féle mini teslánál most fogok tartani a tekercselésnél de szerencsére egyik ismerősöm tekercseléssel foglalkozik és megcsinálja géppel. A honlapon 700 menetet ír 0,1 mm-esböl. Ez elég vagy jobb ha minél több menet van rajta? Vagy legyen rajta több menet de vékonyabb szálból? Hogy lesznek nagyobb szikráim?
(#) joseyy válasza Jaksi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Skori oldalán van egy tesla.exe nevezetű progi, mely a geometriai adatokból ki tudja számolni a menetszámot. ez az egyik része, de ami frekvencián megy a paneled, ahhoz kell megtekerni a tekercset is. hasamra ütve mondjuk 300Khz-re lövöd be a paneled, akkor egy 50mm átmérőjű csőre 0,15ös CuZ-ból 500mm megtekercselt hossz kell ( 3227 menet ) ehhez még jön egy felső tárcsa, ami csökkenti a frekit. ezt pontosan ki kell számolgatnod, hogy mi is kell neked.
(#) nikolatesla válasza Jaksi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Hali!
Ha vissza olvasol le lesz írva,hogy hiába sok a menet attól még kicsi a szikra. A meghajtáson fog múlni az egész! Marad a 700menet/0,1mm-es adatoknál úgy lesz jó.
(#) belganarancs válasza Jaksi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Vak vagyok.Hol ír 0,1/700menetet??
Melyik verziót építed meg?
(#) belganarancs válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Sok múlik a primer/szekunder elkészítésén is..
(#) Jaksi válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

A 12V-osat, amelyhez van nyák terv és kapcsolási rajz is.
(#) Jaksi válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Legfelül keresd a honlapon.
(#) Jaksi válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

A meghajtás az ugye adott a mintesla esetében. Szereztem egy rossz PC tápot a javaslatodra abbol fogom kioperálni a toroidot. Vagy még mitöl függ a meghajtás ebben az esetben, mivel az adott nyákterv alapján dolgozom?
(#) nikolatesla válasza Jaksi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

A meghajtás a percíz és meg bízható alkatrész miatt lesz jó. De ha emeled a frekit és tudod,hogy milyen tető kapacitásod lesz akkor ezt ki tudod számolni. Be állítod a tesla vezérlőjét a jó frekire és mehet. Elvileg minél nagyobb a tető kapacitás annál hosszabbak a szikrák is.
(#) pcroland válasza Jaksi hozzászólására (») Nov 26, 2010 / 1

Hát...legfelül? az az egyes változat és a hármashoz van a nyák amihez már 1000 menet kell a szekunderéhez.Ha még nincs nyákod küldök képet amit csak kinyomtatsz én is azzal csináltam meg.Itt is van csak levette a felbontását.

Nyák.JPG

Következő: »»   91 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem