Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
80mm,Skori 12 voltos mini teslája esetén.És csináld litze huzalból vagyis olyanból amiben több szál van.És milyen tápról próbáltad beindítani?
Ugye nem egy hűtőbordára van kötve a négy tranyó?Mert az enyémmel is ez volt a baj a 12v-ossal.
Nem, a hűtőbordáról mind a 4 tranyó el van szigetelve csillámmal, meg a csavar feje alá illő műanyag pöcök is ott van
ezzel nem hiszem hogy probléma lenne. 555-öst cseréltem benne, miután megfordítottam a kondit, de így sem működik. IRF-ek elköszönhettek volna?
Ha nagyon sokáig forrasztottad vagy valami el volt kötve és sokat volt áram alatt lehet.Meg kéne mérni a fogyasztását és milyen tápról megy?Mert ha pl.: 1A-es dugasztápról akkor nem viszi ki a két A-es biztit.
Potit eltekerted vmelyik irányba,úgy sem indult?Feteket ellenőrizheted.
Én ugy építem, hogy minden tranyóhoz külön-külön pici hűtőbordák vannak. Akkor az ugy nem lesz jó?
sztem nem lett elkötve semmi, itt a topicban volt a 24V-os tesláról 1 brd file. azt nyomtattam, és vasaltam le. azt hiszem Belganarancs készítette. A táp az egy 25V-ig szabályozható 3,5A-es táp áramkorláttal, rövidzárvédelemmel, így nem gondolnám, hogy azzal baj lenne. A fogyasztása, az konkrétan 0 amper. lementem még milis, mikros tarományba is. és ott se mutatott semmit.
igen, eltekertem a potit. Feteket ellenőriztem, Skori oldalán láttam róla információt, h mikor kuka
Most pontosan nem tudom, hogy G-S vagy G-D között de mértem ellenállást. így szerintem kuka lesz a 2 IRF
Manapság már nem nehéz beszerezni korrekt hűtőbordát,nem feltétlen kell venni,lehet bontani is,én ajánlom,hogy egy db bordára szerelj mindent,szigetelve.
Inkább mérj 2x,aztán ami kuka,az bizony kuka..
Én is az alapján csináltam de a közeli alkatrészeknél fel van cserélve szóval két alkatrésznél két szöveg és ami távolabb van az tartozik hozzá lehet valamit mégis elkötöttél ellenőrizd a képemről.(És ezt ha kinyomtatod még méretarányos is)
A tekercs polaritásokkal minden oké?L1,L2 helyesen vannak bekötve?
Egyébként bármilyen furcsa is,de gyakran találkoztam olyan fetekkel amelyek Gate-el szembe mintha néha jeleztek volna ellenállást valamelyik irányba,de ettől függetlenül mégis jól működtek... Üdv!
Nekem amíg fel volt cserélve az L1,L2 nagyon melegedtek az IRF-ek.
A primer a kép alapján készült. Mindenesetre elmegyek majd veszek IRF tranyót, meg a kondit is kicserélem. remélem ezek után már hajlandó lesz csinálni vmit
A panelon számozva van a primer kivezetés, 1-2-3. Az elsőre ment az L1 a másodikra az L2 a harmadik meg a rajzon látható L1+L2. L3 meg a szekunder visszacsatolás. Én így értelmeztem, és így kötöttem be, ha nem jó, kérlek javítsatok ki nyugodtan
Lehet,hogy jól kötötted be,de azt nem mondtad,hogy fel cserélted-e az L1 L2-őt. Nézd meg a képet.
nincs felcserélve, ellenőriztem. Az jó. kimértem az összes ellenállást is. van 2-3 ami rossz. a 80K körüli az 35K körül van, meg a 2db 168K-s ból az egyik kb 40K-s. a színkód ugyanaz, és beültetés előtt meg lett mérve. Szóval ezek már tuti hogy cserések lesznek. és szerintem az összes kondit, meg lehet az IRF-eket is cserélni fogom benne.
De te nem érted. Én azt mondom,hogy nem lehet előre tudni és bekötöd az L1,L2-őt ha nem megy megfordítod és ha utána megy ürülsz de ha utána se akkor nem azzal van a baj
Ja és az ellenállás érdekes mert amilyen értékeket írtál mind szerepel a kapcsolásban,nézd meg itt szinkód alapján,hogy jó helyre kötötted-e.És ellenőrizted a képem alapján az alkatrészeket?
rendben felcserélem, köszönöm az ötletet. ettől lehet az hogy meg se nyikkan az átramkör?
Sziasztok, a Skory féle mini teslánál most fogok tartani a tekercselésnél de szerencsére egyik ismerősöm tekercseléssel foglalkozik és megcsinálja géppel. A honlapon 700 menetet ír 0,1 mm-esböl. Ez elég vagy jobb ha minél több menet van rajta? Vagy legyen rajta több menet de vékonyabb szálból? Hogy lesznek nagyobb szikráim?
Skori oldalán van egy tesla.exe nevezetű progi, mely a geometriai adatokból ki tudja számolni a menetszámot. ez az egyik része, de ami frekvencián megy a paneled, ahhoz kell megtekerni a tekercset is. hasamra ütve mondjuk 300Khz-re lövöd be a paneled, akkor egy 50mm átmérőjű csőre 0,15ös CuZ-ból 500mm megtekercselt hossz kell ( 3227 menet ) ehhez még jön egy felső tárcsa, ami csökkenti a frekit. ezt pontosan ki kell számolgatnod, hogy mi is kell neked.
Hali!
Ha vissza olvasol le lesz írva,hogy hiába sok a menet attól még kicsi a szikra. A meghajtáson fog múlni az egész! Marad a 700menet/0,1mm-es adatoknál úgy lesz jó.
Vak vagyok.Hol ír 0,1/700menetet??
Melyik verziót építed meg?
Sok múlik a primer/szekunder elkészítésén is..
A 12V-osat, amelyhez van nyák terv és kapcsolási rajz is.
Legfelül keresd a honlapon.
A meghajtás az ugye adott a mintesla esetében. Szereztem egy rossz PC tápot a javaslatodra abbol fogom kioperálni a toroidot. Vagy még mitöl függ a meghajtás ebben az esetben, mivel az adott nyákterv alapján dolgozom?
A meghajtás a percíz és meg bízható alkatrész miatt lesz jó. De ha emeled a frekit és tudod,hogy milyen tető kapacitásod lesz akkor ezt ki tudod számolni. Be állítod a tesla vezérlőjét a jó frekire és mehet. Elvileg minél nagyobb a tető kapacitás annál hosszabbak a szikrák is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

ezzel nem hiszem hogy probléma lenne. 555-öst cseréltem benne, miután megfordítottam a kondit, de így sem működik. IRF-ek elköszönhettek volna?

Ja és az ellenállás érdekes mert amilyen értékeket írtál mind szerepel a kapcsolásban,nézd meg
az az egyes változat és a hármashoz van a nyák amihez már 1000 menet kell a szekunderéhez.Ha még nincs nyákod küldök képet amit csak kinyomtatsz én is azzal csináltam meg.Itt is van csak levette a felbontását.