Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv
A kolega válaszát énis csak erősíteni tudom, miszerint a hidalt verzió 4ohmon nemszereti a feszültséget, igazibol +/-25V teljesen korrektül használható nem fog reccsenni semmi, holnap készülődtem laborkörülmények között tesztelgetni, mi is az a bizonyos felső határ 4ohmon, ha bármi infő van ez ügybe kérdezzétek Szalay mestert, vagy 2db hidalt végfokot épített ami nagy kudarcal ért véget ![]() ![]()
Sziasztok! Kinéztem egy TDA7294-es kitet de nem tudom jó lenne e hozzá a már nem használt régi házimozierősítő tápom. Az van ráírva: 19v 8a, és van közvetlen rajta egy nyákon egy 10000µF kondi néhány alkatrésszel. gondolom ez az egyenirányító és puffer kondi. (sajnos nem sokat értek az elektronikához) A táp bemenő kábelén van egy biztosíték, egy ferrit gyűrű és valami szigetelő anyagba tekert alkatrész.
Szia!
Igen a hidaltból szeretnék kettőt csinálni ehhez a táp lenne 800VA-os toroid 5A 8x29w duplagreatzes egyenirányítás 17000µF pufferelés! Én 8 ohm-on szeretném járatni! Köszönöm szépen a válaszokat és segítséget! Ha valami kérdésem még maradna akkor írok majd a fejleményekről! Köszönöm még1x!
Üdv
Egy elég érdekes problémám adódott, a hidalt tda kapcsolással, megépítettem a Pedro féle verziót, és igazbol szolni szól, de kell neki némi ösztönzéz, igazibol rávan adva a táp, jel minden, és nem szól, ha a "mute" csatlakoztatást zárom csak egy pillanatra, elkezd szólni, szól akkor is ha folyamatos zárva van, és ha csak egy pillanatra érintem hozzá, a probléma minden egyes táp rákapcsoláskor ugyan az, mutét megkell buzerálni hogy menjen, szerintem ez igy nem helyénvaló, ugyanis elviekben akkor kellene szóljon ha a mute csatlakozás nyitva van. Labor körülmények között élesztettem, minden a helyén van. Szeretném javaslatototokat kérni, ötleteket hogy mi a menykü üthetett bele. ![]() Csatolok pár képet erröl a vacakrol.
Szia a 7294 meny amugy Rms-ber én ugy tudom 70w !
A trafom ugy lett amugy hogy egy thomson hifit szedtem szét és aba 2db 7293-mast hajtott gondoltam jolesz ehez is szerintetek?
Szia
A szimpla 1x 7294 kb 70W tud szinuszba igen, a 7293 pedig nemmás mint egy felturbózott 7294, van rajta kivezérlés indikátor meg nemtudommégmi, de teljesitménybe és lábkiosztásba teljesen megegyezik mind a kettő. Szóval helyettesíthető a céljaidra.
Szóval a SAL nem egy csúcs márka. Még azt se lehet mondani, hogy alsó kategória mert egy....! De ha nekem nem hiszel kérdezd meg Shalafi fórum társunkat. Ő elmagyarázza neked úgy, hogy a végén mérnök lesz belőled
![]()
Hello!
Azért a SAL-t nem kell annynira lebecsülni. Nem tudom pl. halottál e a SAL BEAST hangszoróiról. Azokat nem mondanám alsó kategóriának, mint teljesítményben mint minőségben. Ismerősömnek van 2db 30cm-es Beastje. Ha azoakt hallanád szerintem más véleménnyel lennél róla. Azzokkal a hangszorókkal kis túlzással, de házat lehetne "bontani"... ![]()
Kedves Bassmester olyan kérdésem lenne hogy ugye nekem a bordán kinn van a -tápfesz a szigetelég hiánya miatt na most ha megcsinálom amit feltettél venti szabályzót lehet gond hogy a tip137 egyik lábán is rajta lesz a -tápfesz? Gondolom ez így nem okés szerinted hogy lehetne ezt megoldani? Esetleg ha a tip alá raknék szigetelőt akkor a potival belehetne lőni úgy az érzékenységet hogy megfelelő legyen a hűtés tehát szerinted átenged a szigetelő annyi hőt hogy belehessen állítani a potival és megfelelően érzékelje a tip a hőt?
Hali!
Nekem is szürke sziglap van a TIP alatt és persze műanyag csavaralátét. Tőkéletesen működik, a venti fordulatszáma gyorsan követi a hőmérséklet emelkedését.
Hali!
A 7294 híd +/-28V-os (terhelten ennyi) tápról, ad le 24,4V-os tiszta szinusz jelet a 4 Ohm-os műterhelésre, ami 150W. Ennél feljebb nem megy 4 Ohm-on, mert közbelép az áramvédelem. A Pedró féle modul akkor szól, ha a sby/mute kivezetés a pozitív tápághoz van kötve, tehát zárva van. Érdemes fixen árforrasztani, mert teljesen felesleges, bekapcsolás után úgy marad, nem funkcionál ebben a kapcsolásban. Én a nyákról is lehagytam.
Köszönöm szépen a válaszod, már azthittem én rontottam valamit.
Amugy 4ohmon probálgattuk 35V is csak hát a labortáp nem birt többet 2.5Ampernél, és még nem melegedett el a végfok, bár nyomattuk ventillátorral, a táp viszont eléggé elmelegedett ![]() ![]()
Igen, a +/-25V az biztonságos neki még 4 ohm-on is. Csatornánként olyan 300W-os táp kell neki, ami +/-30V -ot ad üresjáratban, mert leterhelve esik néhány voltot. (2×22V AC, 300VA trafó)
Egyébként a hidat 8 Ohm-on lehet jól kihasználni és túlnyomórészt a hűtés hatásosságán múlik a végfok terhelhetősége, mivel a hővédelem nagyon szigorúan teszi a dolgát ![]()
Oké akkor nekem is úgy lesz köszi a választ!
Szia!
Érdeklődnék hogy a némítási funkció a sima verziónál is így van-e megoldva hogy kell hozzá a pozitív táp?
Ha a Pedró féle szimpla (100W)-os modulra gondolsz, ott nem úgy van mint a hídnál. Ott a GND-hez zárja a stby/mute-t és akkor nem szól, tehát ott akkor szól ha nyitva van.
Sziasztok !
Megépitetem az aktiv szubi-t : Itt egy link ! http://www.youtube.com/watch?v=U9aKXcBwmlw
Szia!
Igen a Pedró féléről van szó! Én a kivezetésihez raktam 1-1 sarut! Tehát ha nem csinálok vele semmit csak simán szabadon hagyom a sarukat akkor szól?
Igen, így van. Ha minden más jó, akkor szólnia kell
![]()
Értem köszi!
Még nincs meg a trafó úgy hogy nem tudom letesztelni rendesen! Csak azért kérdeztem hogy ne akkor keljen "hoppá mi is van azzal pontosan" kérdéseket felraknom amikor éleszteni akarom! Köszönöm szépen a választ!
Sziasztok!
Elkészült a tda7294-sztereom,nemrég írtam hogy laborkörülmények között lesz tesztelve.A végeredmény 50-50%. Az egyik oldal megfelelően működik,26v-os egyen mellett 4 ohm-on 70w feletti sinust mértünk. Viszont a másik oldal mérhetetlenül gerjedt és pillanatok alatt tüzesre melegedett. Annyit sikerült kideríteni hogy nem a táp miatt van,de a konkrét hiba még nem derült ki. Annyit szerettem volna kérdezni tőletek hogy a működő részére, bemenő jel(dvd)csatlakoztatásával elég hangosan búg,hogyan lehetne ezt megszüntetni,ill.mi okozhatja? Köszönöm.
Szerintem a labortáp lesz a ludas, azokba általába kevés a pufferkondi, de ez csak az én véleményem lehet, millió okbol búghat, de mindig a tápból kell kiindulni, probáltam akkumulátorrol 2dbrol +/- 12Vrol, egy deka búgás nincs.
Szia!
Én is jártam hasonlóképpen, a problémát az okozta, hogy a próba során véletlenül nem kapta meg az IC a GND -t, csak a +- tápot. Végeredmény: gerjedt a végfok és brutálisan melegedet=kuka.
Nem labortápról ment a próba során hanem a saját épített tápjáról.Szkóppal,sinus generátorral,és műterheléssel lett tesztelve. Az egyik végfok működött a másik gerjedt.Arét gondolom hagy megkapta a "hibás"is a gnd-t mert teljesen közözös a dobozon belül a gnd pontjuk. Dobozon belül a két trafóból az egyen panelről és a tápból(220v) érkező gnd egy közös pontban van. Innen kapja a végfok a gnd-t.
A búgás ügyben a bemenő jelre gyanakszom,mert a hangerő potit tapogattam és mégerősebben búgott. Nem tudom ha a bemenő jel minuszát a közös gnd-hez kötném mi történne?
Rákötöttem a bejövő jel minuszát a közös gnd-re,és változatlan maradt. A hangerő potiról ha lehúzom a minuszt akkor iszonyúan búg,ha visszadugom akkor csökkent egy kicsit de így is elég zavaró.
Mit lehetne még tenni ezügyben?
Melyik kapcsolást csináltad? Alkatrész értékek pontosak, minden hibátlan? Nincsen földhurok? Poti nélkül jellel, illetve rövidrezárt bemenettel mit csinál?
Mikroshop féle kapcsolás. A búgáson kívül minden jól működik. Ha kihúzom a bemenő jelet akkor is búg csak akkor sokkal halkabban.
Földhurok. Ha lekötöd a bemenő kábelt akkor is búg?
Tegyél fel képet! |
Bejelentkezés
Hirdetés |