Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Itt van a beültetési meg mindenféle rajza a Colorsound Supasustain pedálnak. Igazából ez a Compressorok között van, így lehet, hogy nem egészen arra való amihez neked kell. / Mivel hangmintát nem találok róla egyenlőre /. Illetve a létező Sustain pedálok listája. (Kicsi az esélye, hogy ezeknek beültési rajzuk legyen.) Véleményem szerint mégis esélyes lehet a Supasustain, mivel a legtöbb sustain pedálban szerepel kompresszor vagy torzító (fuzz, distortion). Lévén neked a tiszta hangot kellene kitartani, nincs szükséged a torzítottan kitartott pedálokra.
Hidd el nagyon bonyolult dolog amit kérsz. Vagyis rajz még talán akadna is, de IC-ékből képtelenség lenne megépíteni, mert ezekben inkább komoly chip-ek szolgáltatják az összes funkciót, amihez nem jutsz hozzá, ha csak ki nem veszed a egy Korgból vagy akár egy Behringerből. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy SMD alkatrészekkel készülnek. /Tehát, ha lenne beültetési rajzod is, teljesen újra kellene tervezned az egész kütyüt./
1000-szer jobban jársz, ha nem kell túl komoly, veszel egy olcsóbb 15-20ezer körüli multit újan. / Drágábbat meg még nagyobb képtelenség lenne házilag elkészíteni. / Amit érdemes, lehetséges építeni az néhány torzító, octavo pedál, kompresszor, delay. De kórussal, flangerrel bajlódni nem túl kifizetődő, mivel drágábbak az IC-ék hozzá és ritkán használatos effektek. A fenti néhány effekt nehézkesen állna meg 15.000-ből és még egy multitól elég messze van / nem is beszélve az esetleges komplikációkról, nem kívánt alapzajok/. Ha csak egy-egy torzító vagy bármely analóg pedál kellene szívesen segítünk és buzdítunk is rá! ![]()
Köszönöm a gyors választ.
Tudom ,hogy lehetetlen megépíteni, meg sem fordult a fejembe. Nagyon sok gitár efektet építettem már (torzítókat, kompressort, flangert, wah-ot, eco-t stb),csak tanulmányozni szeretném, mert sokan keresnek fel (mivel javítok ilyen cuccokat), hogy nem lehet-e a torzító hangzásán változtatni. Válaszod és jótanácsaid mégegyszer köszönöm.
5 kiló mahagóni is jó megoldás, csak drága.
Az igazi sustainer valójában az, hogy a hangszedő tiszta jelét erősítve visszavezetjük a húrokra, külön tekercsen, vagy az egyik pickup-ón keresztül. A Fernandes a nyakit használja, Steve Vai-nak megfelel. Amíg van villany, szól. Az nagyon nem mindegy, hol van az a tekercs, mert ha közel van a hangszedőhöz, sípol.
Ilyen jelenségeknél ,vagy általában a "faragásnál" generátorról adok jelet es oszciloszkoppal figyelem a jelet
es a kellő alkatrészek érteket változtatom . A beállítás így OK lesz . Idővel vagy csöcsre eseten újra kell állítani. A múlt szombaton egy 300W-os Randall erősítőt hoztak nekem a színpadra így nem kelett cipelnem a saját cuccomat. .Nem lehetett játszani az erősítőn ,visszavittek az üzletbe ahonnan kaptuk a szinpadi cuccokat (ingyen reklámnak ) hoztak egy másikat.Kis jelnél "gate"-es volt befulladt a hang, nagy jelnél berobbant ... teljesen ráengedve OK lett volna csakhogy akkor csak a szologitar halatszott volna.Nagyon hangos volt a Randall egy 4x12"-os ladaval,de mivel nem volt jo elofeszites beallitva nem lehetett jatszani rajta.Plusz egy iszonyatos rezonanciaja volt a cuccnak kb 70hz-en nem birtam levinni a kongast sehogyse . A vegen a magamcsinalta ( autoerositos ) kombo-mat hozattam el a probaterembol ,mikrofont elebe es rabiztam magam a hangositora ...( hehe)
Hali!
Ez a "gate"-es jelenség sem ismeretlen számomra ![]() Sokat eljátszottam a 6KD6 végcsövek beállításával és volt szerencsém megtapasztalni. Eléggé hisztis ez a cső egy EL 34-hez, vagy 6P3SZ-E-hez képest, de cserébe iszonyat jó hangot ad.
Érzésem szerint kapcsolási rajzzal nem sokra mennél. Ahhoz, hogy a hangján tudj változtatni egy ilyen digit multinak, a beprogramozott algoritmusokon kellene tudnod változtatni. Esélytelen.
Igen értelek. Azért erős a gyanúm nekem is, hogy tényleg nem sokra mennél kapcsi rajzzal. Szintén úgy tudom elképzelni, hogy "szoftveresen illetve programozva" vannak elkészítve a hangzásképek. Valahogy úgy, mint pl.: a Sound Blaster Live hangkártyám (Metal guitar vagy hard rock guitar, Hall-, Room-echo stb.) effektjei. Abban is a Creative chip agyában van mindenféle jó "csemege".
![]() Ezért az alkatrészek cseréjével nem hinném, hogy történne bármiféle változás (ami pozitív lenne).
Bourbonstreet-nek és Witti-nek is köszönöm a hozzászólást, és tökéletesen igazatok van. Mivel nekem nincs prockóm, (mert nem tetszik a "műanyag hangzás"), és még nem javítottam procit csak szimpla pedálokat, ezér gondoltam hogy segítene. De nem, mert ma szétkaptam egy Boss me-25-öst és egy Digitech rp-70-est, és semmi esély. Ha ezek a cuccok elromlanak akkor Kuka.
Midkettőtöknek mégegyszer köszönöm a hozzáértő válaszokat.
Köszi de már neki álltam egy másiknak ha ez nem jönne be akkor majd akkor majd azt csinálom meg.
Sziasztok egy kis akadájba ütköztem csak Bc212b tranyom van itthon azt is bele tehetem a rajzban lévők helyett?Meg még egy dolog nem igazán értem hogyan is kell bekötnöm az ajzatott az outnál vagy oda 100kohmos poti kell?
Á még egy dolog lenne ahol vannak az 1uf kondik odan nem írták a plusz jelet sehova oda tantal kondik mehetnek?
Kösz de ha esetleg nem találnák itthon akkora kerámia kondit tudnál segíteni hogyan kell bekötni a pluszt minuszt szóval merre kell lenni a plusznak?Nem akarom hogy véletlenül is rosszul kössem be.
Hello!
Kollektor irányába tedd a +t. Ahol magasabb a potenciál oda kell tenni mindig a plusszt. A kollektoron nyilván nagyobb feszültség lesz, mint a 220kOhmon, vagy az első tranzisztor emitter körében (LDR en keresztül). De ha fordítva tennéd be sem történik tragédia! Aljzatnál az IN és OUT megy a meleg pontra. A csatlakozó másik lába pedig a bemenetnél és a kimenetnél is a földre kötendő! Műszerrel ki tudod "csipogni", a jack dugó "hegye" legyen a meleg pont, a "szára", "háza" stb a föld. Bedugod az aljzatba és már ki is lehet csipogni, hogy az aljzaton a kivezetés melyik... Zsolti ![]()
Félre értesz! A kolléga már panaszkodott,ha jól emlékszem, hogy nincs elég kitartása egy bizonyos hi-gain torzítónál, bár nem tudom milyen hangszere van ,nem is akarok a pénztárcájában túrkálni, de szerintem azzal lesz a "probléma". Hasonló hi-gain cuccnál nálam megpendítem a húrt, leteszem a gitárt és fél percig szól a motyó az epi sg-g400amon, de az aria pe-std -men pár másodperc és csendben van. Pedig abban van 5 kiló fa
![]() ![]() ![]()
Használ valamelyőtök Viktorsound hangszórót?
A 6KD6-os csöves fejemhez nemsokára kéne majd egy 2x12"-es láda... 14.000-ért van a 101 dB-es NEO. Ismeri valaki? Nem bóvli a cucc? Merthogy az ára az elég csábító. ![]()
Volt szerencsém élőben hallani egy grínbekkes jellegűt, 412-esben, megdöbbentően jól szól!!! Az érzékenységéről azért vitatkoznék. Viktorsound, peavey, t75, v30 volt a 4 láda, átkapcsolóval kapcsoltuk a fejeket és kb ez volt a hangnyomásbeli sorrend is. De nekem nagyon bejött! Ha érdekel van pár hangmintám is, de csak úgy odatettük a mikit, sokat nem kínlódtunk a beállítással, próbáltuk minden ládánál ugyanoda tenni a tányérhoz...
Hali Zsozsó!
Ha Te mondod hogy jó, akkor elhiszem ![]() Nem akarok 4x12-est építeni, ezért szeretnék majd olyan szórókat venni ami elég érzékeny és nem túl drága. A "grínbekkes"-ről azt írják hogy 97 dB-es, a V30 pedig 100 dB, tehát egy 412-esen jócskán érzékelhető a hangnyomáskülönbség. A NEO-ról 101 dB-t írnak, ami már a jobb Eminence-ekkel vetekszik (ha igaz). A hangmintáidat szívesen meghallgatnám.
Hello ezt amit leírtál meleg pont kimérés stb ezt tudom egy két ilyen dugót bekötöttem csak azt nem tudom hol lesz a meleg pont az outnál mert a nyíl egy 100k ellenállásra mutat.
Az egy potenciométer a fekete gombóc lesz a kimenet.
Kösz így már oké először én is erre gondoltam csak nem akartam elrontani inkább megkérdeztem.
Sziasztok!
Van egy pár nyákom (Sonic Distortion 5db, SansAmp Gt ver2.0 2 db, SansAmp Gt ver3.0 2 db, Thor 2db, Boss DS1 1db, Guvnor 1db, Ross DynaComp 1db, TS9-TS808 2db), egyik fele kifúrva, másik fele csak maratva. A nyákgyártó korszakomból valók. Akit érdekel az viheti, mert teljesen "ingyé" adom. Adom vele a nyákot a kapcsirajzot és a beültetési rajzot. Aki kapja marja, vihetitek. Akit érdekel keressen meg privátban és a részleteket megbeszéljük, hogy hogyan juttatom el az illetőnek. :kalap:
Hello! Még nagyon kezdő vagyok, és találtam egy kapcsolási rajzot gitártorzítóhoz, de túl egyszerűnek tűnik... A többiben, amit néztem sokkal több minden volt.
Itt a link: http://bsselektronika.hu/index.php?id=491 Szerintetek érdemes elkezdeni foglalkozni vele, vagy hagyjam? Bővebben: Link Artu
Ez tényleg nagyon egyszerű, cserébe nem is tudsz rajta szabályozni semmit.
Először is azt kéne eldöntened, milyen jellegű hangzást szeretnél overdrive, distortion, fuzz stb... Utána érdemes kapcsolási rajzokat keresni. Persze gyakorlásnak ez sem rossz, de komolyabb használatra alkalmatlan.
Szia!
Megkérdezném, hogy mit értesz az alatt, hogy kezdő vagy? Az elektronikában vagy csak a gitár torzító témában? Véleményem szerint ennek a kapcsolásnak működnie kell, tényleg nem bonyolult. Ezért első pedálnak megfelel. Azt viszont Te is láthatod, hogy nincs rajta potméter, azaz jelen állapotában torzítani fog, de nem tudod szabályozni annak mértékét és a hangerőt sem. Az ne tévesszen meg egy rajzon, ha kevés alkatrész van, lehet jobban működik, mint egy agyonbonyolított kapcsolás! Legalábbis torzítók esetében itt egy kevés alkatrészes pl.: a Big Daddy pedál ami egy töményebb torzítású cucc. Amit javasolok az, hogy jobban jársz, ha inkább megírod, hogy milyen stílusú zenéhez szeretnéd használni (Blues, Rock, Metál, Jazz) vagy kiválasztasz egy konkrét pedált aminek tetszik a hangja és azt megépíted. Van a "tarsolyunkban" jó néhány Boss, Ibanez, MXR stb. pedál. Szerintem ezeket sem különösebben bonyolult összerakni, mint egy akármilyen másik ismeretlen kapcsolást. ( Ráadásul nagyobb is az öröm, hogy: - Nézzétek összeraktam egy Ibanezt! ) ![]() Előadókat is írhatsz akiknek tetszik a gitárhangja és akkor már konkrétabb pedálrajzokkal is elő tudunk állni!
Ahhha... Akkor megcsinálom, legalább gyakorlok egy kicsit. Köszi a segítséget!
artu
Köszi a választ Witti!
Főleg metált halgatok ( pl.: Deftones) De szeretem a progresszív zenéket mint a Pink Floyd például. Ha tuttok valami nagyon egyedi, különleges effektet, az is jó, de egy sima torzító (mondjuk Distortion) is megtenné. Szóval ha tudnátok küldeni kapcsolási rajzokat, azt megköszönném. Amugy az egész elektronika témával most kezdtem el foglalkozni, eddig csak egyszerű villogókat, meg ilyen alap dolgokat építgettem, és gondoltam, megpróbálkozom valami nehezebbel. Előre is kösz! artu
Szia.
bc 547 helyett használj inkább bc 413-at. Nagyobb az erősítése és tömörebb lessz a hangzás.
Szia!
Ha szereted a Pink Floyd-ot, akkor szerintem csinálj egy BigMuff Pi-t. Az kell neked. Nagyon jó a torzítása. Mellékletben a rajz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |