Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 84
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Hmmm, ha bekakált a motorvezérlő, akkor lehet megzavarja a lézer bekapcsolását is. vagy a másik lehetőség, hogy világít, csak nemnagyon látható, ha a CD lézerrel kezd... A DVD lézer az sokkal erősebb, annak jól látható piros fénye van. A CD elég gyenge, szinte alig látható, nagyon kell figyelni, és csak szinte a lencsével szemből érzékelhető.
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

ha folyamatosan pörög attól még tudna olvasni a fej? vagy felejtős? bekapcs után csak a forgató motor pörög fel a fej motorja meg se nyikkan de működik....
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Ez így nehéz, mivel szoftverezve van a gép, amiben a funkcióknak sorrendje van, és ha nem tudja hiba miatt végigcsinálni, amit kéne, sok egyéb furcsa hibát okozhat.
(#) F-Yoci válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Hali! Megnéztem, de sajns nekem is csak az a fajta lenne, amiről először küldtél képet.
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

ahha... akor majd ha kicserélem és még mindíg rosszalkodik akkor majd egy szoftverfrissítést is ajánlott csinálni...
ha lesz fejlemény szólok
és köszi hogy segítesz
üdv McDeath
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Üdv! Ha esetleg kell, lehet van hozzá komplett mpeg panelem, loader hibásból.
(#) zsa hozzászólása Nov 23, 2010 /

sziasztok.
Philips HDR-3500as dvd íróm rosszalkodik , ezért tenném fel a kérdésem itt.
A készülék 2 éves, de kb 10 -15 órát használtam eddig, ami nem sok. Hálózatban sem volt dugva ha nem használtam. Ma akartam volna használni ,de hibát észleltem bekapcsolás után. A kép sötét , fényerő kicsi , és a színek aránya is rossz (pl: monitoron ha összevissza állítanánk a szineket fényerőt) Mi lehet a baja , merre keresem a hibát?
Köszönöm
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

egy jó kérdés: a loader hiba az lehet a dvd fej nem olvasásából eredeztetve vagy a lapon van vmi megsérülve...(szemmel nem látható....) jól gondolom ezt?
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

Üdv! A loader hibával egyértelműen a DVD meghajtóegység hibájára gondoltam, többnyire lézerfej, vagy motor. Az elektronika jó.
(#) draco31 hozzászólása Nov 25, 2010 /

Hello!
Van nekem egy Magnavox MDV 458-as asztali dvd lejátszó. 3 vagy 4 éves körül van, szóval garancia már nincs. A probléma a következő:
Eredeti boltban vásárolt DVD filmeket nem olvassa be, de amik úgy lettek írva, azokat gond nélkül viszi. AudioCD-nél nem viszi szintén az eredetieket, az írottak közül meg válogat. A karcmentesekkel nem foglalkozik, de azon a cd-n, amin a felső fólia már úgy van szikszalaggal rögzítve, és olyan karcok vannak benne, hogy rossz ránézni, azt viszi.
Szétszedtem, égést nem látok sehol, és egyéb más furcsaságot sem.
Ma kezdte ezt a problémázást, volt egy kicsi áramszünet, de akkor ki volt kapcsolva, és minden más is működik, lehet ez hatott rá. Megélt már jó pár áramingadozást.
Valami ötlet?
(#) kovacspista válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Azért köszönöm.
(#) F-Yoci válasza draco31 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Üdv! Először a nem megfelelő lemeztányér magasságra tippeltem volna a leírtakból, de ha áramszünet után kezdte, akkor lehet FW hiba is.. Viszont hogy azt honnan lehet szrezni ehhez a géphez...
(#) draco31 válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Még ha valami csoda folytán találnék is, akkor hogyan lehet azt felrakni rá?
(#) F-Yoci válasza draco31 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Üdv! Kikell írni CD lemzre, és megetetni vele, atán magától frissít róla. De nembiztos, hogy ez a gond.
(#) draco31 válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Sikerült szükitenem a nem lejátszott lemezek típusát, és kiderült, hogy csak a kétrétegűeket nem viszi, meg néhány audiot.
(#) draco31 válasza draco31 hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Kis módosítás, MDV436 a pontos neve.
(#) Simon Eta hozzászólása Nov 27, 2010 /

Az én DVD-nél a motor pörög, de a fej nem olvassa a lemezt, mit tegyek ? (nem mozog a fej , és sistereg).
(#) villages hozzászólása Nov 27, 2010 /

Halihó Srácok!
Valaki tudna-e segíteni, vettem a minap egy Onkyo DVSP406 os HDMI-s player-t és a következőket produkálja.

A hibajelenség: Minden fajta DVD lejátsztás megakad 1 óra 40 perc után, avagy az utolsó két frame-nél. néha tovább tud lépni kockázva
A teszt kb 200 db DVD, amit egy másik onkyo-m, igaz nem HDMI-s de mondjuk ehhez ennek semmi köze, avagy a Philips HDD és Sony DVD-m gond nélkül játszik.

Szerintetek?
(#) F-Yoci válasza villages hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Üdv! Első körben a szánmechanikát, fogaskerekeket kéne megnézni, a végefelé lehet akad, szorul. Vagy még a fejkábel, fejmozgató motor is okozhat ilyesmit...
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Akkor meg tudnánk esetleg beszélni az elektronikát?

Amúgy az eredeti tápban egy dióda bezárlatosodott és hát egy induktivitás meg egy ellenállás elfüstölt biztosan valószínű motorvezérlőnek is lőttek... sajna nem tudom pontosan...
Tápegységben a primer oldalon egy ellenállás elégett meg egy 1mH-s tekercs szétment... esetleg nem tudod mekkora értéke az ellenállásnak? csak mert teljesen elégett....

Esetleg meg lehet valahogy tudni azt hogy mekkora értéke volt az ellenállásnak?
Segítséget előre is köszi
(#) villages válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Halihó!
Köszi a gyors választ, sajnos nem sok hibát látok, a szán teljesen tiszta, a fogasléccel sem látok semmi problémát, talán egy kicsit feszesebbnek látom a rugót, ami ráfeszíti a szánra, de nincs állítási lehetősége.
Esetleg még valami tippet tudtok adni?
Üdv!
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Ezt a táphibát mikor találtad, eddíg nem volt róla szó... Megpróbálom megkeresni, amim van, az ellenállásértéket valószínű megtudom róla mondani, csak tudni kéne melyik is az pontosan... Az elektronikéát még megbeszéljük, előbb tedd rendbe a tápot, lehet csak ennyi a gond.
(#) Pigi válasza villages hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Lehet egy szoftverfrissités segítene.
(#) villages válasza Pigi hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Honnan lehet letölteni frissítést
Az Onkyo-hoz, mert a philipshez találtam a honlapon?
Ehhez kellene DV-SP406!
Köszi a segítséget!
Üdv:
(#) villages válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Nos, mint írtam korábban nem volt koszos a szánmechanika, viszont átkentem egy kicsit műszerzsíros fültisztítóval, sajnos nem lett tökéletes alkalmanként most is megakad egy pillanatra, viszont minden esetben tovább tud lépni.
Esetleg vannak még további ötleteitek, hogyan folytassam a hiba megszüntetését?
Üdv nektek!
(#) F-Yoci válasza villages hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Üdv! Szánmotor csere...
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

A táphiba az eredeti hiba forrása ami miatt meghalt/meghalhatott a többi rész is... A dióda bezárlatosodásával indult a láncreakció.... sajna a tápot megoldottam: kapott egy másikat... de az meg nem ad 3.3 V-ot hanem 5 V körüli értéket ad.... gondolkodtam hogy sorba kötök 3 diódát oszt jónapot csak nem jutottam el a megvalósításig
Az új táppal csinálja ezt szóval valószínű sok az 5V a 3.3V helyett lehet ez a baj

A tápon belül(régi táp) az L1-es tekercsel párhuzamosan van kötve, de a jelét nem tudom leolvasni mert leégett a panelről a száma.... D2 dióda pedig zárlatot szenvedett és megszerezte a jogosítványát... nem tudom mit tett még tönkre mert külsérelmi nyom máshol nem látható. az üvegbizti szintén elszállt értéke ismeretlen mert az előző tulaj kidobta
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Ejjha, akkor itt halmozott a hiba rendesen... Ezekszerint másik fajta tápot kapott, nem ugyanolyant... Így viszont, ha a proci 3,3V-jára ráment az 5V, akkor szinte biztos, hogy a procit is kinyíta, emiatt csinálja a hülyeségeket, ezeknek a tápfeszeknek kb +/- 5% eltérés megengedett, az 5V bőven túlllépi. Nemtudom, van -e értelme ennyit foglalkozni vele, amikor 8900ft-ér már van vadiúj garos philips lejátszó (jóval több divx, stb kodekkel), noname meg 5000-ér.
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

hát igazából ez csak mp3 lejátszásra lenne használva. eredetileg volna egy cd lejátszóm de az meg sajna nem játszik mp3-mat mert egy PC cd-rom meg kéne hozzá csinálnom az mp3-kodeket. Terv kész van csak anyagi vonzat meg lustaság miatt nem csinálom meg... Szóval jó lenne ezt rendbe kapni annyira hogy működjön...

Ha sorba kötök 3 diódát és beteszem a táp meg a lejátszó közé akkor az úgy jó lehet? Márha nem nyírtam ki a procit
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Üdv! Hát diódával is lehet, de az nem az igazi, mivel áramfelvételtől függ, mennyi feszkó esik rajta, én inkább valami stab IC-vel próbálkoznék pl: http://www.hqelektronik.hu/info/hu/ts1086cw-33.html
gyárilag is ilyeneket használnak az alaplapokon.
Következő: »»   41 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem