Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   62 / 377
(#) szabi83 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Személyesen jobb vásárolni náluk
tr10x3x2000 volt 3000ft körül, economy azthiszem
tr12x3x1000 meg 1700ft körül, nem economy egyel jobb fajta
(#) Sir-Nyeteg válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Nem én vásároltam, hanem az esztergályosom
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 6, 2011 1 /

Hát akárhogy számolom ha sikerült kicsípned e3 tengelyle 10.000-ért lineáris sínt az éppen 2* annyi mint 5000Ft.
Ezt magyarázom, de nem fogod fel. A mechanika tartalmazza a meghajtásokat is. Most sem tudtál 5000 alatt egy fémgépet mondani, kapásból csak a lineáris sinekre, (ami esetenként elcsíphető csak nem biztos hogy ennyiért) 10.000-et mondtál.
Így 5000Ft az a gép. Ja és persze a fémgéppen már trapézmenetes orsó van, miközben bekevered a fagéped menetesszárait. Nem én keverem itt a dolgokat. Tesség tudomásul venni, hogy 5000Ft-ért nem lehet fémgépet építeni, lineáris tengelyekkel, normális meghajtásokkal.
Vettél 3 lineáris sínt, mekkora? Pont méret? Sajnos itt ott nem a gépedre méretezett síneket fogsz összeszedni.
Nekem is van 2 1 méteres golyós orsóm, akkora, hogy tankot lehet vele forgácsolni, és mit érek vele?
A gond ott van, hogy kiraksz egy tervet, és nincs hozzá anyag. Amit én tervezek, ahhoz van.
NEm 5 és nem 10.000 forint, de van, ellentétbe a tiéddel, aminek terve sincs, és éppen akkora amekkora anyagot találsz.
Ha éppen találsz.
Ez is egy megoldás, csak könyörgöm ne hangoztasd, hogy egy fémgép mechanika az 5000Ft!
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Megint kevered.
Mást nem látok, mint hogy megint idézgetlek, és próbálom elmagyarázni neked azt, amit már leírtam.
Idézet:
„Most sem tudtál 5000 alatt egy fémgépet mondani”
De igen. Csak nem érted amit írok.
Idézet:
„5000Ft-ért nem lehet fémgépet építeni”
Nekem sikerült, bár 10ezret írtam rá annó.
És hogy miért, mert leírtam, de nem tudsz olvasni, és keversz mindent mindennel:
Idézet:
„lineáris csúszka...ez alura is jó, így nem ebből épült meg a gép”

De el sem olvasod. És nem is emlékszel, hogy hogy néz ki a gépem, de pattogsz továbbra is, hogy mindig neked van igazad, közben meg nem is tudod, hogy miről beszélsz
Látod? Te tervezgetsz, és számolgatod a gondjaidat, én meg építek, és számolgatom a gépeimet.
Minek vetted meg az orsókat, ha nem is jó?
Te előbb veszel üléshuzatot és ahhoz veszed az autót? A gulyásleveshez előbb meg kell venni a belevalókat, és utána kezded el. Te most rohangálsz krumpliért, közben meg büdösödik a hús?

Én előbb megnézem mi van a piacon. Hogy miért? Mert egy méretre készült készregyártott 30cm-es golyósorsó anyával újonnan 300ezer ft. Látod te is, hogy most van két méteres orsód a sarokban.
Én megvettem a lin csúszkákat, és ahhoz akartam építeni az alu-vázat. De kisebbet akartam, ami fürgébb. Azután meg közbejött a szakdolgozat.
Írj listát, hogy szerinted az alugépemben mi mennyibe kerül, és ha kijön egy összeg tételesen, akkor kalimpálj majd hogy nem ennyi az annyi, de addig ne sértegess!
Addig nem szeretnék hozzád szólni.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 6, 2011 2 /

Megint csak a sületlenség dől belőled.
Az orsókat cserének vettem, ezt persze megírtam azon a fórumon ahol olyan gyakran fent vagy, úgy látszik ez nem tűnt fel.
Linkeket és tervet rakj fel! Abból értünk, és meg tudjuk nézni az árakat.
Megint csak a levegőbe puffogtatsz árak és tervrajzok nélkül. Lehet hogy nincsenek is rajzok?
A gulyásleveses példádnál maradva, Te egy olyan levest főzöl, amilyen anyagot kapsz, ha az káposzta leves lesz, akkor az nem gulyás! De olcsó lesz az tuti, csak lehet hogy futkoshatsz utána az illemhelyre.
Nekem már megvan mindenem a géphez, vágni és szerelni kell, időm nincs, ennel ellenére nekem legalább van egy félig kész tervem, csak a z nincs meg, és ezzel haladok előre. Elárulom csak az alu profil 10.000 felett volt, és ez az olcsóbb fajta. Számolgathatom ahogy akarom a lineáris sínek is minimum (és nagy mázli és nem méret) egy 10-es, de Te is ugyan úgy tudod, hogy az egy alkalmi vétel volt, és azért nincs a gépeden, mert nem passzol bele. Tengelyenként 10 körül van az ár, persze ez is méretfüggő. minimum 30-nál tartunk, és még ez mindíg káposztaleves.
Lehet hogy vannak olyanok, akiknek ha gulyást ígérsz, de káposztalevest szolgálsz fel, nem fog tetszeni.
A gondot Te okozod azzal, hogy beugratsz embereket azzal hogy 5000 forintból milyen kasa gépet építettél, és azt hiszik akkor ennyi az ára.
Menj fel a vaterára és ébredj fel. Volt egy emberke a saját építésű gépét 720.000Ft-ért árulta. Neki mondtam, hogy azért ennyibe nem került, 500.000-ra levitte rögtön az árat, de tudjuk Ő is Meg Én is hogy 150.000 200.000 körül volt munkadíjjal.
Ez is vicces. Én írjak listát arról, hogy mi mennyi volt az alu gépedben. Ember, te írj listát, és linket, hogy mehessünk 5000-ért (annit írtál visszakereshetem,de legyen 10.000) legyen egy kasa fémvázas gépünk.
Megint csak a szavakkal játszol.
Tervet és linket. Semmi mást nem várunk Tőled.
Ha adod és annyi amennyi, meghajlok, ha nem adod, akkor mindenki levonhatja a tanulságot.
(#) Moderátor hozzászólása gulasoft hozzászólására (») Feb 6, 2011

Állj le, a topik nem erről szól!

Köszi!
(#) gulasoft válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Épül, a keret és az y megvan, de mivel Én tervet is tudok mellékelni mellé Sir-el ellentétben itt egy kép a tervező progiból.

Az X tartói le vannak vágva, a keret elemek 500*3*3-as profilok. Ha összeraktam, akkor csinálok még egyet, de azt más lézeresné fogom századmilliméter pontosra vágatni, ezért jó ha van egy terv, a progi tud műzsaki tervrajzot csinálni.
Az Y tartóit a fagéppel martam ki, ugyan úgy recés egy kicsit mint richy-nek, kicsit csiszolgatni kellett rajta.
Az Y tengely két kocsija és rúdja volt 14.000 Ft.
Szerintem most Ők a legolcsóbbak:

Bővebben: Link

Na itt lehet árakat nézni, és ez legalább abban méretben van, amit szeretnél. Innen lehet gulyáslevest főzni, és nem káposztaleves lesz belőle.

Sajnos anyagilag Én sem vagyok eleresztve, és kaptam lineáris síneket y-ra kocsikkal, fő is a fejem hogy fogom berakni a gépbe, van rá ötletem, de itt lép be a káposztaleves a képbe, lehet hogy jobban járnék ha vennék hozzávaló lineáris sínt és csak a kocsikat tartanám meg. Még törpölök egy kicsit.

Na ilyen egy terv, és ilyen egy link. Ilyet várok Sir-től, de a múltkor sem sikerült sem tervet, sem 10.000Ft alatti egy egy tengely meghajtás vagy lineáris sín linket sem kapni.

cnc2.jpg

Megint kiforgatod a szavaimat.
Tervem nincs, mert egyedi gépeket építek.
Ott van minden a képeken. Nincs benne trükk.
Amit te úgy nevezel, hogy "Passzol a gépbe, vagy nem hozzá való" az igazából olyan, hogy csak méretre kell vágni.
Nem a golyósorsót, hanem az alu profilt. Azért nem a lin csúszkákat használtam, mert a képen látható módon beleragasztottam az alu profilba egy nyomtató csúszkáját.
Innentől kezdve nincs mit tervezni rajta. Egy méret adott, ehhez építem a többit. Egy garázsnál is adott az alapméret. Nem olyan méretű autót veszel utólag, ami befér.
Megint profi dolgokat emlegetsz, és megint kevered a ronda dolgokat.
Egy szőrszálhasogató pocskondiázó ember vagy. Aki elvárja, hogy egy házilag készített cnc gépből sorozatgyártást csináljak. Te azt csinálsz tervekkel, utángyártható módon. Cserébe nem lesz benne semmi egyedi, nem lesz benne ötletes megoldás, és nem lesz benne semmi olcsó dolog.
Mit vársz tőlem?
Azt hogy huszonharmadszorra leírjam, hogy én megépítettem ennyiből? Igen, itt áll az asztalon. Ennyi.
Innentől kezdve csak ronda szavakkal tudlak illetni, mert nem hiszel a saját szemednek.
2-szer már leírtam az anyaglistát. Keresd vissza, vagy ne. Hatvanban a gépeknek csodájára jártak. 4tengelyes habvágó gép is készült fából. Az sem volt több 5ezer ft-nál. A kanthal volt a legdrágább tétel.
Az a gulyás leves meg gulyás lesz, mert a CNC-m CNC. A káposztaleves meg a te hozzáállásod, ami elriasztja a kisembereket.
Richy92 is épített egy gépet magának. Hogy mi a baj vele? A tapasztalatlanság. 10-ed annyi idő alatt megépítette, mint te. Csakhogy ő még élőben sem látott CNC-t. Nem hogy méteres golyósorsókat vegyen csere alapnak.
Még egy jó háziasszony is tudja, hogy azt főz otthon, amit olcsón megkap, vagy akciós.
Te meg belenyúlsz a legdrágább dolgokba. És azt hirdeted mindenkinek.
(#) gulasoft válasza richy92 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Nézd meg jól a képet amit Sir küldött ott van az a +90 fokban felrakott sín amit írtam, hogy segíthet, és még olcsó megoldás lehet, minden tengely +két fióksín.
Abban Sir-Nyetegnek igaza vana, hogy ezek nem erre lettek kitalálva, de a 90 fokkal elforgatott verzió legalább az egyik kilengést képes kiküszöbölni, csak arra számíts hogy ezáltal lehet hogy szorosabb lesz a tengelyed, nehezebben lehet hajtani, lehet hogy erősebb motorok kellenek. Előbb próbáld meg az egyik tengelyeden mielőtt beruházol plusz 3 pár sínbe.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Igen vágom, ahogy mondtam, azt építesz amit találsz olcsón. Persze így nincs terv. Megméred, és azt főzöl ami van, ha 50 centis gépre vágytál, de csak 40-es a az olcsó csúszka, akkor 40-es esz a gép. Én meg azt építem amit szeretnék. Ez két külön hozzáállás. De akkor legalább a linkeket és az árakt add meg, ne miattam, hanem azoknak, akik esetleg utánad csinálják olcsón.
Egyébként az meg egy agyrém, hogy azzal jössz, hogy milyen egy szemétláda vagyok, és csak csúnya szavakkal illethetsz mert én utángyárthatót csinálok, tervekkel, méretekkel, linkekkel és árakkal. Szerintem nagyon sok ember hálás lenne végre egy itthon is kapható anyagokból házilag is előállítható fém cnc tervnek a hozzátartozó beszerzési forrásokkal.
Szerintem ugyan ezt a sok embert nagyon nem is érdekelné, hogy nincs benne egyedi ötlet, nem kell ragasztani, nem kell innen onnan összevadászható dolgokból építeni. A gép olyan agyagokból áll amit bárki megvehet itthon.
Ez a lényege.
Ha sorozatot gyártanál megfizethető áron azzal többet használnál, mint azzal, hogy kijelented, hogy 5000 forintból fémgépet csináltál, de mikor kértem tőled linket, árakat, akkor derült ki, hogy mennyi az annyi, mert neked otthon volt, ez meg szereztél amazt, meg hozzájutottál olyan nyomtatóhoz amiből ezt vagy azt bontottál.
Lehet hogy 5000 volt, de nekem a sufniban nem állnak hegyekben a cnc-hez való anyagok, bontható nyomtatók.
A garázs példád legalább jó, mert pont te építesz olyan garázst amihez az autót hozzá kell venni, és én építek olyat, hogy tudom, hogy ilyen meg ilyen autóm van, akkor ahhoz olyan garázs kell amibe belefér.
Két különböző hozzáállás ez tisztán látszik, mindenki eldönti melyiket követi, gondolom ráfordítható idő és pénztárca dolga.
Nem mindenkinek van annyi ideje, hogy 3 hónapig várjon egy esetleges jó alkatrészajánlatra.
Annak pl. biztosan jól fog jönni egy terv, és megrendeli a dolgokat, utána csak vágni meg fúrni kell.
A lényeg, hogy Én fogok tudni a komplett gépről tervet adni, és ha több darab kell, akkor tudom hol lehet lézerrel levágatni méretre, és mégsem 150.000 forint lesz. A paraméterek meg a tervezőben változtathatók, lehet hogy esetleg neked sem ártana nem fejben tervezni dolgokat.
(#) szabi83 válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Idézet:
„Építettem fagépet is és fémgépet is.”

Építettél? Ez csak egy csökött terv...... már bocs!

30*30-es alut felejtsed el, plottert építesz?? Mert annak jó lesz.

Két dolog:
-Minek építesz gépet, ha nincs meg minden alkatrész? Ebből lesz a mákos-lecsó.
-Tervet minek készítsek? Nem a villogás a célom mint neked, hanem az építés öröme. És ez meg is van.
Íme egy terv. Ismerős? De itt is látható, hogy a terv nem vált be, és emiatt lett 90fokos sin.
Nem 3db sin kell a mechanikába, hanem 2db, egymással 180fokban elforgatva.
Ahogy a reklám is szólt: "Hülye azért nem vagyok", főleg annyira nem, hogy neked linkelgessem az olcsó dolgokat. Inkább a barátaimnak, ismerőseimnek küldöm el.
De ha érdekel most van 8ezer ft-os PLC a másik fórumon.
Más meg azért verne meg, mert azt mondom, hogy egy OMRON PLC-t 8ezerért lehet venni.
Értelmet nem látok az elveidben:
Amatőr fórumban akarsz profi gépet építeni, miközben az amatőröket segítő embert lehurrogod bunkó stílusban, és közben 300ezer ft-s gép építésével dicsekedsz. Gondolkodni nem kéne?

Én egy 15*15*2cm-es gépre vágytam, lett belőle 20*30*10cm.
Aki utángyárthatót akar, az nézze meg a cnc-mechanikákat!
Egyikben sincs mm-re kötelező méret, így akkorát épít, amekkorát akar, vagy amekkorát elbír.
Te meg a mostani 52.5cm-es gépedbe vagy berakod a méteres orsót, vagy csináltatsz hozzá egy méreteset háromszoros áron. Ez most mennyivel jobb?
Miért linkeljem a lejárt vaterás aukciókat, vagy az elkelt feliratú hirdetéseket?
Megint csak a levegőbe hadoválsz, nem volt semmim itthon a fém géphez. Vettem az aluprofilt is, és a többit is. Nyomtatóból bontott sineket meg tudok adni másnak is, ha kell, mert van még 6db.
Nehogy már egy nyomtató bontásán lőj agyon, amikor a PC boltok örülnek, ha elviszed, mert fizetniük kell érte egyébként.
A példám meg tökéletes, mert neked van 1méteres autód a fél méteres gépedbe
Úgyhogy legalább arra kérlek, hogy ne hazugságokkal támadj!
Az, aki meg tudja venni az új dolgokat, az meg nem itt fog toporzékolni, hogy mi hogy legyen.
Szerinted mennyi szoftveres modellezés van pl ebben a gépben? Semmi. Nekiállt, és gyártott, és épített. Megjöttek a sinek és alágyártotta a tartóvasat.
Ehhez a géphez milyen tervrajz kell? Nekiesel egy alunak, és reszeled, amíg jó nem lesz. Nincs rajta mit tervezni.
Úgyhogy nem kell túlbonyolítani, mint ahogy szeretnéd.
CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
(#) gulasoft válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Már bocsi, de rááltam, nem vagyok könnyű ember 80 kilómat elbírta. De Szívesen fogadok ennél jobb tervet méretekkel, beszerzési forrással.
Ha a 80 kilómat elbírta, remélem megbirkózik a 850W-os marómmal.
a fagép nem bírna el, mégis martam vele alut. Egyébként pontosan mi az ami nem fogja bírni? A 25mm-es edzett acélrúd a két irgalmatlan csúszkával. Rátehénkedtem, és olyan könnyen fut, hogy semmit nem éreztem abból hogy legalább 30 kilóval nyomom.
Ez nem csak terv. Mint mondtam menet közben épül is.
Inkább attól félek, hogy túl könnyű lesz.
Ez meg itt áll a padlón, és megy.
De mondom, ha bárkinek van terve méretekkel, árakkal, beszerzési hellyel, szerintem senki nem sértődik meg ha megosztja. Főleg ha tényleg olyan olcsó.
És ha már itt tartunk. Ez az alu legolcsóbb ilyen profil, ettől már csak drágábbak vannak. És már ez sem 5000Ft. Lehet erősebbet is kapni, másfélszer ilyen áron. A cél az, hogy olcsó legyen, és menjen.
egyenlőre megy az ami kész, és nem nagyon is jól, és terhelhetően.

Gyere ki pl a hatvani találkozóra és lesd meg a gépeket, hogy miket lehet készíteni "fillérekből".
Fillér: építési ár pl 40-60ezer, eladási ár, vagy eszmei érték: félmilla.
Márc 26, szombat.
Jóéjt.

Hány kg 30-as profilt raktál bele? 4-500ft/kg a használt ára. Nem a statikus, hanem a dinamikus terhelés lesz kritikus.
Sőt, hozd ki a gépedet is!
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Mennyi volt az alu profil a gépedbe? Az egy méteres tengelyről szálj már le. Olvass! Cserealapnak vettem, ott áll a sufniba! Olcsó volt. Próbáltam úgy ahogy Te mondtad, azóta sincs olcsó.
Tudod te mit linkelél ember?
Komplet mechanika 410,00,- €
410.00 EUR = 110,453.86 HUF ezt próbáljuk elkerülni!
És ez csak egy 300*200-as pici gép 80-as z-vel.

Megint egy olyan link, ami messze messze meghaladja nem hogy az 5000 forintot, hanem az 50.000-et is.
Ne nekem küld. A fórumra rakd fel.
Lássuk az árakat, a méreteket, lehessen összehasonlítani, megéri, nem éri. Ne ilyen 110.000 forintos linkekkel gyere. Múltkor is ugyan ez volt.
Tervet tudod adni? Méretekkel, nem csak egy képet? Odaadom egy ismerősnek, megmondja mennyibe fáj csak az anyag.
egyébként amit belinkeltél tervet annak egy nagy baja van. Köze nincs az alu profilhoz. Ebből építettél Te egy aluprofilos gépet? Rakd fel légyszi mégegyszer a gépedről a képet, összehasonlítanám.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Használt alu profil? Mekkorákra darabolva, mennyi megy abból a kukába? Most a lehetőség egy linket erre 4-500Ft/kg-os aluprofil beszerzési helyre. Szerintem mindenkit érdekel.
Egyébként szabi szerint ez egy plotterhez elég, neked ment már a géped, vagy kuplung hiányában még nem tudtad kipróbálni?
Eszmei érték fél milla. Jól mondod. Ha van egy tervem amiből 100.000 körül ki lehet jönni cakli pakli, akkor Én rombolom itt hitet, meg az építési kedvet? És utánépíthető, és ha ilyen olcsó az alu profil ahogy mondod, akkor még annyiba sem kerül.
Linket kérek.
Egyébként meg ez az építési ár 40-60ezer forint eszmei meg eladási fél milla, most nagyon felvillanyozott, mert ez azt jelenti, hogy aki ott van, és fél milláért árul egy 40-60ezer forintból összebarkácsolt gépet, az pont ellentétes velem, aki ha 100.000-ból kijövök és kivinném, 200.000-nál nem lenne pofám többet kérni érte. az más kérdés, hogy nem viszem ki ha működik ha nem, mert pont nem villogni akarok, hanem egy használható alternatívát a fél millás elborulásokhoz képest!
A fagépet meg nem viszem ki, mert lassan átkerülnek az alkatrészek a fémgépre, és nekem 3 gyerek mellett plusz a munkahelyem mellett (mert én már dolgozom, nem tanulok) nem biztos hogy lesz annyi időm, hogy a -5-6 fokokban kint barkácsoljam a gépem. (ráadásul vagy 30 kiló mert az sem 200*300-as hanem 500*400-as, csak ott az asztal mozog)
Ha lesz egy működőképes gép, akkor lesz link is hol vágják az aluprofilt méretre, ha adsz linket ott lesz hol lehet olcsón aluprofilt venni, és ha valakinek lesz kedve, lesz lehetősége utánépíteni.
Ez a cél. Szerintem ez a fórum ilyen embereket is vonz nem csak olyanokat akik hónapokig vadásznak alkatrészre aztán kaptam amit kaptak építenek valamit ami vagy sikerül, vagy nem.
(#) gulasoft válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

A fagépről tettem fel képet. De tényleg kíváncsi vagyok melyik rész az szerinted, ami ugyan abból az anyagból amiből Sir-Nyeteg csinálta és neki elég erős, az nálam gyenge pont.
Én egyenlőre csak a súlyát tartom kevésnek, bár 4-5 kiló már biztos van, mert a 25-ös tengely és a két kocsi van vagy 2-3 kiló. Holnap meg is mérem ha eszembe jut.
A fagép az 30 kiló cirka.
(#) szabi83 válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Idézet:
„ami ugyan abból az anyagból amiből Sir-Nyeteg csinálta és neki elég erős, az nálam gyenge pont.”

Leggagyibb 30*30-as és az ITEM 40*40-es profil között marha nagy a különbség...

De majd rájössz mikor szanaszét fog rezonálni, és csak plotternek lesz jó!

Jobb lett volna Sir.-re hallgatni.. és a megfelelő helyen, a megfelelő anyagra lecsapni.. és nem ilyen lenne a "géped"...
Nem azzal kellene foglalkoznod még mindig és sokad jára, hogy 5 ezer meg 10 ezer.... Beteges…

Rezonálni max attól fog, mert könnyű. Mitől rezonálna mástól. Pontos sínek, erős váz, Tényleg csak a súlya miatt aggódok. Azért amit Ő írt 4-500Ft per kilós áron ha az item 40*40-es akkor várom nagyon a linket a beszerzésre. És biztos nem vagyok vele egyedül, mert az nagyon jó ár.

Egyébként meg úgy beszélsz róla mintha kész lenne, és arról panaszkodnék, hogy rezonál. Építettél egy ugyan ilyet, ahol az asztal fix volt, egy 25-ös sínen két ilyen böszme kocsin mozgott az y-od ami vitte magával az x-et meg a z-t és rezonált?
Holnap fúrkálok, felrakom az x tartót, többre nem lesz időm. A fagépet nem akarom szétszedni, mert az x sieken a kocsikhoz kéne még felfogót marni. Ha megvan minden akkor lesz szétszedve a fa, mert spec nekem nem 45 forintos csapágyaim vannak, hanem önbeállós fél kilós 12-es felfogató csavaros darabok. Persze tesztnek lehet egy sima kis csapágy is, az is van, de előbb az x kocsit kell összerakni. Amikor a fagépet csináltam már úgy vettem az anyagot, hogy amit lehet átmentem a fémgépbe.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Link1
Hogy örüljön gulasoft
És mielőtt az anyázásig fajulna a dolog tudom, hogy mit linkeltem, csak te olyan vak vagy, hogy nem látod a 410eurós eladási ár mögött a 20ezres bekerülési árat.
És ez egy profi cnc gép! A4-es méretben. Nem home-made.
Ha te ezek után is ilyen pukkancs maradsz, akkor te őrült vagy. Nem kell a gulyáslevesbe az evőeszközt is beleszámolni. És ne éttermi áron nézd a gulyásleves árát, mert akkor senki nem főzne.
Ment már az alu cnc oxigéncsővel, de mivel alu gép,így nem oxigéncső lesz a kuplung, hanem alu. Köss bele ebbe is.

Mit lovagolsz a terveken még mindig? Feltöltesz egy képet? És? Látszik rajta a méret? Olyan mint amit én linkeltem, csak azt éppen már megépítették, így még működik is. Sokan nem láttak sosem tervet, és nem tudnak vele mit kezdeni, mert ez egy olyan fórum, aminek a címe:
CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Sokan nem tudnak alulapot megmunkálni cnc híjján. Te már CNC-vel gyártod a CNC-det, és engem szólsz le, aki egy darab fűrésszel lehetővé teszi másoknak, hogy CNC-t építsenek? Én elérhetővé tettem mindenki számára az alkatrészeket, és sokak megköszönték. Te aznap duzzogva csendben maradtál (erre emlékszem) és bebiggyesztetted az orsódat komment nélkül a cnc fórumra. Danibá még meg is kérdezte, hogy a vaterát akarod ezzel reklámozni?
Jah, 400ft-os áron alu! Mert ennyi! De ezt is el fogod felejteni pár héten belül.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Jah, amit kifelejtettem:
Csoportvezetőként dolgozom napi 10-12 órát, és mellette levelezőn végzem a diplomát, úgyhogy ezt is bebuktad. Nem kell a kifogás. Ez a topik nem erről szól.
Én sem támadom a családodat, hogy milyen apa lehetsz, úgyhogy hagyjuk.
Befejeztem.

Köszi a linket, végre egy használható link. Olyan nehéz volt? 550Ft a kilós ára, de ez erősebb mint az enyém. Egy méter cirka hány kiló az erősebből?
Mivel nincs kész nem tettem fel a tervet, csak egy képet. De ott a terv a gépen, amint kész és működik felrakom. Addig nem, mert kérdéses mennyire lesz jó.
Mondjuk átalakítani a másik profilra már nem akkora meló, de előbb működjön ez. Én kilóját valami 1000Forint körül vettem.
Ha nem elég erős úgyis kiderül, de mivel 500*500-as elemekből épül fel, csak a két keret és a távtartók több mint 4,5 méter (vágások kivesznek belőle)
A két távtartó plusz egy méter, az alsó az 620mm, tehát z nélkül eddig cirka 6 méter anyag van már benne. Ha meg fogod tudni mondani, hogy egy méter ebből az anyagból hány kiló, akkor ki lehet számolni, bár azt azért tegyük hozzá, hogy ez nem egy bolt, hanem egy magánemberke, akinél addig van agyag amíg van utána nehéz lesz ilyen anyagot ilyen áron találni, bár ki tudja az is lehet hogy lesz.
Mindenesetre ez egy hasznos link. Már csak a hajtásokra kéne egy hasonló.
Talán március végére lesz olyan állapotban, hogy legalább két tengelyt meg tudjak hajtani, és akkor kiderül elég e bele a gyengébb könnyebb anyag is, vagy van olyan része ahova az erősebb kell.
Amint kész és működik, felrakom úgy is.
Egyébiránt meg Te számolgatod a kezeden hogy hanyadik cnc-det építed, Te sem egy fűrészlappal csináltad a nem is tudom hanyadik (egy kezeden tudod megszámolni, vagy kettőn mert ez nem derült ki) gépet építed. Mindezt egy fűrészlappal.
De azért jól hangzott.
Múltkor még linkeltél tartót amit Te martál, akkor nem értettem miért olyan nagy szám, de persze már vágom, egy fűrészlappal, ez igazán szép teljesítmény.
Ezt vedd poénnak, de azért te s nézz madárnak senkit. Egy fűrészlappal fagépet lehet építeni. (Meg egy fúróval, meg maróval) a fém azért ennél pontosabb dolgokat kíván, ott nem nagyon megy, hogy hopp ez kicsit ferde lett, sebaj behajtom odébb a facsavart.
Egyébiránt lehet venni tartókat is ugyan ott amit linkeltem, csak érdekességnek mondtam, hogy a fagéppel ugyan ez volt a gondom.
Mindegy a link jó, remélem lesz a fórumon aki hasznát veszi.

Elfelejted, mit írsz....

Idézet:
„Építettem fagépet is és fémgépet is.”

Szóval Te mondtad, ez egy kész alkotás...

Idézet:
„mert spec nekem nem 45 forintos csapágyaim vannak, hanem önbeállós fél kilós 12-es felfogató csavaros darabok”

Önbeálló csapágy? CNC nél? Baromira vicces vagy Értem már, hogy neked, miért kerül sokba....

Közben megnéztem amit én vettem, az 0.88kg /méter, gondolom az erősebb az cirka 1,2 lehet, és akkor ezzel az olcsóbb profillal is 5000 forint felett jön ki csak a profil ára, persze kisebb gép kevesebb, nagyobb gép több.
Én vettem hozzá összekötő csavarokat, az elég húzós volt de nagyon könnyű vele dolgozni egyetlen 8-as lukat kell fúrni 18mm-re a végétől. Majd rakok fel róla képet. Valami 200 forint darabja. Időhiány miatt ezzel van összerakva, de laposvasakkal is lehetne.

Sajnos a kicsiket nem tudtam rendesen beszorítani a fába, kellett volna hozzá egy csapágyház, de mivel akkor egy darab állványos fúróm volt, így nem tudtam csapágyházat marni. Ilyet kaptam olcsón. Van benne két csavar amivel be lehet szorítani a tengelyt, az hogy ekkora böszöm az csak egy tulajdonsága, de egyébként elég jó darab. A z-n persze a kicsik vannak.
Arra viszont nem válaszoltál mitől fog ez jobban rezonálni, mint egy kilóban cirka ugyan ennyi, csak nagyobb falvastagságú gép?

Idézet:
„Arra viszont nem válaszoltál mitől fog ez jobban rezonálni, mint egy kilóban cirka ugyan ennyi, csak nagyobb falvastagságú gép?”

Nem lesz elég merev.

Ja! hát ez ezektől az összeszorítóktól egyenlőre elég merevnek néz ki, mondom rá tudok állni, de kiderül. Egyszer kéne 8-10 óra és akkor egész sokat tudnék haladni vele.
(#) SALáta hozzászólása Feb 7, 2011 /

Nagyon komoly és profi gépet épít egy barátom. Bár használt alkatrészekből, drágán vett aluval golyósorsókkal . Most tart a mechanika 75 ezernél, ebben alu lapok, golyósorsók és sinek benne vannak. Még kell 6 csapágyház. A vezérlő "gyári" motorokkal és mindennel cakk pakk 120 körül van, de ez dc szervó, az egyik legprofibb. Ilyen motorhoz tengelyenként akcióba 16 ért lehet hozzájutni, vezérlővel. Most már nem mert már a készítés folyamata zajlik. Bár ez nem léptetős világ.

Én még sehol nem tartok. Vettem Libus kollégától 2 vezérlő nyákot 4 ic vel és megrendeltem hozzá az alkatrészeket, ez egy 10 es, de ha kell tud 50 V ot és 9 A is a vezérlő. Motort 3 darabot vettem a vakeráról, 2.5 V 3.8A nema 23 as , picike de bőven 0.8 Nm fölötti lehet becsülve csak. Ez volt 4500. Kaptam ingyen alut, azaz ingyen gépvázat, levágom még merevítem 10-15 így az össz mechanika és még 4-5 egy fortuna. Ha kedvem van csinálok hozzá leválasztó kártyát. Ez megint ingyen van, vagy minimális pénzügyi befektetéssel. Azaz ha minden igaz akkor fém gép NEKEM kijön 35-40 ezerből vezérléssel cakk pakk.

Értelmetlen ezen vitatkozni, persze ennyibe kerül, nem ennyit ér mert ott van a befektetett munka a sok sok fórumozás sok sok keresés.
(#) gulasoft válasza SALáta hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Ingyen alunál nincs olcsóbb csak ha fizetnek érte, hogy odaadhassák
Nekem a mechanika cirka 35-40.000 forint lesz, úgy hogy az x-re és az y-ra kaptam a sínt és a kocsikat,valamint menetes szár lesz danamid anyával. Ugyan ez golyós orsóval + 35-40.000 forint lenne, trapézmenetessel már nem olyan drága, csak ott nem látom még az előnyt a menetesszárral szemben. Állítólag nagyobb terhelésnél a trapézmenetes jobb, de nem hadihajót faragok hanem fát meg alut.
Következő: »»   62 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem