Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   223 / 611
(#) stihl válasza kistotti01 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Üdv
A kolega válaszát énis csak erősíteni tudom, miszerint a hidalt verzió 4ohmon nemszereti a feszültséget, igazibol +/-25V teljesen korrektül használható nem fog reccsenni semmi, holnap készülődtem laborkörülmények között tesztelgetni, mi is az a bizonyos felső határ 4ohmon, ha bármi infő van ez ügybe kérdezzétek Szalay mestert, vagy 2db hidalt végfokot épített ami nagy kudarcal ért véget
(#) Páhi hozzászólása Feb 17, 2011 /

Sziasztok! Kinéztem egy TDA7294-es kitet de nem tudom jó lenne e hozzá a már nem használt régi házimozierősítő tápom. Az van ráírva: 19v 8a, és van közvetlen rajta egy nyákon egy 10000µF kondi néhány alkatrésszel. gondolom ez az egyenirányító és puffer kondi. (sajnos nem sokat értek az elektronikához) A táp bemenő kábelén van egy biztosíték, egy ferrit gyűrű és valami szigetelő anyagba tekert alkatrész.
(#) Lacko12 válasza kistotti01 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Szia!
Igen a hidaltból szeretnék kettőt csinálni ehhez a táp lenne 800VA-os toroid 5A 8x29w duplagreatzes egyenirányítás 17000µF pufferelés!
Én 8 ohm-on szeretném járatni!
Köszönöm szépen a válaszokat és segítséget!
Ha valami kérdésem még maradna akkor írok majd a fejleményekről!
Köszönöm még1x!
(#) ptesza válasza Páhi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Ehhez a tda2030 vagy a nagyobb tesói lesznek jók. Van olyan topik is a He-n.
(#) stihl hozzászólása Feb 18, 2011 /

Üdv

Egy elég érdekes problémám adódott, a hidalt tda kapcsolással, megépítettem a Pedro féle verziót, és igazbol szolni szól, de kell neki némi ösztönzéz, igazibol rávan adva a táp, jel minden, és nem szól, ha a "mute" csatlakoztatást zárom csak egy pillanatra, elkezd szólni, szól akkor is ha folyamatos zárva van, és ha csak egy pillanatra érintem hozzá, a probléma minden egyes táp rákapcsoláskor ugyan az, mutét megkell buzerálni hogy menjen, szerintem ez igy nem helyénvaló, ugyanis elviekben akkor kellene szóljon ha a mute csatlakozás nyitva van. Labor körülmények között élesztettem, minden a helyén van. Szeretném javaslatototokat kérni, ötleteket hogy mi a menykü üthetett bele.
Csatolok pár képet erröl a vacakrol.
(#) deny-g válasza djgombi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szia a 7294 meny amugy Rms-ber én ugy tudom 70w !
A trafom ugy lett amugy hogy egy thomson hifit szedtem szét és aba 2db 7293-mast hajtott gondoltam jolesz ehez is szerintetek?
(#) stihl válasza deny-g hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szia
A szimpla 1x 7294 kb 70W tud szinuszba igen, a 7293 pedig nemmás mint egy felturbózott 7294, van rajta kivezérlés indikátor meg nemtudommégmi, de teljesitménybe és lábkiosztásba teljesen megegyezik mind a kettő. Szóval helyettesíthető a céljaidra.
(#) djgombi válasza deny-g hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szóval a SAL nem egy csúcs márka. Még azt se lehet mondani, hogy alsó kategória mert egy....! De ha nekem nem hiszel kérdezd meg Shalafi fórum társunkat. Ő elmagyarázza neked úgy, hogy a végén mérnök lesz belőled Nekem is volt SAL és állandóan a bajom volt vele pedig csak 50 wattrol ment. :yes:
(#) kistotti01 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Hello!
Azért a SAL-t nem kell annynira lebecsülni. Nem tudom pl. halottál e a SAL BEAST hangszoróiról. Azokat nem mondanám alsó kategóriának, mint teljesítményben mint minőségben. Ismerősömnek van 2db 30cm-es Beastje. Ha azoakt hallanád szerintem más véleménnyel lennél róla. Azzokkal a hangszorókkal kis túlzással, de házat lehetne "bontani"...
(#) Zosi hozzászólása Feb 19, 2011 /

Kedves Bassmester olyan kérdésem lenne hogy ugye nekem a bordán kinn van a -tápfesz a szigetelég hiánya miatt na most ha megcsinálom amit feltettél venti szabályzót lehet gond hogy a tip137 egyik lábán is rajta lesz a -tápfesz? Gondolom ez így nem okés szerinted hogy lehetne ezt megoldani? Esetleg ha a tip alá raknék szigetelőt akkor a potival belehetne lőni úgy az érzékenységet hogy megfelelő legyen a hűtés tehát szerinted átenged a szigetelő annyi hőt hogy belehessen állítani a potival és megfelelően érzékelje a tip a hőt?
(#) Bassmester válasza Zosi hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hali!
Nekem is szürke sziglap van a TIP alatt és persze műanyag csavaralátét. Tőkéletesen működik, a venti fordulatszáma gyorsan követi a hőmérséklet emelkedését.
(#) Bassmester válasza stihl hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hali!
A 7294 híd +/-28V-os (terhelten ennyi) tápról, ad le 24,4V-os tiszta szinusz jelet a 4 Ohm-os műterhelésre, ami 150W. Ennél feljebb nem megy 4 Ohm-on, mert közbelép az áramvédelem.
A Pedró féle modul akkor szól, ha a sby/mute kivezetés a pozitív tápághoz van kötve, tehát zárva van. Érdemes fixen árforrasztani, mert teljesen felesleges, bekapcsolás után úgy marad, nem funkcionál ebben a kapcsolásban. Én a nyákról is lehagytam.
(#) stihl válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Köszönöm szépen a válaszod, már azthittem én rontottam valamit.
Amugy 4ohmon probálgattuk 35V is csak hát a labortáp nem birt többet 2.5Ampernél, és még nem melegedett el a végfok, bár nyomattuk ventillátorral, a táp viszont eléggé elmelegedett, de elhiszem én hogy 25Vnél többet nem lehet adni neki biztonságosan.
(#) Bassmester válasza stihl hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Igen, a +/-25V az biztonságos neki még 4 ohm-on is. Csatornánként olyan 300W-os táp kell neki, ami +/-30V -ot ad üresjáratban, mert leterhelve esik néhány voltot. (2×22V AC, 300VA trafó)
Egyébként a hidat 8 Ohm-on lehet jól kihasználni és túlnyomórészt a hűtés hatásosságán múlik a végfok terhelhetősége, mivel a hővédelem nagyon szigorúan teszi a dolgát
(#) Zosi válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Oké akkor nekem is úgy lesz köszi a választ!
(#) Lacko12 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia!
Érdeklődnék hogy a némítási funkció a sima verziónál is így van-e megoldva hogy kell hozzá a pozitív táp?
(#) Bassmester válasza Lacko12 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Ha a Pedró féle szimpla (100W)-os modulra gondolsz, ott nem úgy van mint a hídnál. Ott a GND-hez zárja a stby/mute-t és akkor nem szól, tehát ott akkor szól ha nyitva van.
(#) deny-g hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok !
Megépitetem az aktiv szubi-t :
Itt egy link !
http://www.youtube.com/watch?v=U9aKXcBwmlw

Szia!
Igen a Pedró féléről van szó!
Én a kivezetésihez raktam 1-1 sarut!
Tehát ha nem csinálok vele semmit csak simán szabadon hagyom a sarukat akkor szól?
(#) Bassmester válasza Lacko12 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Igen, így van. Ha minden más jó, akkor szólnia kell

Értem köszi!
Még nincs meg a trafó úgy hogy nem tudom letesztelni rendesen!
Csak azért kérdeztem hogy ne akkor keljen "hoppá mi is van azzal pontosan" kérdéseket felraknom amikor éleszteni akarom!
Köszönöm szépen a választ!
(#) feccus hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok!
Elkészült a tda7294-sztereom,nemrég írtam hogy laborkörülmények között lesz tesztelve.A végeredmény 50-50%. Az egyik oldal megfelelően működik,26v-os egyen mellett 4 ohm-on 70w feletti sinust mértünk. Viszont a másik oldal mérhetetlenül gerjedt és pillanatok alatt tüzesre melegedett. Annyit sikerült kideríteni hogy nem a táp miatt van,de a konkrét hiba még nem derült ki.
Annyit szerettem volna kérdezni tőletek hogy a működő részére, bemenő jel(dvd)csatlakoztatásával elég hangosan búg,hogyan lehetne ezt megszüntetni,ill.mi okozhatja?
Köszönöm.
(#) stihl válasza feccus hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szerintem a labortáp lesz a ludas, azokba általába kevés a pufferkondi, de ez csak az én véleményem lehet, millió okbol búghat, de mindig a tápból kell kiindulni, probáltam akkumulátorrol 2dbrol +/- 12Vrol, egy deka búgás nincs.
(#) greatman válasza feccus hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia!
Én is jártam hasonlóképpen, a problémát az okozta, hogy a próba során véletlenül nem kapta meg az IC a GND -t, csak a +- tápot. Végeredmény: gerjedt a végfok és brutálisan melegedet=kuka.
(#) feccus hozzászólása Feb 20, 2011 /

Nem labortápról ment a próba során hanem a saját épített tápjáról.Szkóppal,sinus generátorral,és műterheléssel lett tesztelve. Az egyik végfok működött a másik gerjedt.Arét gondolom hagy megkapta a "hibás"is a gnd-t mert teljesen közözös a dobozon belül a gnd pontjuk. Dobozon belül a két trafóból az egyen panelről és a tápból(220v) érkező gnd egy közös pontban van. Innen kapja a végfok a gnd-t.
A búgás ügyben a bemenő jelre gyanakszom,mert a hangerő potit tapogattam és mégerősebben búgott. Nem tudom ha a bemenő jel minuszát a közös gnd-hez kötném mi történne?
(#) ptesza válasza feccus hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Meggyógyulna.
(#) feccus válasza ptesza hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Rákötöttem a bejövő jel minuszát a közös gnd-re,és változatlan maradt. A hangerő potiról ha lehúzom a minuszt akkor iszonyúan búg,ha visszadugom akkor csökkent egy kicsit de így is elég zavaró.
Mit lehetne még tenni ezügyben?
(#) Bassmester válasza feccus hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Melyik kapcsolást csináltad? Alkatrész értékek pontosak, minden hibátlan? Nincsen földhurok? Poti nélkül jellel, illetve rövidrezárt bemenettel mit csinál?
(#) feccus hozzászólása Feb 20, 2011 /

Mikroshop féle kapcsolás. A búgáson kívül minden jól működik. Ha kihúzom a bemenő jelet akkor is búg csak akkor sokkal halkabban.
(#) djgombi válasza feccus hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Földhurok. Ha lekötöd a bemenő kábelt akkor is búg?
Tegyél fel képet!
Következő: »»   223 / 611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem